URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2013, 14:09

Proprietarii unor firme care au "fentat" statul cu 3 milioane de euro, la judecată. Între ei, patronii Bene şi Bronx

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Poliţiei Bihor a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, trimiterea în judecată a unei grupări formate din 17 persoane şi 5 societăţi comerciale din Bihor, Sălaj, Mehedinţi şi Timiş care au prejudiciat bugetul de stat cu 3 milioane de euro.

Liderul grupării a fost Valentin Stănescu, 32 ani, din localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi. Acesta este acuzat că, în perioada 2010-2011, împreună cu alte 26 de persoane, a iniţiat şi a pus în funcţiune un circuit financiar şi comercial fictiv prin care, în schimbul unui comision cuprins între 5 şi 12%, emitea facturi care nu aveau la bază operaţiuni comerciale reale.

Operaţiunile erau, de fapt, paravan pentru sume de bani delapidate de administratorii unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, aşa-zise finanţatoare. Banii încasaţi erau restituiţi, în numerar, fără documente justificative. Astfel, firmele care beneficiau de facturi şi-au majorat cheltuielile şi, totodată, şi-au diminuat profitul, dar şi obligaţiile datorate bugetului de stat, se arată în comunicatul Poliţiei.

Doar prin intermediul unei singure societăţi din Bihor, administrate de orădeanul Florin Daniel Paşca, 34 de ani, au fost realizate transferuri bancare sau operaţiuni financiare în sumă totală de 2.886.424 lei de la 11 firme finanţatoare (dintre care 9 din Bihor şi câte una din Sălaj şi Timiş), prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 320.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.

Totodată, prin intermediul altor trei firme din Strehaia, controlate de membrii grupării, au fost realizate transferuri bancare în valoare totală de 7.306.900 lei, iar prin evaziune fiscală a fost creat un prejudiciu total de 7.060.576 lei (peste 1.500.000 euro). Ulterior, din comisioanele obţinute, membrii grupului au achiziţionat diverse bunuri mobile ori şi-au creditat propriile firme.

Zilele trecute, procurorii DIICOT au trimis în judecată 5 societăţi comerciale care au emis facturi fictive, dar şi 17 din cele 26 de persoane anchetate, fie pentru că au fost emitente sau beneficiare ale acestora.

Nume grele

BIHOREANUL a aflat numele celor implicaţi. Pe lângă liderul grupului, Valentin Stănescu, au fost trimişi în judecată şi alţi doi membrii ai familiei sale, Niculai Stănescu, 45 ani, Nicolae Stănescu, 54 ani, dar şi Sever Mihai, 35 ani, Dragoş Mihai, 31 ani, toţi din localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi. Totodată, se vor prezenta în faţa instanţei de judecată, în calitate de inculpate, şi firmele lor, SC Suaken One SRL, Modi Comimpex SRL, Pedro Metalcom SRL.

Au mai fost trimişi în judecată Camelia Viorica Patca, 23 ani, din Derna, şi firma acesteia, Electro Metal Sistem SRL Tărian, Cosmin Bogdan Şandor (Haieu), 34 ani, asociat la societatea Lemsvest Aleşd, Robert Adrian Văsi, administratorul Perom Prod SRL Balc, Lazăr Ioan Jurcă, 39 ani, administrator al Corif Prod SRL Paleu, Gavrilă Costelaş, 48 ani, din Şimleul Silvaniei, administrator al Petro Construct Sălaj, Florin Cornel Dregan, 39 ani, şi Dinu Virgil Dregan, 36 ani, respectiv societatea lor, EuroTrans Universal SRL Şimleul Silvaniei, Kinter Mihaly, administratorul societăţii Adikant Com Oradea, timişoreanul Ovidiu Daniel Toader, administratorul Hettro SRL Timişoara.

Printre inculpaţi se numără şi persoane cunoscute din Oradea, cum ar fi Adrian Dumitru Miheş, administratorul Bronx Consulting SRL, sau Isabela Cristina Bene şi soţul ei Bene Lorand Csaba, proprietarii companiei orădene Bene International (n.r. - exonerați în cursul judecății, vezi update-ul de la finalul știrii), tot ca beneficiari ai unor facturi fictive.

După caz, toţi vor răspunde pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 20 de ani şi confiscarea averii până la recuperarea integrală a prejudiciului.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au cooperat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul Român de Informaţii - Secţia Bihor, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.


UPDATE: Clasare în cazul soților Bene

După mai bine de 5 ani de dezbateri, Curtea de Apel Oradea a dispus, pe 12 ianuarie 2018, achitarea proprietarilor companiei orădene Bene International, Bene Isabela Cristina şi Bene Lorand Csaba, de sub toate acuzaţiile care le erau aduse de procurorii DIICOT Oradea, pe considerentul că faptele nu există. “Față de standardul probator necesar pentru răsturnarea prezumției de nevinovăție, nu se poate reține existența faptei care a format obiectul acuzației formulate de procuror”, scrie în decizia Curţii de Apel Oradea. Soţii Bene au fost exoneraţi, ulterior, şi în cele două cauze penale disjunse din dosarul înaintat instanţei de DIICOT Oradea în 2013, care au fost declinate, spre anchetă, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Ambele au fost clasate în 2020, respectiv 2022.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
laptop
La Bene, o reparatie de laptop, placa de baza "prajita" 10 minute intrun cuptor electric de bucatarie, 3 luni garantie = 250 RON...
Postat 31 August 2013, 07:36 de joe
usl 2013
Chiar asa de bine ne merge cu noua guvernare ca vad ca nimeni nu mai este in strada. Personal si eu am vazut ca familia Bene lucreaza. Nu ii cunosc extraordinar de bine dar oricum nu e usor sa multumesti pe toata lumea indiferent cat de mult te straduiesti. Cine lucreaza in comert probabil ca intelege. Totusi cei acuzati dau de lucru catorva sute de oameni lucru care se poate schimba peste noapte de multe ori pt. niste acuzatii de doi bani nefondate. Problema este ca pana ti se face dreptate mori si tu si neamu. La acele persoane care lucreaza la cei invinuiti se gandeste cineva? Inainte sa judecati va ganditi ca vorbim de familile multor persoane care la sitatia actuala depe piata muncii raman fara un salariu. Mai bine am fi uniti si am cauta adevaratii hotii din aceasta tara nu cativa comercianti marunti care vand 3 calculatoare cu 2 lei bucata ci cei care vin licente guvernului actual cu sute de miliaone de euro fara licitatii si asa mai departe. La asta sa reflectam mai bine, ca totusi banii nostri ai fiecaruia sunt in acele contracte de sute de milioane de euro nu la vrajeli din astea.
Postat 25 Martie 2013, 13:54 de Florin
dreptate?
Nu stiu daca merita mentionat cine si ce a patit la serviceul de la Bene. E vorba de o alta chestie care de multe ori nu reflecta adevarul ci doar goana dupa bani a actualei clase politice. Mai exista si multi oameni nevinovati care tre sa cada in bataia tunului ca sa nu o incaseze cei mai mari. Nu vad de ce lumea zice de unii din cei ce apar in articol ca ar fi extraordinar de bogati cand majoritatea au credite pe care daca le executa banca nu raman nici cu chilotii de pe ei. Cred ca trebuie vazut cine cu ce ramane ca vorba aia cine e sus nu merge pe credite si datorii ci are bani pusi deoparte, nu cumpara masini in leasing ci cumpara pe diverse persoane bunuri sa scape. Eu cred ca asta trebuie sa ne puna pe ganduri si sa nu ne bucuram de necazurile altora mai ales ca se apropie si Pastele. Eu sper sa mai existe dreptate in tara asta si cei nevinovati sa poate sa doarma linistiti pt. ca nu e drept ce se intampla cu cetatenii acestei tari.
Postat 25 Martie 2013, 13:45 de Florin
realitatea
fiecare cu parerea lui dar eu am vazut pe femeia aia muncind de dimineata pana seara - ceea ce nu se poate spune despre multi afaceristi ai bihorului- care din afaceri cu statul s-or inbogatit peste noapte- asa ca poate mai usor cu aruncat cu pietrele caci oricare fara suport politic ne putem trezi cu belele.astia cu protectie politica tuna milioane de euro si nu li se intampla nimic
Postat 25 Martie 2013, 13:38 de just
avarii
sa-i confiste si din ungaria averile din furaciuni si banii furati de la clienti prin diferite reparatii nejustificate,acestor grup infractional,BENE!!!
Postat 23 Martie 2013, 07:58 de rambo
jos bene
TI-A SUNAT CEASUL...BENEEEEEE!
Postat 23 Martie 2013, 07:42 de hai dna
Faci misto de noi?
@ stv3 Faci misto de noi? " imi schimbau in garantie pe loc fara comentarii (!)" de unde ai inventat asta? Si in vremurile bune cand mergea afacerea trimiteau produsul in garantie si iti dadeau ceva in loc daca le venea de la furnizor. Cand ti-a schimbat tie pe loc? Esti cumva Beata de la Bene de la vanzari? Doar ea poate spune o asa minciuna si prostie in fata.
Postat 22 Martie 2013, 18:49 de @ stv3
hai bene
BENE INTERNATIONAL de pe str clujului mi-a dat si mie teapa,cu cateva milioane.a zis ca pot sa merg unde vreau sa fac plangere ca ei au relatii.asa respect sa va dea si voua judecatorii acum,eu am muncit pt banii ce vi i-am dat,nu am inselat pe nimeni,smecherilor!
Postat 22 Martie 2013, 13:30 de hai bene
Pentru stv3
De fiecare data am fost furat si inselat de la cei de la garantii. Nu stiu daca era ciubucul lor sau era politica firmei. Componentele pe care le-am luat de la ei si de care nu mai avut nevoie (am facut un upgrade tot la ei) mi-au dat pe ele 25% din pret sau cu alta ocazie mi-au dat de inteles ca pot sa le arunc la gunoi (la ei) ca nu valoreaza nimic. Ulterior am aflat ca as fi putut sa iau ceva bani pe ele 30-40-50 lei nu mult dar nu erau chiar de aruncat la gunoi.
Postat 22 Martie 2013, 07:50 de Emil
JUSTITIA NU EXISTA IN ROMANIA cautati oo la CEDOOO fara ezitare.
ok dar ce se aude de neamul MICULA, de firmele fantome vandute boschetarilor a lui BUCHENTAL si altii fini de a lui BLAGA< ce faceti cu noi ne mintiti si mintiti de paraca nu cunostem hotii si evazionisti din politica , uitati va bine la fetele lor toti au ajuns acolo si intretin politicul din evaziune masiga, grupuri de infractori dar pe care JUSTITIA ii lasa sa faca ce vor, de ce? cand a verificat finantele un partid si pe membrisai, legea e lege nu i tocmeala ? ce registre are un partid si cati banii se spala in partide cand vom stii, niciodata, clar JUSTITIA NU EXISTA IN ROMANIA cautati oo la CEDOOO fara ezitare.
Postat 21 Martie 2013, 10:59 de JUSTITIA NU EXISTA I
Bene
Din 2002 sunt client fidel la Bene. Sincer pana azi nu am avut ce reprosa lor. Daca era ceva problema imi schimbau in garantie pe loc fara comentarii (!) ce nu am patit la alti comercianti similari. La service cand nu s-a putut repara un calculator mai vechi nu am fost pus la plata si inlusiv au luat inapoi piesele montate anterior la aceeasi pret, fara sa fiu pagubit.
Postat 21 Martie 2013, 10:44 de stv3
BENE
erau niste ageamii. cand am dus un computer la reparat pai sa vedem, pai nu se poate, dar lasati-l la noi ca incercam, plus ca era un haos in service-ul lor, nu aveai loc nici sa stai in incaperea aia, magazin sau ce-o fi fost ... si fix pix, nu au reparat nimic! ONAXA e departe de ei, se si vede!
Postat 20 Martie 2013, 23:25 de ADINA
dotore, dotore
Ma derbedeilor si infractorilor din cercul lui DOTORE, CHIAR NU VA E RUSINE SA VA LAUDATI CU MUNCA ALTORA. Ca bine a zis Toba , dotore esti mincat de conexiunile cu politicul. Va veni si pt tine ziua cum a venit pt juristul de la Liberty. Sa nu crezi ca esti nemuritor batar ca ai supt toata aceasta perioada HEMOROIZII lui Vasile iar in prezent pe a lui Dobre VIA Bolojan. Mai paunule care esti tu PAUN.
Postat 20 Martie 2013, 17:24 de chestoras
beeeaaaahh ce urat , hotiiiii astia va oamoara pentru bani !!
generatii tinute la cald de comunisti :)))) mai trebuie sa treca doazeci de ani sa scapam de pui comunistilor educati sa fure!!! voi nu realizati ca cei ce fura v ar si omorai pentru bani, voi radeti ca fura STATUL dar STATUL dobitoace suntem NOI :)))).
Postat 20 Martie 2013, 16:09 de hotiiiiiii
totul se face la comanda politica
cand are de gand fiscul sa il salte si pe mudura, finul lui blaga, smekeras evazionist de pe borsului? pana nu i se taie craca lui blaga din pdl, toate neamurile si finii joaca justitia si finantele pe degete! bolojan de ce nu e demascat pentru sutele de mii de euro mita de la selina? acolo nu este interes?
Postat 20 Martie 2013, 15:12 de molnar
Cine a zis ceva de rasism ?!
Cand e vorba de fentat Statul se au ca fratii : tiganii, romanii, ungurii !
Postat 20 Martie 2013, 14:50 de pinonel
bene ? :))))
Pai acum de 5 ani am cumparat de la bene un monitor profesional cu 1500 ron, dupa 2 ani mai mult era in service ,nici azi nu functioneaza, nu va mai zic cum era reparatia, dar in fine vine s-a zambesc :))) in loc s-a repare si s-a schimba componetele defecte ,au ocolito partea defecta si au pus un kit chinezesc de 2 bani , cositorii ca la porci, lipsa suruburi etc. pacat ca nu am mers la prot. consumatoruui.
Postat 20 Martie 2013, 14:49 de samsung 214t
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON