URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2019, 14:18

Proiectul strategic pe sănătate, un pas înainte: Primari şi şefi de instituţii din Bihor şi din Berettyóújfalu au semnat acordul de parteneriat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, duminică, că reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în proiectul strategic pe sănătate al judeţului Bihor au semnat acordurile de parteneriat.

Mai precis, au parafat documentele preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, viceprimarul din localitatea Berettyóújfalu (nenominalizat în comunicatul transmis mass-mediei), primarii Ilie Bolojan (Oradea), Pocsaly Zoltan (Marghita), Lászlo Török (Salonta), Ioan Todoca (Aleşd), Petru Mlendea (Beiuş), rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, preşedintele Salvamont Bihor, Pinter Istvan, directorul Spitalului Gróf Tisza István din Berettyóújfalu (din nou, nenominalizat) şi şeful ISU Crişana, Sorin Caba.

"Acordul de parteneriat este parte integrantă a contractului de finanţare, contract care urmează să fie semnat între Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de lider de proiect, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria. Practic, la 1 august s-a început implementarea proiectului în valoare de 9.717.383,06 Euro, pregătirea licitaţiilor publice", a declarat, conform comunicatului, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor.

Proiectul vizează îmbunătăţirea bunăstării medicale pentru aproximativ 700.000 de persoane din zona transfrontalieră Bihor-Berettyóújfalu.

CJ Bihor va beneficia de o finanţare de 1,4 milioane euro, din care va construi două centre medicale de urgenţă, unul la Padiş şi altul la Stâna de Vale (foto).

Centru medical montanOradea va primi 4,7 milioane euro pentru implementarea unui sistem de telemedicină care să conecteze toate unităţile medicale din proiect şi pentru echiparea Spitalului Judeţean şi a celui Municipal cu un aparat de radiologie digitală, un angiograf CT Urgenţă, un computer tomograf, un scintigraf CT pentru diagnosticele oncologice şi endocrine, dar şi pentru dotarea unei secţii ATI.

Marghita, Salonta, Aleşd şi Beiuş vor primi fiecare circa 270.000 de euro, pentru a  achiziţiona pentru spitalele locale câte un aparat de ecografie şi radiologie digitală. Universitatea din Oradea va beneficia de o finanţare de 1,5 milioane euro, dar comunicatul CJ Bihor nu mai precizează pe ce anume se vor cheltui banii.

Proiectul va fi implementat între 1 august 2019 şi 31 iulie 2022.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON