URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2019, 14:41

Profesorul orădean Ioan Gheorghe Ţara, reclamat la ANI pentru stângăcii în declararea veniturilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Orădeanul Ioan Gheorghe Ţara, profesor la Universitatea din Oradea, ajuns la sfârşitul anului trecut membru în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, pe filieră PSD, a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate.

Hotnews.ro scrie că sesizarea a fost făcută de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.), care arată că declaraţia de avere depusă de Ţara în acest an prezintă o anomalie privind veniturile de la ASF.

Mai precis, Ţara a declarat, la "venit anual încasat" în calitate de membru neexecutiv în Consiliul ASF suma de 145.410 lei. Această sumă, arată ASSAI, este prea mare pentru două săptămâni din anul 2018, ţinând cont că profesorul a fost validat de către Parlamentul României în funcţia de membru neexecutiv al ASF în data de 17 decembrie 2018.

"Sunt două posibilităţi: fie Ţara Ioan Gheorghe a câştigat în ultimele două săptămâni ale anului 2018 venituri în cuantum de 145.410 lei (aproximativ 30.600 de euro) din partea ASF, fie domnul profesor universitar nu cunoaşte semnificaţia termenilor "an fiscal încheiat". Ar fi trist să aflăm că un profesor universitar al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, care nu cunoaşte noţiuni elementare din domeniul contabil - financiar, dar cu carnet de partid, este propulsat într-o astfel de funcţie din care ar trebui să fie capabil să supravegheze trei pieţe financiar - nebancare de o mare complexitate", a declarat Bogdan Anania, vicepreşedinte ASSAI.

În replică, orădeanul a explicat că, de fapt, a declarat toate veniturile încasate de la ASF până la data completării declaraţiei de avere, adică 14 iunie 2019, ceea ce, în mod evident, este o greşeală.

"Am trecut câştigul la zi de la ASF până în luna iunie. Aşa trebuie dată, pentru că trebuie confruntată cu declaraţia fiscală. Aşa am completat de când sunt pe lume, din '90 încontinuu completez aşa declaraţiile de avere. Eu înţeleg regula şi înţelesul real al cuvântului anual acesta este, dar, pe de altă parte, mi se cere ca în declaraţie să prezint disponibilităţile la zi - valoarea acţiunilor şi disponibilităţile în cont. Cum ar apărea dacă pe cardul de la bancă aş avea 145.000 de lei în iunie 2019, pentru că mi se cere să spun disponibilităţile în cont la zi, iar în declaraţia de avere să apară că aş fi încasat doar 15 lei în decembrie 2018?", a declarat pentru HotNews.ro Ioan Gheorghe Ţara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Re: scarbit
Zici că tot completezi declarații de avere din 1990 încoace ?!? Și n-ai reușit nici până acum ce și cum trebuie să calculezi, ca să reiasă la nivelul unui an calendaristic averea proprie de care dispui ... a familiei ?!? Nu ai învățat nici până acum că se calculează de la 1 ianuarie la 31 decembrie a anului de raportat ... la nivelul tuturor tranzacțiilor de intrare-ieșire, care pot fi demonstrate cu acte (vânzare, cumpărare, extrase de cont, etc) ?!?! Ai idee ce rezultă din ce a bălmăjit ?!? Că, de fapt, nu-ți poți raporta "averea" în întregime (la nivelul unui an) urmare unor venituri și cheltuieli pe care nu ai cum să le justifici legal ?!? Tu chiar ai impresia că "cititorii" declarațiilor de avere și de interese sunt amatori, iar tu ești un "expert" ?!? Declarațiile astea au fost concepute cu un "schepsis" pe care tu nu-l înțelegi, după cum rezultă ... se citesc atât pe verticală cât și pe orizontală !?! Iar dacă nu iese calculul și pe diagonală, care ține de logica "politică" ... răspunzi pentru că ești un simplu contabil sau economist, făcut la Școala de Vară a bugetarilor veșnic mediocri !?!
Postat 28 Septembrie 2019, 09:32 de CrisDumi
Are perfecta dreptate
"Am trecut câştigul la zi de la ASF până în luna iunie. Aşa trebuie dată, pentru că trebuie confruntată cu declaraţia fiscală. Aşa am completat de când sunt pe lume, din '90 încontinuu completez aşa declaraţiile de avere. Eu înţeleg regula şi înţelesul real al cuvântului anual acesta este, dar, pe de altă parte, mi se cere ca în declaraţie să prezint disponibilităţile la zi - valoarea acţiunilor şi disponibilităţile în cont. Cum ar apărea dacă pe cardul de la bancă aş avea 145.000 de lei în iunie 2019, pentru că mi se cere să spun disponibilităţile în cont la zi, iar în declaraţia de avere să apară că aş fi încasat doar 15 lei în decembrie 2018?" Sunt prea multi idioti pe lumea asta care sa sustina alte reguli probabil cei care contesta spusele acestui specialist in finante fac parte din tagma celor cu masini inmatriculate in Bulgaria. Fraierilor incercati in alta parte.Cei care nu fac ca dansul sunt dobitoci care nu inteleg rostul mdeclaratiilor de avere. Acestia le confunda cu alte documente fiscale. Din pacate sunt multi.Vorba aia prosti dar multi.Fraierilor gasiti alte victime.
Postat 27 Septembrie 2019, 23:55 de scarbit
Un tâlhar și Țară ăsta ...
Contabil cu șmecherii la purtător, a ajuns mai bogat decât toată jumătatea mai săracă a județului Bihor ... lucrând de patru decenii încoace doar la Stat !?!
Postat 27 Septembrie 2019, 15:49 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON