URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2017, 16:21

Proaspătul şef al ALDE Oradea, Dorin Corcheş, îl atacă pe "agresivul" Bolojan pentru atitudinea faţă de angajaţii OTL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ALDE se pretinde partid serios. Ca să fie şi convingător, pentru prima oară de la înfiinţarea partidului, joi seară organizaţia municipală Oradea a desfăşurat alegeri, iar vineri a patronat un simpozion despre comunicare în prezenţa vicepreşedintelui Varujan Vosganian şi a unui fost viceprimar din Bucureşti, Tudor  Ionescu, cunoscut în presa mondenă bucureşteană sub numele Trudy şi împins să demisioneze din funcţie după ce pe internet au apărut poze ce-l înfăţişau masturbându-se.

La alegerile din filiala municipală, singurul candidat a fost ex-preşedintele PDL Oradea Dorin Corcheş, votat în unanimitate de toţi cei 150 de delegaţi. Aflat pe cai mari, proaspătul ales a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă în care a apărut alături de cei doi şefi de la centru şi de Ciprian Blejan, copreşedinte al organizaţiei judeţene, că ALDE a avut dreptate când a cerut votul orădenilor, anul trecut, deoarece putea fi cel mai vocal partid de opoziţie, alături de PSD şi UDMR.

Corcheş şi-a luat rolul în serios, atacându-l pe primarul Ilie Bolojan, pentru felul în care a gestionat criza de la OTL, unde şoferii şi vatmanii au refuzat să lucreze timp de două zile zile la începutul săptămânii.

Şeful ALDE Oradea i-a căinat pe participanţii la „greva spontană” spunând că aceştia „nu au protestat de bine”, fără a pomeni nimic despre faptul că, încălcând legea privitoare la conflictele de muncă, au lăsat întregul oraş fără transport. Potrivit lui Corcheş, primarul nu trebuia să-i ameninţe pe protestatari cu concedierea, chiar dacă aceştia s-au situat în afara legii, ci să aibă cu ei un dialog „coerent şi corect”, din nou fără să explice în ce trebuia să constea dialogul.

Corcheș a catalogat drept „agresivă” reacţia primarului Bolojan și a comparat, total deplasat, acţiunea OTL-iştilor cu protestele antiguvernamentale din Bucureşti pentru a sugera că, în timp ce premierul Tudose este democratic, edilul orădean, dimpotrivă, este dictatorial. „Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă premierul Mihai Tudose ar fi mers la protestatarii din Piața Victoriei pentru a le spune să meargă înapoi la lucru, că dacă nu vor fi dați afară?”, a spus Corcheş, adăugând că atitudinea primarului Bolojan ar demonstra că în Oradea „nu mai ai voie nici măcar să-ți exprimi un punct de vedere”.

În ciuda faptului că jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă i-au sugerat că „greva spontană” de la OTL nu poate fi comparată cu protestele din Bucureşti, Corcheş a rămas inflexibil.

În ceea ce-l priveşte, Varujan Vosganian nu s-a amestecat în discuţii, preferând să peroreze despre subiecte politice la nivel central, susţinând că ALDE este singurul partid liberal din România şi că datorită alianţei cu PSD veniturile românilor vor creşte şi în cursul anului viitor, atât în ce priveşte salariile, cât şi pensiile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
ALDE- aripa tanara a liberalismului, oul moale al mafiei
Intr-o societate echilibrata totul, dar absolut totul, ar trebui sa se desfasoare numai pe baza unor contracte pe perioade determinate, cu drepturi si obligatii asumate. Neindeplinirea obligatiilor sa duca la rezilierea contractului cu penalitatile aferente, iar orice modificare a contractului sa se poata face doar cu acordul partilor. Si cand spun societate ma refer la tot ansamblul ei: politic, economic si civil. Asta ca sa nu mai incurce ALDE ouale! Politicienii (selctati prin vot) sa se angajeze prin contract ferm la programele de administrare promise, iar acesti reprezentanti alesi sa isi exercite suveranitatea poporului doar in limitele acestui contract. Din pacate lucrurile se petrec invers astfel incat suveranitatea poporului dispare iar referendumul nu e decat un simulacru.
Postat 23 Octombrie 2017, 09:07 de User anonimizat
Idiotul !
Idiotul a venit sa numere ouale la politrucii locali! oare le si dijmuieste(impoziteaza)? Care sunt procentele de impozitare 0%, 50%, 100%!
Postat 23 Octombrie 2017, 00:57 de scortosul
ALDE?
alde?,..... alde?......alde?......//alde?...... asta'i partid sau organizatie criminal?
Postat 22 Octombrie 2017, 20:03 de scortosul
@tds
Mie mi se pare ca esti ca porches: desi spui ca incalcarea legii este nedemocratica, totusi daca o incalca "ai tai" nu e nici o problema. La fel de pdl-ist ca presedintele psd,draqnea. Ca deja nici presedinte nu sunt in stare sa scoata partidele astea. Doar ce-a mai ramas prin camara.
Postat 22 Octombrie 2017, 17:57 de oradea_mea_si_a_ta
la vremuri noi...
Initial m-am speriat cand am citit ca Vosganian vine la Oradea. Am crezut ca o sa ne numere ouale.M-am linistit. PS-Daca totusi i-a trasat sarcini lui corches ?!
Postat 22 Octombrie 2017, 17:31 de nealiniat
PRECIZARE
Eram acolo ( cu plasa) sa văd ce și cum....
Postat 22 Octombrie 2017, 13:01 de TDS
JOS PDL
@oradea_mea_și_a_ta: Orice încălcare a legii este nedemocratică! CORECT! Primele proteste din Oradea referitoare la OUG 13 ( declarată constituțională de CCR) au fost neautorizate! Eram acolo! As paria ca nici la Guvern nu au fost OK! Ce zici? Unele " e " bune , altele nu " e " ! PS: aici apăr principiul, nu pe ordinaurl pedelist porches ! ORICE PANA LA PDL!
Postat 22 Octombrie 2017, 12:59 de TDS
javre
De cand a devenit "democratic" sa tolerezi incalcarea legii ? Oare ar fi la fel de democratic daca incalcarea legii ar fi fost facuta in alt mod sau alt domeniu ? Si din cate stiu eu (dar poate "coalitia" are alte interpretari) democratia se manifesta prin libertatea de a face orice, atat timp cat nu ii deranjezi sau afectezi pe ceilalti. Se pare ca aceasta coalitie interpreteaza prin a avea libertatea de a-i afecta pe ceilalti si apoi de a gasi mijloace de a legifera aceasta. Cat despre alde, chiar ca se comporta ca niste pudeli, dar nici latra nu stiu. Pacat de ei, ca par normali.
Postat 22 Octombrie 2017, 12:38 de oradea_mea_si_a_ta
Teme fara relevanta ... la ALDE !?!
Se vede de la distanta amatorismul liberalilor, ca sunt de dreapta sa de stanga deopotriva !!! Nimeni nu vede ca edilul sef ataca din nou mediul de afaceri oradean? Propunerile de modificare a texelor si impozitelor pe 2018 a PMO includ cresterea impozitarii tuturor bunurilor imobiliare nerezidentiale, de la 0,6% care este cel mai mare coeficient aplicat in Romania vreodata, la 0,8% in conditiile in care evaluarile si expertizele tin cont de amortizmente, in timp ce contabilitatea bolsevica oradeana nu recunoaste decat valorile de inventar, care sunt valabile in mod real doar cand aceste cladiri sunt noi si abia date in folosinta !?! Hai, Corches ... ca poti mai mult avand un armean la butoniera, care face cat doi evrei !?!
Postat 21 Octombrie 2017, 19:48 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON