URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2020, 20:53

Primele retrageri din sistemul medico-sanitar din Bihor: Două asistente de la Ambulanţă şi-au dat demisia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După două săptămâni de la primele "dezertări" ale unor cadre medico-sanitare din diverse judeţe ale ţării, miercuri a venit şi rândul Oradiei. Două asistente au demisionat de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului, una motivând că vrea să se ocupe de afaceri, iar cealaltă dureri ale coloanei vertebrale. Amândouă au spus că aveau de mai mult timp intenţia de a pleca şi sunt înlocuite rapid, spune şeful SAJ Bihor, dr Liciniu Venter.

Fără legătură

Informația a fost confirmată pentru BIHOREANUL de conducerea instituţiei. "Două colege asistente şi-au depus demisia azi cu aplicare imediată, la zi. Nu au legătură aceste demisii cu situaţia (n.r. – generată de coronavirus), cel puţin aşa ne-au spus", a declarat directorul executiv al SAJ Bihor.

Potrivit acestuia, "amândouă aveau această intenţie de a pleca de mai multă vreme": "Una dintre colege tot spunea de ceva vreme că vrea să plece, pentru că are şi alte afaceri. Cealaltă a spus că este bolnavă, are o tasare la coloană, şi nu îşi poate lua concediu în perioada asta", a spus dr. Venter pentru BIHOREANUL.

Angajări pe repede înainte

Şeful SAJ Bihor afirmă că cele două demisii înregistrate miercuri nu perturbă activitatea instituţiei, mai ales că, potrivit legislaţiei din perioada stării de urgenţă, are posibilitatea să facă angajări de personal în regim rapid, fără concurs.

Dr. Venter afirmă că, pentru a evita suspiciunile privind incorectitudinea acestor angajări, a folosit un criteriu cât mai obiectiv, şi anume rezultatele de la ultimul concurs pentru angajarea de asistente.

"Legislaţia ne ajută să acoperim rapid orice deficit în schema de personal şi deja am făcut primele demersuri pentru a angaja alte două asistente. Am luat rezultatele de la ultimul concurs pentru asistente şi am decis să întrebăm, în ordinea descrescătoare, primele două candidate respinse. Dacă acestea nu vor dori să fie angajate pe 6 luni, vom întreba următoarele două clasate", a arătat şeful SAJ Bihor.

"Sunt speriaţi"

Pe de altă parte, dr. Liciniu Venter spune că SAJ Bihor "stă OK" în ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, singura problemă fiind că "măştile FPP2 şi FPP3 sunt la limită". "Avem promisiunea că mâine mai primim prin ISU şi tot mâine ne vin 1.000 de combinezoane prin Unifarm", spune medicul.

Pe de altă parte, întrebat de BIHOREANUL care este starea de spirit a personalului, şeful SAJ Bihor a răspuns că "oamenii sunt puţin speriaţi", motivul fiind nesinceritatea cetăţenilor care solicită ajutor medical de urgenţă. "Oamenii sunt, sincer, puţin speriaţi, pentru că se duc în locuri unde oamenii nu sunt sinceri, nu spun dacă au fost în străinătate sau în contact cu persoane suspecte de infectare. Dacă oamenii ar fi sinceri, şi lucrurile ar fi mai bune în moralul colegilor", afirmă dr. Liciniu Venter.

Acesta a precizat că în prezent numărul solicitărilor serviciilor Ambulanţei a scăzut în Bihor cu circa 25% faţă de media obişnuită. "Acum se vede că multe apeluri erau abuzive", spune şeful SAJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON