URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2015, 11:11

Primarul Ilie Bolojan nu mai este preşedintele PNL Oradea, noul şef al liberalilor orădeni e viceprimarul Mircea Mălan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mai puţin de două săptămâni după ce a fost votat pentru a doua poziţie în conducerea Partidului Naţional Liberal, cea de secretar general, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a renunţat la cea de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, pe care i-a predat-o principalului său partener, atât de la Primărie, cât şi de la partid – viceprimarul Mircea Mălan.

BIHOREANUL a aflat că Mălan a devenit preşedintele PNL Oradea joia trecută, prin votul membrilor Biroului Municipal, chiar în urma dorinţei lui Bolojan.

"Domnul Bolojan ne-a spus că, dat fiind că vinerea şi lunea va lipsi din Oradea, doreşte ca atribuţiile funcţiei de preşedinte al organizaţiei să fie preluate de alt coleg. Am fost propus eu şi votat de colegi", a declarat luni BIHOREANULUI Mircea Mălan. Acesta a precizat, însă, că va exercita prerogativele de preşedinte al PNL Oradea doar temporar, deoarece Bolojan nu a demisionat, ci s-a suspendat din funcţie.

Informaţia a fost confirmată, de altfel, şi de primarul Oradiei, care şi-a motivat opţiunea prin faptul că apreciază drept normal faptul că a renunţat la funcţia politică de la nivel municipal temporar, tocmai pentru că aceea de secretar general al partidului necesită frecvente deplasări în ţară în următoarea perioadă, când vor începe pregătirile pentru desemnarea candidaţilor PNL la poziţiile de primari şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene.

"Întrucât urmează o perioadă de activitate mai intensă care presupune deplasări în ţară la sfârşit de săptămână şi în condiţiile în care în zilele de luni mă aflu la Bucureşti, am considerat că este mai eficient ca atribuţiile de preşedinte al organizaţiei municipale să fie exercitate de un coleg", a declarat Ilie Bolojan. "Poziţia de secretar general al partidului şi de preşedinte al unei organizaţii municipale nu sunt incompatibile, dar m-am suspendat din această din urmă poziţie pentru ca activitatea la nivel de Oradea să decurgă în continuare fără niciun fel de întrerupere", a adăugat Bolojan.

Întrebat dacă a luat în calcul faptul că gestul său va alimenta speculaţiile că se pregăteşte să predea şi ştafeta Primăriei viceprimarului Mălan, Bolojan a răspuns că acest efect a fost luat în considerare, dar că nu comentează zvonurile care vor fi intensificate pe această temă.

"Orice necunoscută va fi lămurită în luna februarie, când vom face publice numele candidaţilor noştri în alegerile locale", a spus, sec, Bolojan.

În condiţiile în care, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, actualul primar este cotat atât într-un sondaj propriu, cât şi într-unul făcut la comanda prefectului Claudiu Pop, cu 68% din preferinţele de vot ale orădenilor la scrutinul de anul viitor, retragerea lui Bolojan din politica locală ar "reseta" jocurile politicienilor.

De altfel, atât reprezentanţii PSD, cât şi cei ai UDMR, speră că Bolojan nu va mai candida pentru un al treilea mandat. Dat fiind faptul că alegerea primarului se va face într-un singur tur de scrutin, indiferent de numărul alegătorilor care se vor prezenta la urne, UDMR şi PSD consideră că au şanse să câştige o confruntare cu viceprimarul Mircea Mălan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Da, da...
Aceiași Mărie, cu altă pălărie... Mare scofală...
Postat 26 Decembrie 2015, 06:02 de Daniell
@david
singurul lucru pe care pot sa-l spun despre tine este ca esti PROST si nu este pentru prima data cand iti comunic parerea mea despre tine ! In rest ramane cum am stabilit !
Postat 22 Decembrie 2015, 16:11 de scortosul
DEDICATII MUZICALE PENTRU POLITICINEI LOCALI
ILIE BOLOJAN / „Săpun” / IMPACT ( CRISTINA BĂLAN ) MIRCEA MĂLAN / „ Oarecare”/ Smiley HUSZAR ISTVAN / „Declar pierdută țară „/ VAMA ANCA MAGDALENA POPESCU /” Am vrut să fiu artistă „/ OLIMPIA PANCIU ADRIANA AURORA LIPOVEANU /” Invizibilă” / BRIGITTA ADRIAN IOAN FELEA/ „Până vara viitoare” / JO&RANDI CRISTIAN PUȘCAȘ / „Creioane colorate” / FELI IOAN TAU / „Pe aripi de vânt „/ DELIA CAMELIA DULCA / „Dear Americans” / TAXI SEBASTIAN LASCU / „Bună, ce mai zici” / RUBY feat DORIAN POPA MIHAI MANEA / „ De-aș fi un înger” / PAULA SELING DANIEL DUMITRU NEGREAN /” Trebuia să fii tu „/ FREESTAY LUCIAN POPA / „Niciodată să nu spui niciodată „/ ANDRA DANIEL VULCU / „Lupii” /ADDA ADELINA COSTE / „Le-am spus si fetelor „/ LIDIA BUBLE IOAN MANG / „Noi doi simțim la fel” / LIDIA BUBLE FLORICA CHERECHES /” Mă ucide ea „/ MIHAIL
Postat 22 Decembrie 2015, 13:45 de TDS
NU ZAU ?
@David : Eu am personalitatea mea si nu e cazul sa ma folosesc de mai multe nick-uri ! Dupa cum si "scortosul "are personalitatea lui !
Postat 22 Decembrie 2015, 13:44 de TDS
@scortosul
sau poate esti tot tds cu un alt nickname. Voua postacilor va place sa va faceti zeci de conturi ca norocul
Postat 22 Decembrie 2015, 13:24 de David
@scortosul
cacat iti miroase tie ca il lingi prea adanc in fund pe mang. Esti un caz pierdut la fel ca tds
Postat 22 Decembrie 2015, 13:23 de David
viitor de kakat
Un avocat Malan Mircea .... viceprimar sters fara personalitate..... vine din urma si alta nulitate Puscas Cristian .....viitor de kakat are urbea noastra !!!
Postat 22 Decembrie 2015, 13:15 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON