URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2018, 13:10

Primărie "nouă" la Cociuba Mare: Nepotul celui care a construit clădirea cu o jumătate de secol în urmă a transformat-o acum într-un imobil modern (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comuna Cociuba Mare are o primărie nouă şi modernă. Duminică a avut loc sfinţirea şi darea în folosinţă a noii clădiri, modernizată în mandatul primarului Mihai Florian Sferle, nepotul celui care a construit imobilul în urmă cu jumătate de secol.

Mai mare, mai frumoasă

La inaugurarea sediului înnoit al Primăriei au participat numeroşi localnici şi invitaţi. De altfel, edilul Mihai Florian Sferle a ţinut să organizeze evenimentul într-o zi de duminică tocmai pentru a putea reuni cât mai mulţi oameni la sărbătoare.

Lucrările de reabilitare şi extindere a sediului Primăriei au fost executate de firma Lu & SI  Company SRL Ciuperceni din judeţul Satu Mare. Suprafaţa construită este de circa 660 metri pătraţi, căreia se adaugă o parcare în faţa clădirii.

"Am reuşit să realizăm această locaţie într-un timp relativ scurt, din martie 2017 până în prezent, cu fonduri proprii, iar valoarea investiţiei a fost de 900.000 lei plus TVA. Noua locaţie este realizată la cele mai înalte standarde europene, reuşind astfel să creăm condiţii deosebite atât pentru lucrătorii noştri, cât şi pentru locuitorii comunei", a precizat primarul din Cociuba Mare.

De la bunic la nepot

Edilul a mărturisit că are o legătură emoţională cu acest proiect, întrucât cel care a construit clădirea Primăriei din Cociuba Mare, în urmă cu 50 de ani, a fost chiar bunicul său. De asemenea, Sferla a amintit şi alte obiective îndeplinite: trei terenuri de sport cu gazon artificial în satele Cheşa, Petid şi Cărăsău, reabilitarea căminelor culturale, construirea a trei capele mortuare şi grădiniţe.

În derulare se află introducerea canalizării în toate localităţile, iar pe viitor urmează introducerea gazului natural, construcţia de grădiniţe şi a unui centru de zi pentru bătrâni în satul Petid.

Lăudat de oaspeţi

De altfel, seriozitatea primarului din Cociuba Mare a fost lăudată atât de preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, cât şi de senatorul Cornel Popa şi de deputatul Florica Cherecheş.

La eveniment au mai fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai PNL Bihor, între care Ionel Avrigeanu, şeful grupului liberal din Consiliul Judeţean, deputatul Ioan Cupşa, viceprimarii Oradiei, Florin Birta şi Mircea Mălan, primarul oraşului Vaşcău, Florin Porge, primarul din Ştei, Iulian Bălaş, cel al comunei Lazuri de Beiuş, Gabriel Popa, consilieri judeţeni şi locali, precum şi, fireşte, localnici din Cociuba Mare.

Viorel Orbai

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
aloooo!!!
Scrieti mamii nevoiiiiii despre cei care inca mai ''detin'' sedii de primarii (deprimari) care sunt in stare de paragina, nu un ''amarat'' de exemplu, si ala politic. Da' ce fain ca poporeanu' sta la crasma, si aia privata, ca ''norocul'' si nu-l intereseaza ce se intampla cu ''contributiile'' lui la stat (stat la baute') din ajutorul social. Vai si amar de victimile politicienilor ''harnici''.
Postat 24 Iulie 2018, 09:52 de Maricel
Au tăiat panglica și s-au împăunat câțiva, cu ce face un primar, că ei - lideri habarniști poposiți de la Oradea Mare ca să bage-n ei masa lui Sferle - n-au făcut la viața lor decât un lucru ... să-și asigure pensii speciale !?!
În rest, Cociuba dă lecții ... chiar dacă primarul a "construit o locație" !?! Domn' primar, locație înseamnă bun îmobil închiriat, nicidecum o cladire si teren în proprietatea comunei !?! Definiția "locației" nu vine de la englezescul de USA "location", care se traduce în românește ca "amplasament" !?! Dar ce pretenții poți avea de la liberalii ăștia de tip bolșevic, învățați la "scoala de vara" !?!
Postat 24 Iulie 2018, 08:14 de CrisDumi
ah penele...ah peneleu!
Stimate D-le Orbai( nume nou în presă bihoreana...), poate ați vrut sa scrieți " cu o jumătate de secol ÎN URMĂ?" Sau ați dorit o licență...prozaică? Sper să nu fiu...să nu fiu!
Postat 23 Iulie 2018, 17:35 de soricel
foarte bine. urmatorul partid la raport!
frumos, felicitari pentru reusita! doresc replica celor de la psd-alde-udmr... ei ce realizari au in judet? ca tot isi impart bugetul dupa preferintele politice! mangalaul-bodica si pasztoroiu la raport!
Postat 23 Iulie 2018, 13:54 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON