URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2010, 09:59

Primăria vrea să finalizeze modernizarea Parcului Liniştii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că din fostul cimitir Olosig a fost amenajată o suprafaţă de 80%, iar orădenii din Rogerius apreciază cum arată actualul parc, municipalitatea intenţionează să amenajeze şi cei 15.000 de metri pătraţi rămaşi încă neatinşi.

Planul întocmit de cabinetul de arhitectură Lungu Crinu pentru amenajarea cincimii de fost cimitir rămase încă netransformate în parc prevede crearea unor noi alei pietonale (de peste 1,36 km lungime), amenajarea a 34.000 metri pătraţi de spaţii verzi, a unui teren de minifotbal (de 20 pe 40 metri), a unui teren de minibaschet (de 28 pe 15 metri), a unuia pentru skateboard (de 25 pe 17 metri), a unui teren de joacă pentru câini (de aproape 500 mp), construirea a două WC-uri publice, extinderea reţelei de apă (cu 660 metri) şi a celei de iluminat public (cu 124 stâlpi ornamentali şi 58 de spoturi).

De asemenea, proiectul include şi realizarea unei fântâni arteziene cu scuar (al cărei diametru va fi de 7,5 metri), precum şi completarea mobilierului stradal (cu bănci, măsuţe şi coşuri de gunoi) şi a mobilierului de joacă pentru copii (cu trei turnuri, două tobogane, carusel, balanosar, leagăne şi căluţi).

O noutate pentru Parcul Liniştii va fi existenţa a trei chioşcuri pentru timp nefavorabil, dar şi modul de amenajare a vecinătăţilor cu străzile Lacu Roşu şi Corneliu Coposu, prin ridicarea unui zid ornamental din cărămidă la semi-înălţime, dublat de vegetaţie deasă, dar scundă, astfel încât să existe o panoramă dinspre zona cu circulaţie rutieră.
În Parcul Liniştii vor fi plantaţi, totodată, şi 2.357 de bucăţi de arbori şi arbuşti, din zece specii, între care catalpe, jnepeni argintii, brazi caucazieni, tuia şi magnolii.

Costul estimat al lucrărilor este de 3,36 milioane lei, dar primarul Ilie Bolojan a declarat că speră, pe baza experienţei de până acum, ca licitaţia care va fi lansată în această toamnă să fie adjudecată la jumătate din acest preţ. Termenul de finalizare a lucrărilor este de şapte luni de la începerea lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
corectie
De fapt, acest parc a fost proiectat de catre firma Kaluna, din Oradea, impreuna cu Corina Burca (peisagist), Sebastian Krajcsi (designer) si Florentina Domuta (arhitect) - proiectul a fost prezentat atat comisiei de mediu, fiind discutat si in sedinta publica in sala mare a Primariei, in luna martie 2010. Imaginile prezentate apartin in totalitate firmei Kaluna, proiectul fiind oferit primariei Oradea gratuit.
Postat 29 Octombrie 2010, 18:00 de ressac
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON