URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2010, 17:46

Primăria va propune Consililui Local două variante pentru construcţia noului pod peste Criş

Primăria va propune Consililui Local două variante pentru construcţia noului pod peste Criş Aşa ar arăta podul construit pe structură mixtă cu conlucrare, valoare 1.966.404 euro
Primăria va propune Consililui Local două variante pentru construcţia noului pod peste Criş Aşa ar arăta podul realizat pe structură cu grinzi prefabricate precomprimate tip T, valoare 1.629.400 euro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am primit studiile de fezabilitate reactualizate, care cuprind cele cinci variante de producţie a podului rutier peste Crişul Repede. Cea mai ieftină variantă de construcţie este de 1,6 milioane de euro, iar cea mai scumpă - 2,6 milioane", a anunţat primarul Ilie Bolojan, joi, într-o conferinţă de presă.

Edilul a declarat că, în urma unor discuţii preliminare, executivul a decis că va propune Consiliului Local două variante. "Preferăm soluţiile cele mai ieftine, diferenţa dintre ele fiind de 10%. Prima soluţie (n.r. ca podul să fie realizat pe structură cu grinzi prefabricate precomprimate tip T, valoare 1.629.400 euro) este cea mai ieftină, dar soluţia 4 (n.r. ca podul să fie construit pe structură mixtă cu conlucrare, valoare 1.966.404 euro), are o durată de execuţie mai scurtă", a declarat Bolojan.

El a precizat că preţul estimat cuprinde rampele de urcare şi coborâre atât pentru pietoni şi biciclişti şi maşini, dar la acesta se mai adaugă costurile de construcţii şi montaj.

Primarul a mai adăugat că durata de execuţie, în fiecare dintre variante, se încadrează în 24 de luni, iar valoarea reală de construcţie a acestor poduri urmează să fie stabilită prin licitaţie. "După aprobarea uneia dintre variante în Consiliul Local, vom demara procedurile de obţinere a avizelor pentru licitaţia pe partea de proiectare şi executare a lucrărilor. Cele mai importante avize sunt cele pe care le vom obţine de la Apele Române şi de la Agenţia de Mediu. Estimăm că va fi nevoie de cel puţin două luni, dacă nu vor fi probleme, în aşa fel încât vom scoate lucrările la licitaţie la mijlocul lui iunie", a declarat edilul şef.

Bolojan a mai punctat că, ţinând cont de perioada de evaluare a ofertelor şi eventualele contestaţii, cel mai probabil construcţia noului pod va începe în toamna acestui an. "Dacă procedurile decurg fără probleme, în luna septembrie ar putea demara lucrările", a spus el.

Cele două soluţii de construcţie vor fi discutate în Comisia de Urbanism şi vor fi date spre aprobare Consiliului Local, în şedinţa extraordinară din această lună.

Noul pod rutier peste Crişul Repede din Ioşia (relaţia str. Oneştilor - Sovata - Fagului - Carpaţi - Dacia) va fi amplasat la circa 60 metri aval de actualul pod de pontoane, iar lungimea acestuia va fi de 108 m, oblic faţă de cursul apei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
vindem un tramvai
vindem un tramvai de al lui filip si facem un pod. chiar e ieftin nu m aasteptam ca un pod sa coste doar cat un tramvai nu inteleg de unda tata tam-tam ca se arucna cu banii, e ca si cum s-ar strica un tramvai de a lui filip nimci mai mult.
Postat 09 Aprilie 2010, 22:51 de marius
De ce oblic?
De ce trebuie un pod făcut oblic? Doar pentru a nu dărâma un amărât de bloc? De ce nu se face lucrarea de-a lungul Crişului, ca să beneficiem toţi de avantaje? ... aşa am putea circula, iarnă-vară, fără să ne intereseze apa de sub voi.
Postat 09 Aprilie 2010, 20:37 de love
Podul fraierilor de top
Era şi timpul să apară asemenea investiţii, ca să putem constata în 2012 faptul că nici un primar nu pleacă sărac. Doar cu duhul. Prima observţie: proiectul a fost aprobat de către consiliul local încă din 2007. A doua: ce este ieftin nu înseamnă că ar fi cel mai bun. A treia: se pleacă teoretic de la 1,6 milioane Euro, se licitează cu 2,6 milioane şi, la final, costă exact 5 milioane fără un cent. Facem pariu domnule primar sărac cu duhul?
Postat 09 Aprilie 2010, 20:30 de Moon
Exact ! trage-ne-o Bolo !
Da Mari ! Sa-i iasa sa mai le iasa si lor . Nu a ajuns cat ne-a pradat Filip , sa ne fure si Bolojan cu ai lui . Bravo ! Excelenta gandire . Intr-un oras care arata perfect , centrul arata impecabil , drumurile sunt ca in palma , semafoarele sincronizate , nemtii ne invidiaza pentru scolile si spitalele noastre cea mai necesara investitie este un pod la 50 de metri de alt pod . Excelent !
Postat 09 Aprilie 2010, 18:02 de Radu
da!
primare, doamne ajuta sa-ti iasa! si sa crape toti cartitorii pedelisti care au secat orasul in beneficiul lor strict personal!
Postat 09 Aprilie 2010, 08:42 de mari
a\
Asa-i ca mai vreti lucrari excelente si foarte ieftine facute doar de Selina , servicii date de RDS , asfaltari de la Asfamixt si taxe si impozite si pe aer ? Asta e liberalismul adevarat si stimularea antreprenoriatului . Al celui care ii este drag lui Bolo bineinteles .
Postat 09 Aprilie 2010, 07:26 de @aschiuta
a
Si daca cu 2 mil eur s-ar rezolva problema fluidizarii traficului in tot orasul ? Care ar fi varianta mai buna ?
Postat 09 Aprilie 2010, 07:24 de @hotice
bafta..
Sper ca podul sa se faca. Cred cea mai mare parte a oradenilor sunt pentru constructia podului. Din cate am vazut cei care sunt impotriva au mai mult preocupari politice si nu vor sa gandeasca logic. Oricum 2 mil de euro nu mi se pare de loc o suma mare pentru inca un pod peste Cris.
Postat 08 Aprilie 2010, 21:36 de hotice
@vladimir
asa-i ma shtrumfule noi mai vrem ceva tramvaie Siemens tot ieftine si bune ca si alea ce le-o arvunit tatuca-tau filip
Postat 08 Aprilie 2010, 20:25 de aschiuta
ce mai fac liberalii in bihor
catavencu.ro/liberalii_gauresc_bugetul_din_bihor-13255.html
Postat 08 Aprilie 2010, 19:50 de Vladimir
ce mai fac liberalii in bihor
Postat 08 Aprilie 2010, 19:50 de Vladimir
a
Deci draga Bolo , faptul ca mii de oradeni sunt impotriva risipei de bani publici prin acest pod nu conteaza ? Faptul ca la 500 m de el este un alt pod pe 4 benzi care este reabilitat pe bani de la bugetul central nu conteaza ? Cam tiranice actiunile . Locul tau ar fi mai degraba in PDL decat in PNL . Ma mir cu de dl. Cornel Popa nu te mai trage de maneca .
Postat 08 Aprilie 2010, 17:58 de Vladimir
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON