URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2011, 17:34

Primăria reabilitează faţadele unor clădiri aparţinând episcopiilor romano-catolice şi ortodoxe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a publicat în SEAP anunţul privind organizarea procedurii de cerere-oferte pentru reabilitarea faţadelor Spitalului Ordinului Mizericordienilor al Episcopiei Romano-Catolice, de pe strada Republicii nr. 33, şi reabilitarea faţadei unui imobil aparţinând Episcopiei Ortodoxe, situat pe Republicii nr. 11, din Parcul Traian.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de lei, din care 513.371 lei fără TVA vor fi plătiţi pentru Spitalul Ordinului Mizericordienilor, iar 498.558 lei fără TVA - pentru reabilitarea faţadei imobilului Episcopiei Ortodoxe.

"Lucrările vor fi achitate din bugetul propriu al AIO, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 4 iulie, ora 10. Ofertele pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Oradea, la Serviciul Relaţii cu Publicul camera 23 parter, deschiderea ofertelor urmând sa aibă loc în aceeaşi zi de la orele 11.30 respectiv 12.30", se precizează într-un comunicat remis de Primărie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
lasati ca viermi sociali trebuiesc intretinuti
sunt doctori societatii fara ei nu am sti ca exista raul :))) nu am avea frica
Postat 24 Iunie 2011, 10:38 de dan oradeanul
amenzi
eu le-as da niste amenzi usturatoare cultelor care nu isi intretin cladirile retrocedate si niste impozite de lux(nu chirii) si apoi le=as confisca bunul pentru care nu au platit. si sa il mai ceara spre retrocedare. un caz elocvent este si muzeul tarii crisurilor. CJ tine pe loc finalizarea noului muzeu(si joaca teatru ca ce scandal e cu selina) doar ca sa se plateasca chiria frumusica pentu cladirea retrocedata. RUSINE! RUSINE! si lor dar si noua ca ii toleram
Postat 24 Iunie 2011, 09:16 de anonim
@unu
Asa este.Nu inteleg de ce nu completeaza acesti ziaristi cu ceea ce s-a scris anterior pe aceasta tema.Se creeaza confuzii.Din cate stiu primarul vorbea si de o ipoteca preventiva pe cladiri pentru aceste lucrari.Ceilalti oradeni care au apartamente in cladiri de patrimoniu vor primi curand somatii apoi amenzi.Cel putin asa am citit in presa.
Postat 24 Iunie 2011, 00:42 de Boom
adaugire la articol
ce a uitat domnul editor sa mentioneze, (dar a mentionat ebihoreanul in alte articole in urma cu mai multe luni) este ca primaria oricum da anumite sume de bani, ca sprijin pentru culte. si statul de altfel, dar si prin administratia locala. deci suma de 500 mii lei, este finantarea oferita anual de primarie cultului catolic, iar 400 mii lei, este o parte din finantarea acordata cultului ortodox. dar, felicitam ideea primariei, Bolojan a obligat cultele ca sa foloseasca acesti bani pentru investitii, in reabilitarea fatadelor cladirilor de patrimoniu, nu pentru prime si salarii. policlinica, din pacate da, ramane nerenovata, si din fericire, nefurata "de popii autonomisti". cladirile sunt a cultelor, si tot ele sunt proprietarii de drept ce au obligatia sa le renoveze. deci, oradenilor nu visati ca o sa vina primaru sa va renoveze casa, proprietate privata, ca nu`i prost. doar ca, dupa initiativa anulata de prefectura a renovarii cladirilor importante turistic, aici a gasit admin.locala o solutie pt a interveni legal.
Postat 23 Iunie 2011, 22:09 de unu
de ce?
de ce pe banii nostri?daca le-au vrut inapoi sa aiba fiecare grija de ele,daca nu sa le dea cui se angajaza sa le intretina sau primariei ca sa le dea o utilitate publica
Postat 23 Iunie 2011, 21:43 de luky
nu-i buna poza
1. Primaria da bani oricum acestor culte. doar ca ii obliga sa lase banii pt repararea monumentelor istorice care le apartin in centru 2. cladirea din imagine ( policlinica) nu intra in aceasta discutie. e vorba de cladirea de langa ea, pe unde era salvarea. policlinica din pacate ramane asa distrusa, din fericire ramane nefurata de popii autonomisti. inca!
Postat 23 Iunie 2011, 19:42 de fartescu
PARIU
Punem pariu ca firma udmr-ului (constructorul salard) castiga licitatia ?????
Postat 23 Iunie 2011, 18:56 de curios
HUO !!!!!!
DIN TAXE SI IMPOZITE PLATITE DE PROSTALAI POLITICIENII ISI ARANJEAZA UNI ALTORA SUSTELE !!! nu mai sunt scoli, spitale de reparat,? nu mai sunt drumuri de facut? bISERICILE SA-SI REPARE PATRIMONIUL PE BANII LOR !!! AICI E MANA UDMR_ului !! CA SA REPARE CE AU AU ARUNCAP PLASA SI LA ORTODOCSI, SA ROADA SI EI UN CIOLAN !! HUO !!!!
Postat 23 Iunie 2011, 18:53 de SCORTOSUL
se poate, da!
deci vedeti ca se poate, nu numai propietari au obligatia fatadelor aicie se premedita inselarea oamenilor de ai determina sa iasa din case, felicitari pentru modul cum a ajuns Oradea! trebuie sa ajunga cutitul la os, sa moara oamenii ca ceva sa se miste, frumos.In Bihor pana nu ne musca sobolanul nu realizam ca traim cu el, ce ciudat mod de viata!
Postat 23 Iunie 2011, 18:28 de deci se poate
Pentru Oradea!
Cladirile de cine apartin acum? De primarie sau de culte? Apreciez initativa si sunt de acord ca Oradea trebuie pusa in valoare la maxim. Ceea ce me intereseaza defapt este ca daca imobilele sunt retrocedate sau nu. Cine sunt proprietarii de drept si cine are defapt OBLIGATIA sa le renoveze? Iar daca proprietarii nu au bani, cum vor returna primariei ajutorul acordat. Bine ca primaria plateste tot felul de chirii pentru diverse imobile retrocedate dar cand vine vorba de genul acesta de initiative tot ea pune banii. Iar banii folositi aici de unde provin defapt? O banuiala am...
Postat 23 Iunie 2011, 17:50 de Pentru Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON