URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2017, 11:55

Primăria Oradea vrea să amenajeze patru centre de cartier în Ioşia, Rogerius, Nufărul şi Centrul Civic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul oraşului s-ar putea muta în cartiere. Consiliul Local a aprobat joi cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL actualizarea Planului de Mobilitate Urbană şi a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană prin includerea unui proiect privind amenajarea de centre de cartier în Ioşia, Rogerius, Nufărul şi Centrul Civic.

Prin actualizarea proiectelor strategice, municipalitatea va putea cere finanţare europeană pentru amenajarea de spaţii urbane dedicate pietonilor şi organizării de evenimente în zonele aglomerate.

Spaţiile vizate sunt situate pe platoul delimitat de Hotelul Tineretului şi parcarea de la Arena Antonio Alexe, în Piaţa Magnoliei de lângă fosta discotecă No Problem, pe platoul din spatele Mc Drive, dar şi în arealul delimitat de Parcul 1 Decembrie şi catedrala episcopală "Învierea Domnului".

"Fiecare cartier al oraşului va trebui să aibă un centru în care orădenii să se poată întâlni fără să mai fie nevoiţi să vină până în piaţa centrală a oraşului", a declarat primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Va fi concurs!

Cele patru centre de cartier vor reprezenta spaţii urbane reabilitate integral, puse exclusiv la dispoziţia pietonilor, în cadrul cărora vor putea fi organizate diferite evenimente.

Modul în care vor arăta aceste centre zonale va fi stabilit în urma unor concursuri de idei în cadrul căruia fiecare câştigător va fi recompensat cu premii în bani.

"Intenţionăm să organizăm o competiţie de soluţii pentru amenajarea acestor pieţe. Probabil în octombrie vom soluţiona ofertele, în următoarele luni specialiştii vor actualiza Proiectele Tehnice după care în ianuarie – februarie se vor aproba indicatorii tehnico-economici, după care se vor organiza licitaţiile astfel încât în primăvară să poată începe lucrările", a afirmat primarul.

Hotărârea privind înfiinţarea celor patru centre de cartier a fost luată cu opoziţia reprezentanţilor UDMR-PSD care s-au abţinut de la vot. Social-democratul Adrian Negrea a reclamat că municipalitatea nu a consultat locuitorii celor patru cartiere dacă îşi doresc sau nu amenajarea unor astfel de spaţii publice. În replică, primarul Ilie Bolojan a afirmat că toate cele patru proiecte vor face obiectul unor consultări publice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@tds
Pai pentru cei cu curu in masina 12/24 cu geamurile lasate sa nu consume clima sau ACu, e durere. Pentru cei care se satura sa auda tobele after market pe mobre sau cazane de 1000 de euro poate e benefic. Orasele mai mari si prospere, in cariere, au zone pietonale. Hai sa nu ne limitam la Madrid, Barcelona, Luton, Londra, Roma, Rimini sau pe unde mai palmeaza romanasii. Vezi alea de dincolo de apa.
Postat 11 August 2017, 18:24 de poiu
Haz de necaz
N-are nici un farmec daca fiecare cartier nu are cate o ciuperca alunecatoare si cate o parcare subterana blocata la temelii. Ca sa fie meniul complet, vrem si cate un primar pentru fiecare cartier. Cat priveste judetul, acolo avem destui conducatori, dar problema e ca toti trei nu fac cat unul bun.
Postat 11 August 2017, 16:56 de User anonimizat
mai bine scapa de ciori, moldoveni si sovini!
daca tot absorbiti fonduri europene ia trantiti vreo 4 blocuri de 70 de etaje prin centru sa aratam si noi business class white power si ia urca toate ciorile bolovane pe tren si muta-i undeva prin vreo padure sau trimite-i prin zona moldovei!!! va fi orasul mai curat!fa un proiect un oras curat cu white people!
Postat 11 August 2017, 13:49 de User anonimizat
Pietonale penteu fraieri
Ce s-a gandit bolvanul... Nu vor oradenii sa se plimbe pe pietonalele din centru? Nu-i nimic, ducem pietonalele la ei! Eu zic sa tranformam toate arterele principale in pietonale sa se invete fraierii de oradeni sa fie verzi, eco, boljanisti sau ce io mai visa lui chelia. Lasa-neeee!!!!
Postat 11 August 2017, 12:54 de User anonimizat
PROSTIA LA PUTERE
Unul voia acum 77 ani "....un nou oraş care urma să fie cel mai mare din lume, având clădiri, bulevarde şi statui măreţe care aveau să dureze o mie de ani.". Al nostru nu poate transforma Oradea într-un oraș mare cu nu știu ce bulevarde ! El o vrea pietonală cap coadă. De ce ? Că așa i se pare în capu' lui că e.... mișto ! Iar pupătorii de ruc bolojanist acceptă și îi votează toate aberațiile ! Auzi, să se întâlneasxcă orădenii în centrele de cartier și să ce ? Să se pupe în bot peneleii cu pesedeii, pemepeii cu udemereii sau ce ?
Postat 11 August 2017, 12:41 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON