URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2011, 17:40

Primăria caută strategii de promovare a Cetăţii cât încă e în reabilitare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul proiectului "Ferestră deschisă spre Europa", duminică, de la ora 16, Sala Mică a Primăriei a găzduit o masă rotundă pe tema "Cetatea Oradea - Valorificarea ca obiectiv turistic de maximă importanţă în Euro-regiunea Bihor - Hajdu-Bihar".

În cadrul întâlnirii, reprezentanţi ai Primăriei, printre care şi viceprimarul Biro Rozalia, ai Universităţii Oradea şi Partium, Muzeului Ţării Crişurilor, Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor, dar şi agenţi turistici şi reprezentanţi ai unor firme de construcţii au încercat să găsească modalităţi de a promova Cetatea chiar dacă mare parte a ei este încă şantier.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, după ce au urmărit prezentări ale proiectelor de reabilitare demarate în Cetatea Oradea, participanţii au propus mai multe măsuri pentru ca fortăreaţa să fie vizibilă şi accesibilă turiştilor şi în timpul reabilitării.

Una dintre propuneri a fost aceea ca, şi în timpul lucrărilor, municipalitatea să organizeze itinerarii pentru turişti cu un ghid de specialitate. Totodată, a fost propusă valorificarea vestigiilor descoperite în Cetate prin expunerea lor după ecrane de sticlă, în starea în care au fost descoperite.

"S-a propus ca muzeul care va fi amenajat în Cetatea Oradea să fie deopotrivă un muzeu al Cetăţii, dar şi al oraşului Oradea, expunând astfel obiecte de importanţă istorică atât pentru cetate, cât şi pentru oraş", se arată în comunicatul Primăriei.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde, a fost propus ca muzeul fortăreţei orădene prezine şi copii după sarcofagul şi coroana imperială a regelui Sigismund de Luxemburg, înmormântat lângă Catedrala din Cetate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
iz de ev-mediu
Eu as propune un muzeu de arme medievale. Interesat in cetatea Belgrad mi s-a parut expozitia de tehnica de lupta din primul si al doilea razboi mondial, iar in santul unei mici cetati din Italia (nu retin care) erau reconstituite baliste si catapulte folosite la asedii.
Postat 24 August 2011, 09:54 de oradean
eu sugerez sa fie o muza de inpsiratie pentru noile talente
de ce nu un loc unde copii sa studieze arta in timpul zilei? un teatru de vara asa cum ii este NUMELE .
Postat 23 August 2011, 11:08 de adina
un hotel de 4-5 stele
Printre altele un hotel de 4-5 stele medieval dar cu infrastructura de sec XXI construit in parteneriat public-privat in cel mai potrivit corp de cladire .O crama -restaursnt medieval construit in parteneriat public-privat intr-unul din multele beciuri .Acces doar cu caleasca in incinta cetatii printr-o firma cu 3-4 atelaje cu plecare din fata CFR si a agentiei CFR . Detalii solicitai si vi le dau .
Postat 23 August 2011, 10:37 de investitie
city managerul
Vai de mine, dar cel care era cat pe ce sa devina"city manager"-ul urbei(daca castiga PD-l-ul localele din 2008)nu le-a gasit din start? Si din cauza asta Primaria inca mai "cata"? WOW! apropos, daca stie cineva unde slujeste(adica religios)"city manager"-ul poate scrie intr-un comentariu! city city manager/urca-orasul pan' la cer!
Postat 22 August 2011, 19:23 de dante
mai analfabeti cu pile fux continuuu
ati bagat atatia banii acolo ca sa vina ploaia si iarna si sa reinvestiti la anul altii banii, flux continu altfel nu trebuia facut,asta e managementul nu inveestitia, sa va vedem capacitatatea:))))
Postat 22 August 2011, 18:46 de ha, ha, ha
WTF?
Ce face Primăria??? "cată" ???
Postat 22 August 2011, 18:38 de az
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON