URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2011, 18:15

Primăria achiziţionează peste 500 de bănci pentru parcurile orădene

Primăria achiziţionează peste 500 de bănci pentru parcurile orădene Pentru a fi sigură de calitatea băncilor pe care le va cumpăra în urma licitaţiei finalizate în cursul zilei de miercuri conducerea municipalităţii a cerut ofertanţilor să amplaseze în curtea Poliţiei Locale o bancă "martor" cu care vor trebui să semene identic toate exemplarele achiziţionate.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea a finalizat în cursul zilei de miercuri procedura de achiziţie pe bază de cerere de oferte pentru 529 de bănci în vederea dotării parcurilor şi a zonelor verzi din oraş. Pentru a se asigura de calitatea produselor achiziţionate, la cererea primarului Ilie Bolojan, Primăria le-a cerut ofertanţilor să amplaseze în curtea Poliţiei Locale un model de bancă în scopul ilustrării caracteristicilor din oferta depusă. Toate cele 500 de bănci achiziţionate de municipalitate vor trebui să fie identice cu modelul "martor".

Licitaţia la care au participat firmele Ziegler România SRL, Termex Service SRL, Parkdekor SRL, Dupex SRL şi Lavitex Prod SRL a fost câştigată de aceasta din urmă la un preţ de 480 lei pe bucată.

Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de S.C. Dupex S.R.L. este neconformă, deoarece aceasta nu a prezentat dovada unei experienţe similare, iar valoarea ofertelor depuse de celelalte 3 firme a fost de: 633 lei pe bucată din partea Zieger România, 697,89 lei pe bucată din partea Termex Service SRL, respectiv 958,89 lei din partea Parkdekor SRL.

Cele 529 de bănci achiziţionate urmează să fie livrate şi montate în cursul lunii aprilie în mai multe zone ale municipiului, cum ar fi: Parcul I.C. Brătianu, zona Podului Dacia - Mareşal Averescu, străzile Aleea Ştrandului, Făgăraşului, Cerbului, Splaiul Crişanei, Podului, Mareşal Averescu şi pieţele Ţăranilor şi Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@dina
bai desteapta pullii, banii se duc asa cum scrie in articol, la firma care a oferit cel mai bun pret. De ce nu face tactu banci la un pret mai mic sa va intre voua banii?... aaa, pt ca sta beat in carciuma toata ziua
Postat 24 Martie 2011, 08:09 de pilif
banci proaste
vai si amar.... veniti sa vedeti cum arata bancile astea dupa o iarna in parcul olosig! toate ruginite si decolorate!!! ca sa nu mai reamintim ca sunt puse in mijlocul trotuarului.... cele vechi de beton si lemn verde erau perfecte, se asortau cu parcul, rezistau la vreme si erau fixate in pamant langa trotuar...asa cu astea noi anual se vor umfla buzunarele firmelor de casa ca vor trebui inlocuite .... a cui a fost ideea si in buzunarul cui se duc banii pentru aceste banci incomode ? nici nu poti sa stai pe ele ca te doare spatele dupa 1 min... rusineeee.... ce sa mai zicem de maidanezii din parcuri.... sunt din ce in ce mai dezamagita de primar
Postat 23 Martie 2011, 19:51 de dina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON