URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2011, 09:52

Primăria a dat undă verde reabilitării Palatului de Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea Palatului de Justiţie din Parcul Traian va fi reabilitată. Conform unui comunicat al municipalităţii, Instituţia Arhitectului Şef a eliberat joi autorizaţia de construcţie pentru obiectivul de investiţii "Reabilitare şi extindere Palat de Justiţie Oradea".

"În perioada următoare Ministerul Justiţiei va începe procedurile pentru organizarea licitaţiei în vederea reabilitării, urmând ca lucrările să demareze la începutul anului viitor şi să aibă o perioadă de execuţie de trei ani", se menţionează în comunicat.

Lucrările de reabilitare şi extindere a imobilului sunt estimate la circa un milion de euro, iar investiţia va fi suportată de Ministerul Justiţiei prin proiectul "Reforma în sistemul judiciar" semnat de Guvern cu Banca Mondială. Una din componentele proiectului se referă la reabilitarea infrastructurii a 20 de instanţe de judecată din ţară, suma totală ridicându-se la circa 26,5 milioane de euro.

Clădirea Palatului de Justiţie din Parcul Traian este cuprinsă în lista monumentelor istorice orădene şi se află într-o stare avansată de degradare. Palatul a fost construit în stil eclectic la sfârşitul secolului XIX. Până în anul 1951, clădirea a adăpostit Tribunalul Comitatului Bihor. De atunci şi până în anul 1959 a fost sediul Regionalei Partidului Comunist "Crişana", iar apoi, până în 1989, a servit ca sediu al Comitetului Judeţean de Partid.

După Revoluţie şi până în anul 2000, Palatul de Justiţie din Oradea a fost sediul Prefecturii, iar începând din anul 1998 imobilul a trecut în administrarea Ministerului Justiţiei. În prezent, clădirea din Parcul Traian găzduieşte Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Bihor şi Judecătoria Oradea.

În încheierea comunicatului de presă Primăria a ţinut să mulţumească conducerii Tribunalului Bihor "pentru demersurile făcute pentru a renova sediul clădirii monument în care îşi desfăşoară activitatea".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sa vedeti ce a fost si ce a ajuns
sa exagerezi deja este o dependenta spre NEBUNIE, serios daca nu va mai fi Primar ce se intmapla, cade PIRAMIDA faraonului:)) NU TE VOTEZZZZZZZZ mai bine altul decat acelasi PPPPPPPPP, altul cel mai bun sa fie!
Postat 24 Iulie 2011, 10:14 de dragul nostru Primar
Uite un exemplu de ,,stire'' !
Daca citeste un idiot (sunt sanse mari, idiotii sunt majoritari !) intelege ca a venit bolovan cu poala de ciment de la ma-sa sa ,,renoveze'' palatul de (in)justitie ! E vorba de un banal acord, o pura formalitate, la care primaria/arhitectul sef/tarle si cine mai vreti nu se putea opune. Planul de reabilitare e facut in alta parte, banii vin de afara, dar de ce sa nu ne bagam si noi in seama ?! Apropos, apuca neica-nimeni asta sa taie ata ?! Ca la cat de nesimtit e...s-ar duce acolo, ca surdu-n toba !
Postat 22 Iulie 2011, 12:41 de Dan SI MAI CE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON