URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2011, 16:32

Preşedintele PC Bihor: Dacă Voiculescu a colaborat cu Securitatea, Băsescu a făcut la fel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele Partidului Conservator Bihor, Traian Bodea, a fost întrebat de un jurnalist care este punctul său de vedere în ce priveşte decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a decis, irevocabil, că vicepreşedintele Senatului şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea.

Traian Bodea a răspuns că în opinia sa, "decizia este una politică, una care să ne afecteze poltic ca şi partid". "Se ştie că domnul Băsescu este duşmanul numărul unu şi invers. Nu sunt în măsură să ştiu ce a făcut domnul preşedinte fondator înainte de ‘90, dar sunt convins că, şi dacă ar fi să fie adevărat, să fi făcut poliţie politică sau să fi fost înregimentat în structurile Securităţii, sunt convins că domnul Traian Băsescu se afla sigur în aceleaşi liste", a spus Bodea.

Preşedintele PC Bihor a spus că dosarul lui Dan Voiculescu e făcut la comanda şefului statului. "Mă mir că în loc să ne ocupăm de dosarele Flota - şi nu se mai spune nimic despre aceste dosare, deşi este vorba despre valori foarte mari - încercăm să împrăştiem cu noroi şi să facem dosare la comandă anumitor persoane. Nu cred că este singurul dosar făcut de domnul Băsescu".

Traian Bodea a mai afirmat că această situaţie demonstrează că lui Băsescu i se supun toate instituţiile statului, "inclusiv justiţia şi SRI-ul". "Avem un preşedinte care şi guvernează, este şi prim ministru şi totodată este şi director naţional al serviciilor din România. Ne întoarcem la regimul totalitar, după 20 de ani de aşa mult trâmbiţată democraţie", a mai menţionat Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Popye ”Terminatorul” vs Marea ”problemă naţională”: dosarul ”Felix”!
I. Poate că ne comunică ”subiectivii” de la Antena 3, sau alţii ca ei: 1. Care era valoarea reală a Flotei comerciale a României (inclusiv cea de pescuit oceanic), în USD, la 22 decembrie 1989? 2. Care este starea de sănătate a locuitorilor din ţările UE, cu un număr de paturi de spital la 1000 locuitori, apropiat de media UE, în comparaţie cu starea de sănătate REALĂ a populaţiei din România? 3. În ”Epoca portocalie”: a) câţi cetăţeni români s-au sinucis din cauza sărăciei şi a pierderii locului de muncă, nu din vina lor? b) câţi cetăţeni români au murit din cauza lipsei unei asistenţe medicale conforme, sau din cauza lipsei de bani pentru medicamente? c) câte căsnicii au fost distruse datorită lipsurilor materiale (inclusiv prin dosare de ”poliţie politică”)? 5. Care este şomajul actual REAL şi nu cel ”statistic”? 6. Care este speranţa de viaţă actuală REALĂ şi nu cel ”statistic”? II. În loc de unele concluzii. Una din marile probleme naţionale: lipsa unuia ca Geoană, Antonescu, sau ...”Felix”, la Palatul Cotroceni!
Postat 07 Aprilie 2011, 20:35 de stefan
mda
ce sa zic..?baga mana-n foc pt. altul doar pe cuvant,asa sigur e pe el incat ar manca si altceva la mic dejun,de parca se stiau ei pe vremea aia.uf politichienii astia asa ne mint pe fata si cred ca suntem analfabeti si numai ei exista pe lumea asta,BAAAA..!!!! ia mai kkati-va si in sus si va si credem!!!!!!!!!!......sa-o faceti in centrun orasului sa vada toata lumea,nu de alta dar sa credem ce vedem si sa nu cercetam.logica voastra nu-i asa?
Postat 07 Aprilie 2011, 15:26 de eu unuq
Oare ?
E interesant ce scrie aici : http://badeadan.blogspot.com/2011/03/turnatorul-detectiv-felix-raporteaza-am.html
Postat 07 Aprilie 2011, 10:23 de tzar
logica
Logica ta, ce sa zic, e una deosebita.
Postat 07 Aprilie 2011, 09:58 de cetatean
Foarte bun raspuns , felicitari pentru Bodea.
Constat ca devii o persoana politica inp in judetul Bihor si cu tendinte de a avea notorietate si national, ma bucur ca faci fata marilor scule politice din BH, sunt satul de aceasi neschimbati care decid soarta judetului Bihor, sa plece CHIS,POPA, BAR, MANG,FILIP si altii.
Postat 06 Aprilie 2011, 23:10 de eu
ACU E ACU !! INTREBARE PT. DODEA :
DA MAI, UNUL DIN SEFII TAI ESTE UNELTA DRACULUI !!! UN OM NU POATE SLUJI LA DOI STAPANI !! NU ASA AI INVATAT ? AI DAT MANA CU DRACU ? PE CARE RENUNTI SA-L SLUJESTI ? ASTA CU BASE E SUBTIRE !!SI NU ARE NICI O RELEVANTA IN ATITUDINEA TA !!
Postat 06 Aprilie 2011, 22:07 de CURIOSUL
Prostul satului vorbeste fara el
Da bre, dar pe Voiculescu l-au dovedit.
Postat 06 Aprilie 2011, 21:47 de Life
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON