URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2018, 17:30

Prelevare multiplă de organe în Oradea, de la un copil grav rănit într-un accident cu bicicleta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moartea unui copil de 14 ani din Curtuişeni şi omenia mamei sale pot salva vieţile altor cel puţin patru oameni.

După un stupid accident de circulaţie soldat cu un traumatism cranio-cerebral incompatibil cu viaţa, o operaţie prin care medicii au încercat totuşi să-l salveze şi, în final, acordul mamei de a-i dona organele, medici din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj şi Viena au sosit marţi la Oradea pentru a le preleva în vederea transplantării.

"Un adolescent de 14 ani a suferit săptămâna trecută un accident de bicicletă şi, în urma acestuia, un traumatism cranio-cerebral. A fost adus de urgenţă la spitalul nostru şi operat, dar din nefericire, cu toate eforturile colegilor, nu a putut fi salvat. Luni a fost declarat în moarte cerebrală, după instalarea tabloului clinic încă de duminică", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatorul judeţean al Programului Naţional de Transplant.

Potrivit acesteia, a fost obţinut acordul medicului legist de gardă şi apoi acceptul mamei pentru efectuarea unor prelevări de organe, astfel că în cursul zilei de marţi echipe de medici orădeni, bucureşteni, clujeni, târg-mureşeni şi austrieci au prelevat cordul copilului, plămânii, ficatul, rinichii şi corneea.

"Este a cincea operaţie de prelevare de organe din acest an, în care, până acum, am avut şase refuzuri din partea familiilor, care au invocat neîncrederea în sistemul sanitar românesc, mai precis în criteriile de alocare a organelor", a mai spus dr. Pantiş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@roger
In urma cu cativa ani, tot idolul tau, Dr Pantis, declara irecuperabil un brancardier de la Spit Judetean (tot "frate") si facea presiuni pe familie pt recoltare de organe, numai ca sotia lui a fost fraiera si nu a acceptat, mortul a inviat dar nu a fost fericit. De ce? Pt ca i-a umblat gura si nu a mai avut zi buna la serviciu, m-am intalnit cu el in timp ce asteptam prin spital din cauza unei o crize la rinichi. Sunt lucruri verificabile, asa ca te rog sa lasi tupeul ca nu tine. Ori esti naiv ca sa nu zic altfel, ori esti chiar din sistemul lor. Valea!
Postat 17 Iulie 2018, 22:55 de detectiv
@roger
Tu crezi ce spui? Noi NU! Ai tupeu dar nu ai talent. Poate ai mai mult castig in mediul rural, acolo TV-ul este mai apreciat.
Postat 17 Iulie 2018, 22:49 de detectiv
de urmarit cine sunt primitorii de organe si cum evolueaza starea lor
ca sa nu mai existe retineri si neincredere in sistemul medical romanesc, trebuie sa informati publicul si cine sunt persoanele care au primit organele baiatului si eventual cum se simt pacientii cu noile organe la 6 luni dupa operatie. astfel se alunga valul de ceata ce se abate asupra medicilor si spagilor.
Postat 17 Iulie 2018, 18:54 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON