URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2012, 15:43

Pregătiri de iarnă: Consiliul Local a aprobat programul şi planul de măsuri pentru deszăpezire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deliberativul local se pregăteşte de iarnă. Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat marţi cu unanimitate de voturi procedurile şi planul de măsuri pentru combaterea fenomenelor meteorologice periculoase. Conform modului de operare negociat cu operatorul de salubritate RER Ecologic, străzile din municipiu au fost împărţite pe patru nivele de prioritate.

În prima urgenţă figurează arterele principale precum străzile Clujului, Corneliu Coposu sau Cazaban, care trebuie deszăpezite în cel mult 2 ore, iar în urgenţa a doua sunt artere precum Aluminei, Iacobinilor sau Lacul Roşu care trebuie deszăpezite în cel mult 5 ore.

Din cel de-al treilea nivel de urgenţă fac parte artere precum Magnoliei sau Emilian Chitul care trebuie eliberate de zăpadă în cele mult 8 ore, în vreme ce străzi din nivelul patru, precum Oituz, Plugarilor sau Radu Enescu trebuie deszăpezite în cel mult 12 ore.

"Acest program rezolvă problema pentru ierni normale. În cazul în care vor avea o iarnă deosebită vom interveni cu alte forme de sprijin, la fel ca în iarna trecută", a declarat primarul Ilie Bolojan.

În toate fazele acţiunii de deszăpezire convocarea personalului necesar trebuie făcută în cel mult o oră de la alertarea primită de la Dispeceratul de serviciu al Poliţiei Locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sper ca nu ca iarna trecuta
D-nule primar, eu sper ca nu ca iarna trecuta, cand pe strada mea nu a intrat deloc masina de dezapzit, cu toate ca de anul trecut s-a marit impozitul pt aceasta strada.
Postat 25 Octombrie 2012, 07:22 de da
CET-ul si iarna care vine !
,,Electrocentrale SA a ajuns la fundul sacului cu bani. Consilierii locali sunt chemaţi, marti, să-şi dea acordul pentru vânzarea a 646.357 certificate de emisii de gaze cu efect de seră, aşa numitele certificate verzi, pentru a face rost de banii necesari începerii încălzirii în acest sezon rece. În contul banilor încasaţi, societatea de termoficare ar putea cumpăra aproximativ 5.000 de tone de păcură, cantitate ce ar acoperi consumul din perioada octombrie – decembrie 2012. Economiştii Primăriei estimează costul unui certificat la 7,5 – 7,8 euro, conform nivelului bursei din luna octombrie. Edilii susţin iniţiativa, mai ales că creditorii au deschis procedura de insolvenţă împotriva societăţii. CET are datorii de peste 91,5 milioane lei la Maestro Trading, Complexul Energetic Oltenia – furnizori de cărbune, la Primarom Exim SRL Zalău, furnizor de păcură şi la Unicom Tranzit SA, pentru servicii de transport. „Pentru noi prioritară este pornirea încălzirii în acest sezon rece. Sigur că vom găsi şi variante de a plăti aceste datorii istorice, dar oraşul nu câştigă nimic dacă aceste certificate verzi ajung la masa credală”, spune viceprimarul Mircea Mălan.'' Articol din bihon.ro
Postat 23 Octombrie 2012, 20:00 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON