URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2010, 15:02

Prefectura a atacat în contencios numirea managerilor la trei dintre spitale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura a anunţat că a formulat şi înaintat miercuri o acţiune în contencios administrativ, la Tribunalul Bihor, împotriva Primăriei Oradea, prin care se cere anularea dispoziţiilor primarului Ilie Bolojan nr. 2172, 2178 şi 2185, toate din 1 iulie 2010, referitoare la numirea a trei dintre managerii celor patru spitale orădene preluate de la Ministerul Sănătăţii.

Astfel, instituţia contestă numirea în funcţie de manageri interimari la Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie (Gavrilă Grebenişan), Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie (Alexandru Narcis Vâlceanu) şi Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" (Ovidiu - Laurean Pop). "Cei trei manageri interimari nu respectă prevederile Legii 95/2006, privind reforma în domeniul sanitar, respectiv ale Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1113/ 12 august 2010, publicat la data de 19 august în Monitorul Oficial - nu au absolvit cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Cancelaria Prefectului.

Potrivit informării, în plus, Gavrilă Grebenişan, de la Maternitate, este cadrul universitar, dar nu în domeniul medical, "deşi articolul 178, aliniatul 2 dispune că managerul unui spital clinic trebuie să fie cadrul universitar sau medic primar, prin alternativa celor două domenii de activitate prevăzute în actul normativ subînţelegându-se faptul că managerul trebuie să fie cadru universitar în domeniul medical".

Informarea mai precizează faptul că până miercuri cei trei manageri interimari nu au făcut nici o dovadă că ar fi înscrişi şi că ar urma să frecventeze cursurile prevăzute de Ordinul ministrului Sănătăţii.

Conform comunicatului Prefecturii, în subsidiar, în acţiunea de contencios administrativ se cere ca instanţa de judecată să oblige Primăria Municipiului Oradea la emiterea unor acte administrative de numire a altor manageri interimari la cele trei spitale, care să aibă cursurile necesare.

Acţiunea a fost anunţată şi la Primărie. "S-a învederat faptul că, potrivit Legii contenciosului administrativ, nr. 554/ 2004, articolul 3, aliniatul 3, actele atacate se suspendă de drept, nemaiputând produce efecte juridice (cei trei manageri interimari nu-şi mai pot exercita mandatul încredinţat prin cele trei dispoziţii ale primarului)", se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, instituţia prefectului nu a contestat numirea în funcţie a managerului de la Spitalul de Pneumoftiziogie, deoarece dr. Maria Groze are cursurile cerute de lege.

Deşi a analizat şi această speţă, în cazul managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Carmen Pantiş, care aparţine de Consiliul Judeţean, Prefectura nu a atacat numirea ei în funcţie, deoarece urmează un asemnea curs.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@mmp
Alma Mater Vadu-Crisiensis a dat tarii si judetului Bihor intelectuali de mare valoare care la ora actuala conduc destinele judetului.
Postat 16 Septembrie 2010, 07:20 de Sorbon
lehamite
Oare nu se mai termina tranzitia asta, sa dispara agramatii si incultii din functiile de demnitate publica! Mai Ghilea, ia-ti mutra de idiot si dispari din Prefectura! O sa ajungem sa asociem functia prefecturala cu starea de idiotenie! Pacat de judetul asta, regresam cu astfel de specimene neevoluate, nici comunistii nu au promovat astfel de cretini!
Postat 16 Septembrie 2010, 02:01 de mai mult ca prefectu
Grebenisan tentativa de manager
Domnul Grebenisan , a avut , are si va avea mari probleme de caracter. Am avut posibilitatea sa il cunosc pe acest individ si pot spune sincer ca regret faptul ca i-am acordat credit si l-am ajutat. Nu a facut decat sa se foloseasca de oameni ! Cum se explica ca nici unul din colegii sai de la Universitate nu discuta cu dumnealui ?
Postat 15 Septembrie 2010, 15:40 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON