URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2011, 17:10

Prefectul se bagă în conflictul dintre PNL şi PDL pe tema blocurilor ANL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul Gavrilă Ghilea a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, atitudinea primarului Oradiei, Ilie Bolojan, care săptămâna trecută a pus sub semnul întrebării politica Guvernului Boc în ceea ce priveşte construirea de blocuri prin Agenţia Naţională a Locuinţelor.

Liberalii sunt de vină!

Concret, Bolojan arăta că, în timp ce pentru construirea unui bloc ANL în Oradea a existat o autorizaţie de construcţie încă din toamna anului 2008, Guvernul Boc a preferat să aloce finanţări pentru construirea a două blocuri acolo unde nu există o cerere foarte mare, şi anume în localităţile Mişca şi Şimian.

"Sunt de acord că nu se justifica construirea acelor blocuri în mediul rural, însă cred că domnul primar a uitat să vă spună un lucru foarte important, şi anume că avizul comisiei tehnico-economice din Ministerul Dezvoltării s-a dat pentru aceste blocuri în 5 mai, respectiv în 15 septembrie 2008", a spus miercuri prefectul Gavrilă Ghilea care, în acest mod, a sugerat că responsabilitatea proastei investiţii îi aparţine nu Guvernului Boc, pe care îl reprezintă el acum, ci Guvernului Tăriceanu, din care a făcut parte şi actualul primar al Oradiei.

Întrucât, însă, între avizarea de către comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării şi aprobarea investiţiei de către Guvern s-au scurs mai multe luni, iar între timp la putere venise Guvernul Boc, reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat pe prefect care guvern a aprobat construcţia prin HG, însă Ghilea nu a dorit să discute acest aspect.

De asemenea, la întrebarea de ce Guvernul Boc a hotărât construirea celor două blocuri la Mişca şi la Şimian (localităţi conduse de primari UDMR) în timp ce alte investiţii demarate în Guvernarea Tăriceanu au fost abandonate, prefectul a afirmat că actualul guvern nu a abandonat nicio investiţie începută anterior instalării sale.

În fine, întrebat de ce actualul guvern finanţează construirea unor săli de sport fără utilizatori, precum în satul Petrileni din comuna Rieni şi în satul Poiana de Jos din comuna Bunteşti, prefectul a afirmat că în aceste localităţi există suficienţi elevi care să folosească respectivele săli de sport.

Garantează bloc ANL la Oradea

Referindu-se la cel de-al doilea reproş formulat de primarul Oradiei săptămâna trecută, şi anume că în timp ce Guvernul Boc aproba blocurile ANL din Mişca şi Şimian pentru municipiul reşedinţă de judeţ nu s-au găsit fonduri deşi proiectul unui bloc ANL în Calea Aradului a fost autorizat încă din toamna anului 2008, prefectul a afirmat că şi în Oradea se va construi curând un asemenea bloc.

"Pentru proiectul din Calea Aradului s-a aşteptat cinci luni pentru autorizaţia de construcţie a blocului care era propus spre finanţare din fondurile BDCE (de la Banca Europeană pentru Recosntrucţie şi dezvoltare - n.r.) şi, pentru că nu s-a rezolvat în timp util, finanţarea a fost trecută pe fonduri de la bugetul de stat", a explicat prefectul.

Ghilea a anunţat, însă, că potrivit informaţiilor sale, blocul ANL pentru Oradea "este pe locul I pe lista investiţiilor şi sigur că în funcţie de disponibilităţile financiare se va da drumul la construcţie. Se va construi, vă asigur că nu se vor construi altele înaintea celui de la Oradea", a spus prefectul Gavrilă Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PDL nu are nici un interes in bihor.
PDL nu are interese in Bihor, nici parlamentarii PDL din Bihor, nu au nici o valoare pt partid, vedeti in reorganizarea tarii (azi pe gandul), odata ce vom intra in regiunea de dezvoltare N-V, impreuna cu Clujul, care e \"capitala de regiune\", vorba lui Base, acolo vor merge si fondurile, la fel cum s`a intamplat si in ultimii ai. guvernarea PDL. Iar PNL va ramane doar cu zona banatului, timisoarei, si acolo cu o putere mai scazuta. si reiau un paragraf din articol: Întrucât, însă, între avizarea de către comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării şi aprobarea investiţiei de către Guvern s-au scurs mai multe luni, iar între timp la putere venise Guvernul Boc, reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat pe prefect care guvern a aprobat construcţia prin HG, însă Ghilea nu a dorit să discute acest aspect. - deci unii s-au uitat dc sunt bani si dc proiectele tehnice nu se vor prabusi, iar ceilalti au aprobat investitia. mare greseala din partea tuturora, oricum
Postat 09 Iunie 2011, 13:15 de unu
Pentru Oradea!
De acord cu Unu. Mai ales dupa ultimele alegeri interne din cadrul PDL (vezi Boc vs Blaga).
Postat 09 Iunie 2011, 09:23 de Pentru Oradea
smekeru nu comenteaza numa jumatate de stire, restu, no comment
vorbe in vant din partea lui Ghilea. nici o garantie nu are ca se va face ANLul la oradea, la fel cum el nu are nici o importanta in PDL la centru. ce influenta are oare PDL oradea in bucuresti?! nici una.
Postat 08 Iunie 2011, 18:51 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON