URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2010, 19:10

Prefectul, în luptă cu merele "de batjocură" distribuite şcolarilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul Gavrilă Ghilea a adus cu sine, la întâlnirea avută miercuri cu jurnaliştii orădeni, cinci mere pe care le-a aşezat în faţa sa, pe masă, pentru a fi pozate şi filmate ca ilustraţie de "Aşa nu!".

"Am verificat calitatea merelor distribuite de firma Derpan Galaţi la Şcoala Generală nr. 11 şi la Oltea Doamna şi consider că merele pe care le-am găsit în lăzi, alături de laptele şi cornurile pentru elevi, sunt total necorespunzătoare", a declarat Ghilea.

El a spus că fructele pe care le-a găsit sunt chiar "o bătaie de joc", deoarece sunt mici şi nespălate, iar unele sunt şi lovite. "Eu cred că atunci când distribui un aliment, trebuie ca alimentele să fie corespunzătoare în ce priveşte igiena. Nu pot să spun că am găsit multe mere stricate, dar cred că nişte mere de asemenea dimensiuni sunt o bătaie de joc", a mai spus prefectul.

Ghilea a afirmat că a sesizat deja Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, şi că va sesiza, de asemenea, şi Direcţia de Sănătate Publică, precum şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a verifica starea de calitate a merelor distribuite în şcolile din întreg judeţul.

Distribuirea de mere în şcoli se face începând din această toamnă prin suplimentarea cunoscutului program "laptele şi cornul", lansat în guvernarea PSD, însă distribuirea fructelor nu este obligatorie şi nu se face în toate localităţile.

În Oradea, distribuirea merelor se face de către firma gălăţeană Derpan, începând din data de 16 noiembrie, în urma unei licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Bihor, deoarece Primăria municipiului a refuzat să organizeze o licitaţie în acest scop.

Potrivit consilierului Ioan Câmpan, de la Consiliul Judeţean, dar şi purtătorului de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Sas, până în prezent nu s-a înregistrat nicio reclamaţie, la nici una din cele două instituţii, cu privire la calitatea slabă a merelor distribuite în şcolile din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
nu are nici o vina pentru cum merg
lucrurile in romania sa beneficieze de fonduri nerambursabile trebuie sa ajungem mai rau ca in AFRICA:)) soo pe cine sa schimbam, toata politica SUGEEE si traieste pe picior mare asa ca mai lasati ne fratiilor cu ambuscadele voastre prin PROTESTE de 2 banii, traisaca UNIUNEA ca de acea am ales o! apropo paznicii de la institutiile bugetare sa verifice cu ce cadouri ies cei din BIROCRATIE, DNA sa supravecheze cata spafa si mita se ia in PRIMARIE ca dehhh vine craciunul si obligatiile curggggg :)) traiti fericiti nu cititi presa va strica MORALUL
Postat 09 Decembrie 2010, 13:19 de in sfrasit GUVERNUL
@Rogerius
Alo, duru sabunu, ai mancat mere din astea stricat? Te-ai lovit in bara de la bitzicla?
Postat 09 Decembrie 2010, 12:08 de @Rogerius
viermele din mar
La asa prefect, asa mere!
Postat 09 Decembrie 2010, 12:07 de viermele din mar
sunteti jalnic ati primit porcul de mos niculae?
okk dar pentru banii de nimic ce vreti? aveti un management ff prost trebuia negociat cu finantele ca cei care au livezi sa le ofere in schimbul plati de impozit pe profit si totul era ok, PRIMARIA de ce nu are livezi si nu le exploateaza in forma FUNDATIILOR, aveti un management RIDICOL, urmariti doar sa splatiu banii , in rest nimic ca dezvoltare deoarece FMI ne a educat sa fim saraci ca sa primim fonduri nerambursabil, deci PREFECTUL nu face decat sa stranga voturi dar concret nu poate sa faca NIMIC, politica nu i permite dezvoltarea deoarece nu mai primim fonduri si asta va tine inclusiv pana in 2012 asa ca da ti merele la PORCI nu mai pacaliti oameni, in plus nu mai dezgustati copii cu imagini demne de raspundere penala
Postat 09 Decembrie 2010, 10:22 de cetateanul roman
corn cu boli
Cornul pe care il primesc copiii e de asemenea total nesanatos, plin cu zahar si faina alba, pe termen lung mancat zilnic poate duce la boli ale nutritiei...ar trebui impuse prin lege niste norme alimentare care trebuie respectate de firmele care furnizeaza aceste produse. deocamdata sunt date in bataie de jos la adresa copiilor. copilul meu e la scoala Dacia si merele de acolo le aruncam cand ajunge acasa, sunt mici, murdare si oribile la gust...
Postat 09 Decembrie 2010, 08:12 de dana
go G.G. go go
fratzilor, omu` asta incepe sa ma surprinda ... placut :) se pare ca va castiga contra invincibilului Bolo`, the zzzuper-man ...f * * * k navestistii pe bani publici , huuooo, iar apoi, daca si in chestiunea asta va misca ceva-ceva....chiar imi place !! keep and do it G.G.
Postat 09 Decembrie 2010, 07:39 de Rogerius
Dle prefect: "Organili" abilitate ce au făcut pana în prezent?
DSP, Siguranța alimentelor și Protecția consumatorului Bihor, nu au atribuțiuni de prevenție, monitorizare și control permanente și pentru asemenea situații? Pe ei nu ii întreabă cineva, cum acționează preventiv și în asemenea cazuri? Daca un responsabil, dir. adj., este nasul fiului de prefect, respectiv altul, tot dir. adj., mama de subprefect, la câți bani BINE bugetați primesc, ar cam trebui sa își facă mai bine serviciul, în interesul (real) al populației! "Multe succesuri!"
Postat 09 Decembrie 2010, 04:27 de stefan
doi fraieri
mai fratilor, acea firma cu merele sigur nu a dat nimic lui Ghilea de aceea este frustat si face caz pe seama merelor, nu spun ca ar fi bune dar asa se procedeaza in patria lui Ghilea
Postat 08 Decembrie 2010, 21:14 de sorin si bota
Risipa de bani publici
Este foarte adevarat, copilul meu mi-a spus inca din primele zile cand au primit mere ca sun mizerabile si rele la gust, oricum la fel sunt si laptele si cornul pe care le primesc. Risipa de bani, dar asa se aplica orice directiva UE in Romania, doar de forma sa nu zicem ca nu s-a facut. Important este sa fie distribuite de firma agreata! Mai bine ar folosi banii pt dotarea scolilor si sa nu ni se mai ceara in fiecare an fondul scolii si dotarea claselor cu mobilier.
Postat 08 Decembrie 2010, 20:40 de parinte
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON