URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2010, 12:31

Popa îl invită pe Tokes la respect, iar despre susţinătorii acestuia din PDL zice că stau în poziţia "capră"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei zile după ce europarlamentarul Laszlo Tokes a montat, demonstrativ, de faţă cu jurnaliştii, plăcuţe în limba maghiară cu denumiri de străzi neautorizate de municipalitate, senatorul Cornel Popa a declarat că fostul episcop ar trebui să dea dovadă de respect şi să nu tulbure relaţiile dintre orădenii de etnie maghiară şi populaţia majoritară, românească.

"Vreau să-l asigur pe domnul Tokes de respectul meu, dar vreau să-i amintesc că trăieşte într-un spaţiu unde românii şi maghiarii trăiesc în armonie. Îl rog, deci, să se ralieze acestui climat de bună înţelegere etnică şi să nu mai lanseze fumigene", a spus Cornel Popa într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, precizând că vorbeşte în calitate de vicepreşedinte al întregului Partid Naţional Liberal.

"Mai bine ar face (n.r. - Tokes) să se ralieze proiectelor care sunt în folosul cetăţenilor, ca de exemplu Autostrada Transilvania sau electrificarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj. Ca europarlamentar, are şi căderea şi datoria morală de a promova la Bruxelles interesele cetăţenilor de aici sau din oricare alt colţ al României", a adăugat senatorul liberal.

Întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că politicienii din PDL, partid care l-a susţinut pe Laszlo Tokes pentru ca acesta să devină vicepreşedinte al Parlamentului European, nu au nicio poziţie faţă de ieşirile acestuia, Cornel Popa a răspuns cu o altă întrebare: "Poate au poziţia capră, de unde ştiţi dumneavoastră că nu au o poziţie?".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@APop: "Epoca portocalie". Ep. Marele pericol național: Cascheta aruncata!
I. ”Nu am nici cea mai mica simpatie fata de Laszlo Tokes, dar nu pot sa nu remarc diferența de inteligenta fata de Cornel Popa.” 1. Ai perfecta dreptate. Cu o mențiune: IQ-ul, este net in favoarea dlui senator Popa. Si un tantalau (ne-iredentist) observa acest lucru! II. ”și sa nu cunosti atributiile unui parlamentar european, inseamna ca trebuie sa fi inca ingramaditul de alta data, cel cu prune in gura pina la capăt.” 1. Oare cine l-o fi ales europarlamentar pe dl. Tokes? Grupul politic de la PE, sau, din pacate, unii cetateni din Ardeal? De aici rezida si obligatii suplimentare fata de aceștia. III. Pentru unii/putinii ca Tokes Laszlo: Lăsați locuitorii Ardealului, să trăiască în buna-înțelegere și în pace! Tratați-va de boala iredentismului! 1. Au perfecta dreptate europarlamentari, ca dna Cretu. Conducerea PE nu observa acest lucru? 2. Dl. Stolojan, ce pozitie are in acest caz? Tot pozitia ”capra”? Unde o fi acel Prim ministru roman, din anii 1991-1992, numit Stolojan Theodor?
Postat 01 Octombrie 2010, 11:11 de stefan
"Epoca portocalie". Ep. Marele pericol național: Cascheta aruncata!
I. ”Nu am nici cea mai mica simpatie fata de Laszlo Tokes, dar nu pot sa nu remarc diferența de inteligenta fata de Cornel Popa. ” 1. Ai perfecta dreptate. Cu o mențiune: IQ-ul, este net in favoarea dlui senator Popa. Si un tantalau (ne-iredentist) observa acest lucru! II. ”si sa nu cunosti atributiile unui parlamentar european, inseamna ca trebuie sa fi inca ingramaditul de alta data, cel cu prune in gura pina la capat.” 1. Oare cine l-o fi ales europarlamentar pe dl. Tokes? Grupul politic de la PE, sau, din pacate, unii cetateni din Ardeal? De aici rezida si obligatii suplimentare fata de acestia. III. Pentru unii/putinii ca Tokes Laszlo: Lăsați locuitorii Ardealului, să trăiască în buna-înțelegere și în pace! Tratati-va de boala iredentismului! 1. Au perfecta dreptate europarlamentari, ca dna Cretu. Conducerea PE nu observa acest lucru? 2. Dl. Stolojan, ce pozitie are in acest caz? Tot pozitia ”capra”? Unde o fi acel Prim ministru roman, din anii 1991-1992, numit Stolojan Theodor?
Postat 01 Octombrie 2010, 09:49 de stefan
popa tembel
s-au saturat pana si pnl-istii de el. sa vedem "pozitia" lui bolojan. mai sunt placute unguresti ? intrebati-o si pe nevasta-sa de respectul acestui popa.
Postat 01 Octombrie 2010, 05:18 de bd
PNL local drag si scump
Nu am nici cea mai mica simpatie fata de Laszlo Tokes, dar nu pot sa nu remarc diferenta de inteligenta fata de Cornel Popa. Este incredibil. Sa fi parlamentar de atitia ani, liberal de liberal de cind mama Miculestilor "l-a facut" si sa nu cunosti atributiile unui parlamentar european, inseamna ca trebuie sa fi inca ingramaditul de alta data, cel cu prune in gura pina la capat. Programul conexiunilor europene este facut in perioada 2005-2007 si are valabilitate in EU pina dupa 2030. Autostrada Transilvania este cuprinsa intr-un program privat al guvernului RO si nu are legatura cu Instrumentele Structurale (nerambursabilele europene). Un parlamentar EU raspunde fata de comunitatea europeana, fata de grupul politic, etc, si, doar in ultimul rind fata de cetatenii din zona de domiciliu. HUOOOO...... senatorule de Aleşd ... ai fost si esti ce am stabilit in prima parte a comentariului.
Postat 30 Septembrie 2010, 18:13 de APop
Vom protesta inpotriva discriminarii civilizat!
Ca sa nu se tulbure relatiile asa zise armonioase dintre majoritatea romana si minoritate maghiara ,minoritatea trebuie s-a tace si s-a se accepte urmatoarele : - ca statuia intemeietorului acestui oras Szent Laszlo a fost mutata din Piata Unirii, iar denumirea acestei piete numai poate sa recapate denumirea orginala Piata Szent Laszlo ter ,probabil pe motivul dreptatii ,egalitatii si libertatii. Iar cinismul conducatorilor majoritari din anii 2000 era s-a se capete numele de Str. Sf.Ladislau o straduta neinsemnata si scurta. - Constitutia Romaniei asigura dreptul la folosirea limbi acelor minoritati care depasesc procentul de 20% din nr.total al locuit. in administratia publica locala ,insa in Oradea-Nagyvarad realitatea ca din zeci de birouri numai in 2 se poate folosi limba minoritatii maghiare, iar in biroul cel mai vizitat CIP nu este asigurata personal care sa stie si limba maghiara. Probabil Constitutia asigura numai pt unii egalitate ,ori nu este un stat de drept Romania. Ca sa nu se tulbure relatiile asa zise armonioase dintre majoritatea romana si minoritate maghiara ,minoritatea trebuie sa accepte nedrepatatile si situatia discriminatorie? Nu si nu!
Postat 30 Septembrie 2010, 18:12 de sinn fein
Vom protesta inpotriva discriminarii civilizat!
Ca sa nu se tulbure relatiile asa zise armonioase dintre majoritatea romana si minoritate maghiara ,minoritatea trebuie s-a tacem is s-a se accepte urmatoarele : - ca statuia intemeietorului acestui oras Szent Laszlo a fost mutata din Piata Unirii iar denumirea acestei piete numai poate sa recapate denumirea orginala Piata Szent Laszlo ter probabil pe motivul dreptatii ,egalitatii si libertatii. Iar cinismul conducatorilor majoritari din anii 2000 era s-a se capete numele de Str. Sf.Ladislau o straduta lunga de numai 100 m. - Constitutia Romaniei asigura dreptul la folosirea limbi acelor minoritati care depasesc procentul de 20% in administratia publica locala ,insa in Oradea-Nagyvarad realitatea ca din zeci de birouri numai in 2 se poate folosi limba metarna iar in biroul cel mai vizitat CIP nu este asigurata personal care sa stie limba maghiara. Probabil Constitutia asigura numai pt unii egalitate ,ori nu este un stat de drept Romania. Ca sa nu se tulbure relatiile asa zise armonioase dintre majoritatea romana si minoritate maghiara ,minoritatea trebuie sa accepte nedrepatatile si situatia discriminatore? Nu si nu!
Postat 30 Septembrie 2010, 18:07 de sinn fein
urare
Ce sa zic,se lupta cu morile de vant Popa,autostrada o sa avem la pastile cailor.Cand o sa fie finalizata autostrada Cluj - Brasov si Brasov- Bucuresti atunci poate se vor apuca de lucru si in Bihor.Tokes care vrea autonomie in Bihor si Satu Mare o sa ceara o autostrada Oradea-Budapesta.Oricum a juns un popa securist si curvar vicepresedinte al Parlamentului European cu sprijinul P-DL si a bihorenilor care au votat P-DLla europarlamentare.A-ti votat gresit acum ciocu mic.La munca si la plata impozitelor pentru bunastarea BUBA.Numai suferind o sa va invatati minte!
Postat 30 Septembrie 2010, 14:32 de tero
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON