URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2012, 16:01

Ponta şi Antonescu, invitaţi de onoare la licitaţia pentru mamele singure

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pe 30 noiembrie, Lotus Center şi Fundaţia Pro Valoarea organizează a patra ediţie a evenimentului caritabil "Mă creşte singură", în cadrul căruia se strâng bani, prin licitarea unor obiecte de artă şi de vestimentaţie, pentru mamele care îşi cresc singure copiii.

Reprezentanţii complexului comercial spun că la licitaţia organizată pe 30 noiembrie, de la ora 19, în sala de evenimente Lotus, şi-au confirmat prezenţa şi premierul României, Victor Ponta, şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Aşa cum obişnuieşte an de an, în cadrul licitaţiei, proprietarul Lotus Center, Alexandru Mudura va pune la dispoziţie mai multe obiecte de artă din colecţia personală. De asemenea, celebrul Cătălin Botezatu va scoate la licitaţie o rochie de seară, creaţie proprie, dar şi alte produse precum parfumuri şi obiecte vestimentare create tot de el. De altfel, pe lângă o prezentare de modă a designerului, realizată în colaborare cu Ego men's fashion concept, va întreţine atmosfera şi trupa Amadeus.

Prima ediţie a campaniei "Mă creşte singură" s-a desfăşurat în 2009, când Lotus Center şi Fundaţia Pro Valoare au făcut sărbătorile mai blânde pentru 240 de mame. În 2010, în cadrul aceluiaşi proiect, au fost ajutate 317 mame, iar în 2011 - 265.

Anul acesta, femeile care se înscriu în concurs o pot face până pe 25 noiembrie, între orele 8 şi 12, la Biroul de Informaţii din Lotus Center. Participantele trebuie să aibă domiciliul în Oradea, să aducă cu ele o copie după buletinul sau cartea de identitate, copia certificatului de naştere al copilului cu vârsta maximă de 6 ani împliniţi, adeverinţa înscrierii copilului într-o creşă, grădiniţă sau şcoală (pentru cei din clasa zero), dar şi un act care să dovedească starea civilă a mamei (necăsătorită, divorţată sau văduvă).

Organizatorii amintesc că oricine îşi doreşte poate dona orice sumă pentru această campanie. Relaţii la telefon 0259/436.022, adresa de e-mail: marketing@lotus-center.ro şi la Biroul de informaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Un efect al ”Epocii portocalii”: numeroase familii monoparentale.
I. Propunere pentru conducerea USL România/Bihor: Implementarea unui program social la nivel naţional pentru prevenirea destrămării a numeroase familii cu copii datorită sărăciei, prin ajutarea efectivă a soţilor să îşi găsească un loc de muncă decent, respectiv să îşi pornească propria afacere. O ”sursă” de finanţare: eliminarea proiectelor POS DRU marca: ”Bian&Botiş”, multe neavând o finalizare concretă şi de durată, dar sunt (prea) benefice pentru tot felul de ...lectori. II. ”Poverty is the worst form of violence” - Mahatma Gandhi. 1. Votanţii şomeri neindemnizaţi şi cei care câştigă un salariu minim net pe economie ştiu de ce! III. ”Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă” - Iisus Hristos. 1. Pentru cei care procedează contrar, cu precădere celor care sunt/au fost şi ”cadre didactice”: Fie-vă ţărâna cât mai grea! IV. @Pistike: 1. Nu mai confunda echipa Ponta-Antonescu, cu echipa ”Guvernatoru”-MRU/Boc! 2. Nu ne detaliezi conexiunile nomenclaturiştilor UTC-şti Boc şi MRU, respectiv a tov. ”Guvernator” cu (fosta?) Securitatea? 3. Deşi echipa ”Guvernatoru”-MRU/Boc pare a fi o copie (nereuşită) a echipei Putin-Medvedev, spre deosebire clonele sale dâmboviţene, conducătorii ruşi sunt buni patrioţi. P.S.: Szervusz! V. for: @”...simplu”: S-a distrus o fabrica de bere ca sa se construiasca ce?” 1. De ce nu îl întrebi pe tov. Pantea Teodor Radu, fost director general S.C. ”Bere-malţ” S.A. Oradea? Foştii angajaţi ai fabricii de bere Oradea, ştiu de ce! VI. În loc de concluzii: Good luck USL România/Bihor. Keep going!
Postat 25 Noiembrie 2012, 17:26 de stefan
replica la articol
Prostalaul Victor Ponta si Kakaraul Crin Antonescu vin la licitatia la lotus center al libidinosului batran Alexander Mudura care o va aduce si pe Beatrice sa le-o dea la astia 2 pe urma hai sanchi! SICTIR! da-i dreacului de oportunisti USLoshi !:))=))Nerusinarea si tupeul nu are limite la acestia din Lotus center care da si numere de telefon pentru donatii si alte cele de la cetatenii bihoreni,RUSNE!RUSINE!RUSINE!fiti sponsorii acestei licitatii daca tot v-ati legat de ea ca doar va face reclama mascata la mall -ul de 2 bani Lotus ridicat peste defuncta Fabrica de bere Felix .S-a distrus o fabrica de bere ca sa se construiasca ce?un mall Lotus de 2 bani !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Noiembrie 2012, 14:02 de Romanul Simplu
crin ne suspenda pe toti si apoi se culca
Cautati-l pe forumistul "stefan" in primul rand la adunarea populara a socialismului desantzat organizata in onoarea tovarasilor Ponta-Crin. Limbajul folosit de Crin, care a dovedit ca stie mai putina engleza decat ion iliescu, face prozeliti! Votantii USL au sarit de la Scoala profesionala direct in limbajul de lemn impanat cu englezisme. Daca nici propunerile ministrului justitiei nu pot lega doua vorbe in limba romana, ce sa te astepti de la simpli membri fanatici socialisti care plang dupa vremurile cand aspirau la sefia organizatiei PCR.
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:44 de tovu
@stefan
Cel mai enervant tip de comentatori e cei de teapa ta care trebuie "sa impaneze limba romana cu englezisme, frantuzisme. fiecare al doilea cuvant e strain, de parca nu s-ar putea traduce normal. poate ati avut un “happening” sau ceva si nu stiati cum ii zice. poate tine de “kunst” felul in care vorbesti, dar plm, “de gustibus”, “understand”? ", am încheiat citatul dintr-un comentariu făcut de un băiat deştept şi inspirat. Ceea ce spui tu e în esenţă: Hai Vladimir Vladimirovici Putin (în rusă: Влади́мир Влади́мирович Пу́тин), hai Belarus !!! Sunteţi sub orice critică, iar pontalăul e de peste 6 luni la butoane, cu rezultate economice deja catastrofale. Decât nişte comunistoizi manelizaţi.....
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:25 de Pistike
PCR
sa ne asteptam la un miting pro USL de tip PCR organizat de un Gibon,o sa auziti din nou promisiunile utopice ale lui dottore sau cacarau,mergeti si sustineti izolarea Romaniei de europa si revenirea la comunism si la izolare,veti merge fara vize in belarus si csi
Postat 23 Noiembrie 2012, 10:00 de luky
de mic mi-am dorit sa port Tanga-politica
Prezenta domnilor Ponta si Crin va avea scop electoral, iar pentru a convinge femeile singure sa le acorde votul lor (eventual multiplu, pe metoda Liviu Dragnea in Teleorman 250% prezenta la vot) au apelat la colectia de budigai-maro marca Botezatu. Nu pierdeti ocazia sa vedeti adevarul gol-golut despre cuplul Ponta-Crin cu ocazia paradei de chiloti din Oradea.
Postat 23 Noiembrie 2012, 09:41 de dr. mang
”Epoca (încă) portocalie”. Ep. @Oradean: Aşa ”Epocă”, aşa ”comentatori”!
1. Comentariile ”pertinente” ale unora ca ”Oradean”: Încă un motiv ca să ne prezentăm în număr cât mai mare la vot şi să votăm în mod responsabil pentru noi şi România, ca să scăpăm şi de aceste ”produse” ale ”Epocii portocalii”. 2. Good luck USL România [Victor & (Crin & Daniel)]. Keep going!
Postat 22 Noiembrie 2012, 20:33 de stefan
Eleno, ai zis-o, fato ! Ti-a iesit porumbelul pe gura !
Uite unde erau virilii Romaniei, nu le mai ajung naspeturile ,,oficiale" ! Copy-lotul si cacarau s-au inspirat de la negoita, ala chelu' si de la banicoiu, ,,tanaru" psd-ist ! Numai ca negoita ,,achizitiona" doar juninci, astia iau vaci cu vitei....
Postat 22 Noiembrie 2012, 18:27 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON