URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2013, 11:16

Poliţistul care ar fi pretins sex şi şpagă pentru judecători a scăpat de arest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins, joi, propunerea de arestare preventivă formulată pe numele comisarului Florian Rob acuzat de trafic de influenţă, judecătorul Munteanu Traian considerând că solicitarea nu este întemeiată.

Magistratul a pronunţat soluţia în şedinţă publică, atrăgând totodată atenţia că aceasta nu este definitivă, Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea având posibilitatea să o atace prin recurs în termen de 24 de ore, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ofiţerul Florian Rob a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore sub suspiciuni de corupţie.

Acesta este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins de la doi hoţi bani şi favoruri sexuale în numele şi beneficiul unor judecători de la Curtea de Apel Oradea, care ar fi urmat să le "rezolve" procesul.

Surse judiciare au declarat miercuri BIHOREANULUI că poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro, sumă care să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul, iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el.

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de Biroul de presă al DNA, faptele s-au petrecut în iarna anului 2011. "La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", se specifică în comunicat.

Citeşte mai mult în materialul: Scandal în Poliţia Bihor: Un ofiţer a fost reţinut fiindcă a cerut sex şi şpagă în numele unor judecători

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
militieni corupti
AR TREBUI mers cu autocarele sa arestezi la militie,judecatorie,spitale,garda financiara ,nu ajung puscarile din romania pt ei .DAR cand se va termina odata smecheriile astea .
Postat 12 Ianuarie 2013, 22:32 de trebe sa dai
militianu suspect
bai papagalilor, care ii luati apararea \"suspectului\", probabil coleg de spaga de al vostru, stiti care e problema voastra? Nu se mai poate deosebi cine e infractorul si cine e militianul, sinteti atit de corupti incit s ar putea lua la alegere oricare militian, care la cel mai sumar control se va dovedi ca e murdar, minjit de spaga.... Ati transformat militia intr un SRL de incasat spaga de la infractorii pe care ii pastoriti si mai vreti sa fiti considerati suspecti?
Postat 12 Ianuarie 2013, 17:49 de garcea
unde sunt probele, flagrantul ?
sau va bazati doar pe spusele tiganilor ?
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:58 de ?????
pentru eu
Iti multumesc pentru apreciere,i-ti doresc la fel!!! dar te fereasca Dumnrzeu ca sa ajungi la vorbele mele!
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:23 de pavel
Dovezi??
Flagrantul a fost demonstrat sau exista doar afirmatii ale unui arestat????? Este vorba totusi de un poitist cu o anume experienta care nu cred ca s-ar fi incurcat cu un hot renumit .Personal nu cred ca suma de 1000 de euro ar fi induplecat un ofiter de politie sau un judecator (acestia avand salarii prea consistente ca sa se manjeasca)...
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:12 de Oare?
pentru Pavel
Măi Pavel, manifeşti semne vizibile de retard mental. Împuşcă—te!
Postat 10 Ianuarie 2013, 14:37 de eu
Nu va bateti joc de Politisti
Nu va mai bateti joc de politisti .Le dati crezare la toti hoti si criminali care va fura ,in loc ca sa-i ajutam sai prinda si sa fie arestati ne este frica de umbra noastra.Vezi\\"romi(romini)din FRANTA ANGLIA OLANDA ITALIA SPANIA .Romani fiti mai uniti si nu le dati atita incredere tiganilor(romilor )FELICIT curtea de apel. PAVEL!
Postat 10 Ianuarie 2013, 14:05 de pavel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON