URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2011, 16:59

Poliţiştii care au făcut ancheta la accidentul provocat de Paprika, acuzaţi de abuz în serviciu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care efectuează ancheta în cazul accidentului mortal provocat de interlopul Iuliu Kiss au descoperit o serie de nereguli în modul în care au decurs cercetările făcute de poliţiştii rutieri, motiv pentru care s-au autosesizat şi îi cercetează pentru abuz în serviciu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că sesizarea va fi analizată în cadrul dosarului deschis pe numele lui Kiss. "Procurorii au sesizat faptul că poliţiştii au dat dovadă de lipsă de operativitate în timpul cercetărilor pe care le-au efectuat la faţa locului", a declarat Gavra.

Potrivit magistratului, printre aspectele care se vor verifica este şi omisiunea poliţiştilor de a-l obliga pe Iuliu Kiss să sufle în etilotest pentru stabilirea alcoolemiei, acesta fiind transportat abia după o oră de la accident la spital, unde i s-au prelevat probe biologice.

De asemenea, procurorii au arătat şi faptul că, deşi accidentul s-a produs sâmbătă seara, dosarul deschis pe numele lui Kiss a fost înregistrat oficial abia marţi dimineaţa, odată cu prezentarea şoferului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri, după ce, înainte cu o seară, poliţiştii dispuseseră şi reţinerea acestuia.

Procurorii au reclamat şi faptul că poliţiştii au comis o serie de abateri de la procedura penală în timpul cercetărilor. Imediat după accident, Kiss a fost anunţat să se prezinte pe 14 iunie pentru a da declaraţii în calitate de făptuitor, după care în seara zilei de 13 iunie a fost sunat să se prezinte la Poliţie, unde a dat deja declaraţii de învinuit şi a fost reţinut, deşi dosarul a fost înregistrat oficial, aşa cum prevede procedura, abia pe 14 iulie, la ora 10.30, la Parchet, când a şi fost prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Reprezentanţii Poliţiei Bihor au refuzat să comenteze situaţia. "Este dreptul lor să se autosesizeze şi să facă cercetări pentru a stabili dacă aspectele sesizate sunt reale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Iertare nu va avea
La unul din articole invitam lumea sa faca o petitie prin e-mail catre Ministerul de interne in legatura cu ce s-a scris in presa despre munca politailor in BH (am luat adresa de pe pagina oficiala a ministerului)....nu stiu cati au facut-o sau nu, eu da!...si acuma sunt invitat la politia din oradea sa lamuresc situatia...cu stampila directiei de cercetari penale...Nu mai inteleg nimica...ce lamuriri as putea da eu politiei in cazul asta???
Postat 27 Iulie 2011, 02:15 de Dan
90 km/ora pe naiba !
Politistilor li s-au facut dosar penal, si nu sunt luate in vedere actele ca "dovedeau" ca a avut 90km/h deoarece nu au fost demonstrate cu dovezi clare care sa certifice aceasta viteza
Postat 28 Iunie 2011, 22:23 de anonim
Seful politiei romane despre subordonati !
Iata ce declara vineri (trei ceasuri rele !), 28 ian. 2011, la Cluj, seful politiei romane, chestor Liviu POPA , citez : ,,Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română !\'\' Ce sa mai comentezi ?! Poate ar trebui sa (ne) intrebam cate gunoaie din politie au fost date afara ?!
Postat 26 Iunie 2011, 07:20 de ionel
Hai sa-i luam pe sus!!
Io zic sa stabilim o data si o ora...ne trangem cateva sute, mii, luam cu asalt arestul politiei, ii scoatem okii lui paprika sa fim sigur ca nu mai omoara pe nimeni cu masina si apoi din partea mea poa sa-l lase liber!! si daca tot suntem la capitolul asta, ii luam pe cei care erau responsabili cu intalurarea crengilor de pe semn...ii punem sa le roada cu dintii pe toate...ca au murit prea multi oameni acolo si nu numai! si la sfarsit mergem si luam pe cineva din familia doamnei judecatoare...legat fedeles in fata masinii...il punem pe paprika cu ochii scosi la volan sa vedem cum ne cere iertare in genunchi!! Stiu ca exagerez...da' chiar trebuie sa se intample vre-una din asta sa-si faca cineva treaba in tot sistemul asta ciuruit??
Postat 26 Iunie 2011, 02:14 de Dan
Comunicat oficial Rutier
Va aducem la cunostinta faptul ca echipa de politisti care a "anchetat" cazul cu pricina in asa hal incat au fost acuzati de catre Procuratura de abuz in serviciu, a solicitat si i s-a aprobat de catre Comandantul Politiei Circulatie ca sa "execute" "procedeul Venter" adica sa-si faca lor ce si-a facut lui acest celebru fost politist oradean! Munitia si pistolul vor fi puse la dispozitia lor in mod gratuit de catre contribuabilii orasului nostru. Sa dispara dintre noi !
Postat 24 Iunie 2011, 14:21 de Dorinel Savva
MAI INTOARCE DOAMNE ROATA
Mai sabau pa mine m-ai amendat alaltaieri pt radar in Cantemir si centura de siguranta desi o aveam ! Motivul real este ranchiuna pe care mi-o porti de cinci ani de zile...DUMNEZEU O INTORS DE DATA ASTA ROATA...BAFTA LA ANCHETA !!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Iunie 2011, 12:54 de LUPUL BOXER
e sigur asa
bihoreanul e sigur uns pentru bani scriu orice nu uitati ca singura ziarista din bihor condamnata pentru santaj e de-a lor si se numeste liliana sime, daca vedeti despre cine scriu veti intelege
Postat 24 Iunie 2011, 12:04 de un om
coruptie
CRED CA SABAU ALA A FOST LA ACCIDENT PENTRU CA E UN CORUPT SI HABAR NU ARE,EL NUMAI BANI VEDE,MACAR DACA S-AR SESIZA DNA-UL IN CAZUL LUI PENTRU CA E PE MANA CU INTERLOPII DIN ORADEA. SA-I FIE RUSINE CA NICI IN CAZURI DE OMOR NU E CORECT CA DESPRE ALTELE NICI NU MAI VB.DE FAPT CE SA-I CERI CA NU CONDUCE PREA MULT BAIATUL,ORICUM E UN HABARNIST,NUMAI DE SMECHERII E BUN..........PACAT CA AVEM ASEMENEA OAMENI IN POLITIE,E O RUSINE PENTRU CETATENI.......PACAT CA STRICA IMAGINEA POLITIEI ROMANE!
Postat 24 Iunie 2011, 11:23 de oradean
In atentia "unu"
\\"incepe showul , urmeaza sa mai fie uns si bihoreanul\\" Domnul meu, daca si BIHOREANUL va fi uns... nu mai stiu ce sa zic... atunci ne putem astepta ca ceea ce citim in ziare nu e adevarul adevarat... Daca ajunge si BIHOREANUL ca bihonu`, chiar ar fi waisamar... Sper ca BIHOREANUL sa ramana un ziar asa cum ii acuma, si sa nu ne dezamageasca...
Postat 24 Iunie 2011, 10:13 de az
SA VINA DIN UNGARIA !!
SA VINA DIN UNGARIA AUTORITATI SA ANCHETEZE CAZUL ALTFEL SCAPA CRIMINALU !!!! O SA SE RECLAME ACU UNII PE ALTII SI NOI VOM PRIVI LA EI CU GURA PUNGA SI CRIMINALU V-A SCAPA PE LINII DE PROCEDURA !!! IL FAC ASTIA SCAPAT CA TOTI AU FOST MITUITI IN TIMP SI LE E FRICA DE INTERLOP !! TOT CE TINE DE JUSTITIE , DREPTATE BUGETARII E IMPUTIT IN TARA ASTA !!!!LA TOTI LE E FRICA DE INTERLOPI CACI TOTI AU "SERVIT" IN TIMP DE LA EI !!!!!
Postat 24 Iunie 2011, 08:29 de TELESPECTATORUL
accident
no vedeti ca-i asa !? el nu era baut , semnul nu sa vedea da cloambe , viteza era normala si de fapt el o baut dupa accident da necajit , pana l-o dus la spital la probe . Doamne ai totusi mila de tara asta........
Postat 24 Iunie 2011, 00:14 de derutatu
hm
aveti, mare grija oameni buni din tzara asta, in intersectii, in noapte, la baluri, hi hi hi, in cluburi, in dormitoare, in beci....s.a.m.d. caci daca vi se intampla ceva..asta este...veti suferi, in veci...poate va loveste mami nevoii ceva...si cu ce ramaneti? in jungla asta infernala nu ganditi la grup ci individual...feriti-va!!!
Postat 23 Iunie 2011, 22:24 de marcell
de ce?
sa trezit si asta dupa o saptamina,parca un asa dosar ca sa nu il trimita chiar el inapoi il faci in citeva ore sau poate a primit si el instructiuni sa gaseasca un viciu de procedura,ceva acolo,sa-l faca cumva scapat ,ca nici Gavra nu e curat ,are si el slabiciuni ca tot omul,dar amaritii aia de la fata locului trebuie sa raspunda ca asa vrea muschii lui
Postat 23 Iunie 2011, 21:53 de luky
si dreptate pacat de victime
daca aveau asigurare sigur acum erau fericiti asa sa vedem ce face SOCIETATEA pentru victime? cat de crud trebuie sa fie sa depinzi de societate si nu de DREPTUL de a fi asigurat privat ca de STAT stim situatia.
Postat 23 Iunie 2011, 18:11 de @unu
incepe
incepe showul , urmeaza sa mai fie uns si bihoreanul , si atunci deja parika nici nu va mai fi de vina asa tare , stati numa sa vedeti :)).Are prea multi bani sa o poata pati urat , dar la o adica iuteala de mana si.......... pacat de fata aia tanara.
Postat 23 Iunie 2011, 17:33 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON