URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2020, 17:40

PNL vrea impozitarea pensiilor speciale cu până la 95% pentru ca banii economisiţi să fie folosiţi în lupta anti-coronavirus

PNL vrea impozitarea pensiilor speciale cu până la 95% pentru ca banii economisiţi să fie folosiţi în lupta anti-coronavirus foto generic, evz.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parlamentarii PNL au anunţat înregistrarea unei iniţiative legislative prin care aşa-numitele pensii speciale ar urma să fie impozitate progresiv, cu marje între între 10% şi 95%. Ar urma să fie supra-impozitate, astfel, pensiile parlamentarilor, magistraţilor, diplomaţilor şi altor categorii, nu însă şi ale poliţiştilor şi militarilor.

Potrivit unui comunicat transmis de deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş, parlamentarii liberali au depus miercuri un amendament la proiectul legii de adoptare a OUG nr.29/2020, prin care propun să se impoziteze pensiile speciale pentru "a putea folosi acei bani în lupta împotriva efectelor crizei sanitare şi economice provocate de pandemia Covid-19".

"Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum atât de multă nevoie. Economiile la buget rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor permite mai multe achiziţii medicale şi pentru susţinerea celor din prima linie a frontului cu epidemia", se arată în comunicatul dat publicităţii de Cherecheş în numele tuturor celor patru parlamentari ai PNL Bihor.

Propunerea liberalilor vizează impozitarea progresivă, pe tranşe valorice, a pensiilor speciale, după cum urmează: cu 10% a tranşei valorice a pensiei speciale cuprinse între 2.001-4.000 lei, cu 60% a tranşei valorice cuprinse între 4.001-7.000 lei şi cu 95% a acelei părţi din pensia specială care depăşeşte cuantumul de 7.000 lei.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus următoarele categorii socio-profesionale: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari, magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curții de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant şi personalul diplomatic.

Nu intră în categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, care sunt beneficiari ai unor pensii militare.

"Amendamentul poate fi adoptat într-o săptămână de Parlament, dacă există voinţă politică", precizează comunicatul deputatului PNL Bihor Florica Cherecheş.

Noua iniţiativă legislativă survine după ce un alt proiect de lege iniţiat de PNL pentru desfiinţarea pensiilor speciale, adoptat de Parlament, a fost atacat de Avocatul Poporului la CCR.

Amendamentul PNL a fost depus la un proiect de lege pentru aprobarea OUG 29/2020 a Guvernului Orban privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare în contextul pandemiei Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
cine propune, nu propune bine !!!!!!!!
Iar ne jucam cu jumatati de masura ? Ce e aia..impozitate ??? SA FIE ANULATE !!!!!!!!!!!!! Nu mai credem in promisiuni de aiurit oamenii! Foarte multi pnl-isti nu mai vor sa voteze cu cei pe care i-au sustinut! Pentru ca i-au dezamagit, pentru ca sunt slabi ploticieni ..ce politicieni zic ??? Aiurea. Debutanti. De ce au inchis asa tarziu Suceava ? De ce asa proasta organizare la intrarile in tara si neizolarea corespunzatoare a celor care au venit de unde au venit? De ce ? De ce??? Atatea DE CE-uri la care nu va putea raspunde nimeni.
Postat 01 Aprilie 2020, 18:30 de Oradeamea
Jumatati de masura - PRAF IN OCHI
ANULATE! Nimeni in lumea asta nu este mai special decat altul la pensie. Cu totii trebuie sa aibe pensii dupa CONTRIBUTIVITATE.
Postat 01 Aprilie 2020, 17:50 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON