URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2019, 17:56

PNL Bihor cere revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului, anularea concursului de manager şi demisia lui Pasztor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL Bihor a anunţat, vineri, că va solicita, la următoarea şedinţă a Consiliului Județean, revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea și anularea concursului pentru funcția de director general, pe fondul scandalului generat în ultimele zile. Totodată, liberalii îi cer şefului CJ, Pasztor Sandor, explicaţii sau chiar demisia pentru prejudiciile aduse Aeroportului orădean.

Să răspundă sau să plece!

„Având în vedere că Aeroportul din Oradea a rămas fără curse internaționale, având în vedere importanța conectării aeriene mai bune a orașului Oradea și, implicit, a celorlalte localități din Județul Bihor la sistemul global de transport, cu scopul dezvoltării locale și regionale, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal din Bihor a mandatat grupul de consilieri județeni ai PNL să depună, pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, un proiect de hotărâre privind revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea și anularea concursului pentru funcția de director general al aeroportului”, arată comunicatul liberalilor.

Totodată, PNL Bihor anunţă că a luat act „de acuzațiile de o gravitate deosebită, lansate de Gheorghe Pasc, fostul director al Aeroportului Oradea, în cadrul conferinței de presă susținută în cursul zilei de joi, 19 septembrie” şi, în lumina acestora, îl somează pe preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, să dea explicaţii şi să îşi asume răspunderea.

„În cadrul conferinței, pe lângă declarațiile făcute, Gheorghe Pasc a prezentat și un document primit din partea unei companii aeriene internaționale care a operat pe aeroportul din Oradea, care arată că domnul Pasztor Sandor a încălcat în mod repetat clauza de confidențialitate din contractul semnat, motiv pentru care relațiile de colaborare au fost subminate iar compania aeriană a informat că nu mai dorește să stabilească alte întâlniri cu domnul Pasztor”, arată documentul trimis de biroul de presă al PNL Bihor.

În consecinţă, PNL Bihor „îi cere cu celeritate” lui Pasztor „să se pronunțe pe acest subiect în regim de urgență și să lămurească aceste acuzații”, în caz contrar considerând că aceste informații sunt veridice, aşadar „prejudiciile generate prin comportamentul președintelui Consiliului Județean Bihor impun demisia acestuia din funcție”.  

Acuzaţii şi tăcere

După cum se ştie, BIHOREANUL a dezvăluit în ultimele zile că aşa-zisul concurs internaţional pentru selectarea viitorului manager al Aeroportului Oradea a fost un simulacru, în urma căruia a fost slectat un singur dosar, al Cristinei Antik, o contabilă fără experienţă în domeniu, plasată politic ca membră în CA-ul Aeroportului de UDMR, în vreme ce alte două dosare, printre care şi unul al fostului dorector operaţional al Aeroportului din Timişoara, au fost declarate neconforme.

Potrivit spuselor fostului manager Gheorghe Pasc, un alt dosar, al unui alt specialist aeronautic romîn din străinătate, s-a „rătăcit” în drum spre comisia de concurs din care, tot în mod suspect, s-a retras şi singurul reprezentant al Statului, prin Ministerul de Finanţe.

Pasc a mai făcut, joi, o serie de dezvăluiri despre felul în care şefii actuali ai CJ Bihor, şi în special reprezentanţii UDMR Bihor, l-au împiedicat să îşi exercite mandatul, cerându-i chiar să oprească negocierile cu operatorii Wizz Air şi Ryanair, toate acţiunile conducând la ideea că aceştia urmăresc, de fapt, boicotarea, nu dezvoltarea Aeroportului orădean.

În ciuda gravelor acuzaţii aduse şi deşi au un întreg "aparat de comuicare" la dispoziţie, responsabilii din Consiliul Judeţean şi din CA-ul Aeroportului Oradea nu au dat nicio explicaţie publică, de-a lungul întregii săptămâni, ignorând atât solicitările presei, cât şi interesul mare al publicului cu privire la acest subiect.

Citiţi pe aceeaşi temă: Bolojan despre şefii Aeroportului Oradea, care riscă să fie condus de "o contabilă de şcoală": "Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Aeroportul.
Ca si contribuabil la bugetul de stat prin taxe si impozite, as dori sa stiu ce calitati o califica pe aceasta doamna blonda si frumoasa, la conducerea aeroportului din Oradea, in afara faptului ca face parte dintr-o etnie privilegiata si este sotie de Judecator!Domnii Pasztor , Kiss si altii, au facut mult rau acestui oras, doar s-au imbogatit peste masura! Poate va amintiti ca a mai fost un domn parlamentar, care a distrus paduri din Harghita, se numea si "drujba lui Dumnezeu", devenind unul din cei mai bogati parlamentari! A plecat saracul destul de devreme la cele sfinte, ducand cu el patru scanduri prinse in doua cuie si cu mainile pe piept incrucisate a rugaciune! La fel veti pleca si voi, mai devreme sau mai tarziu si veti duce cu voi tot patru scanduri si multe pacate! Poate ca nu ar fi prea tarziu sa reflectati la ceeace faceti, sa va caiti, sa incercati sa indreptati multele rele ce le-ati facut si sa nu va incarcati inutil karma ce o veti lasa urmasilor vostri directi!
Postat 23 Septembrie 2019, 12:51 de sorana
Totul pt bunastarea budapestei si desigur, a lor personala
Asta e deviza udemeristilor. Bine, partea a doua a devizei este doar pt uz intern, sa nu ajunga la urechile minoritarilor unguri, si ca atare, voturile vin cu gramada. Schema e simpla si functioneaza de circa treizeci de ani.
Postat 22 Septembrie 2019, 21:34 de 1234
Apropo de sabotaje
udemeristii sunt platiti de budapesta sa apere interesele ungariei in Romania. Culmea e ca primesc bai si de la Statul Roman, ca sa faca ce ? Sa incurce si sa bage cat mai multe bete in roate la bunul mers al lucrurilor in Romania.
Postat 22 Septembrie 2019, 20:42 de 1234
Propunerea e buna
Mai trebuie insa si pusa in aplicare. Pagubele pt Aeroportul din Oradea, implicit pt populatie, oras si judet sunt enorme.
Postat 21 Septembrie 2019, 09:22 de 232
Cererea este îndreptățită, iar coaliția UDMR+PSD trebuie să plece !?!
Unii chiar la pușcărie, pentru acțiuni de trădare a intereselor naționale !?! Rămâne însă o problemă ... cine să-i înlocuiască pe actualii "neterminați" ?!? Că a pune în loc alți "neterminați" nu e o rezolvare !?! Probabil că o soluție de succes, pe termen lung, ar fi propunerea de reorganizare administrativă a țării, desființarea județelor și instituționalizarea regiunilor (cele 8 actuale + București) !?!
Postat 21 Septembrie 2019, 08:49 de CrisDumi
PSD adică, ce sa mai vorbim
UDMR e același kakat, fac pt frații lor unguri din Ungaria, și pt ce-i din Romania nu fac nimic, mai rău oameni că PASZTOR, Kiss , Rozi, Szabo fură din banii alocați de guvernul Ungariei, pt Ungurii din Romania. Ce-i din Romania sunt lăsați în mana guvernului Roman, și din când în când UDMR striga Discriminare.
Postat 20 Septembrie 2019, 20:43 de Sandu1206
banditii in centru
banditii de pastor si mang trebuie atarnati in centru, pe spanzuratorile alea negre facute special pt ei de arhitectii de la cluj!
Postat 20 Septembrie 2019, 19:49 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON