URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2010, 17:48

Petru Filip nu crede că va fi dat afară din partid pentru că a votat invers

Petru Filip nu crede că va fi dat afară din partid pentru că a votat invers PENIBIL. Petru Filip a ajuns să dea explicaţii pe chestiuni de logică elementară pentru a contracara comentariile potrivit cărora ar fi votat deliberat moţiunea de cenzură, ca să-şi netezească transferul la PSD
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la noul sediu al biroului senatorial, din strada Nufărului, fostul preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip, a lăsat să se înţeleagă că nu crede că va fi dat afară din partid după ce marţi a votat invers decât trebuia, deoarece şi-a demonstrat "loialitatea faţă de PDL".

Senatorul, care este în acelaşi timp şi vicepreşedinte la nivel naţional al PDL, a afirmat că în opinia lui a dovedit cu vârf şi îndesat că este întru totul cu partidul de guvernământ, mai ales prin prisma emisiunilor televizate la care a participat în ultima perioadă, unde a susţinut Guvernul în discuţii cu adversari precum pesedistul Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice din Senat, ori cu Victor Paul Dobre, vicepreşedintele PNL.

"Mi se pare idiot să spună cineva că votul, eroarea mea de vot, în favoarea moţiunii a fost o chestiune premeditată. Mi se pare absolut nemernic", a spus demnitarul.

Filip s-a arătat optimist cu privire la "judecata" ce va avea loc în Biroul Permanent Naţional. "Eu nu pot să accept suspiciunea asta, după atâţia ani când am dat partidului mai mult decât mi-a dat el. Am dat, în primul rând, mulţi ani din viaţa mea. Nu accept să se pună sub semnul întrebării votul meu. I se poate întâmpla oricui să greşească. Trebuie să accept asta. Restul comentariilor le-am văzut prin presă şi mi-e şi greaţă să le spun", a spus Filip teatral, pecizând că fiecare pedelist care a votat împotriva Guvernului ar trebui să fie judecat în parte, şi nu "în grup".

Chestionat de BIHOREANUL dacă a mai votat din greşeală şi în cazul altor legi sau probleme dezbătute în Senat, Filip a spus scurt "nu", iar întrebat, din nou, de ce a greşit abia acum şi numai acum, senatorul a spus enervat că "de-aia", evitând să mai reitereze povestea cum că, deşi e un inginer cu o vastă experienţă, a votat eronat deoarece întrebarea fusese pusă invers, explicaţie luată în derâdere de presa centrală.

Petru Filip a adoptat o atitudine nedemnă de un senator şi când a fost întrebat ce se va întâmpla, totuşi, în cazul în care "capii" PDL vor decide să îl dea afară din partid. În loc să ofere un răspuns serios, cum ar impune nu doar funcţia pe care o ocupă, dar şi decenţa pentru o situaţie penibilă pe care el însuşi a provocat-o, Filip a răspuns, iritat şi impertinent: "O să mă duc pe pod la Primărie şi o să vă aştept pe dumneavoastră". Că va fi vorba de o sinucidere "live" sau de dorinţa de a face o nouă cucerire feminină, n-a fost clar...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
realizarile asului
Multa minte tre sa ai ca sa te apuci sa faci tam tam cu realizarile lui Filip....Pai mah, oradene de pustie, nu spui si tu la ce bani s-au facut realizarile astea???? Cica a deschis mari mall-uri....Ha??????????????????????????? A cumparat tramvaiele alea super scumpe.....:)))))Avem dreptul sa mergem cu ele dar nu ne permitem, mai propitar de mertzan care sta in garsoniera!!! Despre porcariile lui Filip, pe care tu le numesti realizari s-a discutat de 10000 de ori pe forumul asta. Doar ca tu iti amintesti numa ce-ti place! Sa fii sanatos, ca minte nu-i ave pururi!
Postat 21 Iunie 2010, 20:44 de kaboom
wow
daca tot e pe inchis posturi de televiziune nu ar fi mai bine sa incepem cu B1? Ziceam si eu asa, fara nici o aluzie! Chestia cu "a deschis mall-uri" chiar m-a dat pe spate. Iar odata reabilitate arterele mari ale orasului inseamna ca succesorului nu i-au mai ramas decat stradutele "obscure". Ca pana si Corso-ul era deja facut "pista de aterizare" cu piatra cubica din china!!!!!
Postat 21 Iunie 2010, 09:21 de dan oradeanul
realizari
bine, iti spun: a reabilitat toate arterele mari ale orasului din episcopia pana in nufarul, din dacia pana la gradina zoologica sin nu 2-300 de metri de stradute obscure pentru care facem mare, mare zgomot. da, a cumparat tramvaie silentioase exact ca in viena ptr ca si noi avem dreptul pe banii nostri sa ne plimbam cu ele si nu cu troace cehe secon-hand. a reabilitat malul crisului facand o intrare spectaculoasa in oradea dinspre cluj. a deschis mari mall-uri care au creat locuri de munca si un mijloc pentru privati sa-si vanda marfa. mai vrei? si astea in conditiile in care la putere era ciuma rosie. dane, gasiti bani si treceti la treaba. inchideti realitatea si antenele si hai la treaba. ca pana una alta noi tot in lotus ne distram. apropo, se leaga de filip?
Postat 20 Iunie 2010, 19:56 de @dan oradeanul
ce?
@oradean: da si tu cateva exemple. dar sa nu vii si tu cu bazinul ca nu e cazul!!!!Am eu asa o intuitie care-mi spune ca si bazinul din oradea e ceva similar cu patinoarul din brasov. poate o sa spui tramvaiele Siemens? Tramvaiele sunt absolut OK. Dar sunt convins ca pretul la care au fost achizitionate includea si spaga. Pana la urma fiecare Primar tot lasa ceva in urma pentru ca desigur are de cheltuit niste bani. Totul e sa-i cheltuie cum trebuie(si sa nu....). bolojan a mai avut si ghinionul sa i se suprapuna mandatul cu criza economica. tinand cont de asta tot a reusit cate ceva. chestii mai mici dar mai "adevarate". este insa clar, FILIP a fost un primar de mare IMPACT pentru el si clientela. Vremea decontarilor adevarate este insa aproape pentru cel mai criminal partid al Romaniei. Nici ei nu-si dau seama cat de aproape!!!!
Postat 20 Iunie 2010, 11:32 de dan oradeanul
FILIP
MAI PUTUROSILOR, CE-A CONSTRUIT FILIP IN 8 ANI VOI NU O SA REUSITI SA ZUGRAVITI IN 80. ATI PLANTAT 3 POMISORI PE DACIA, ATI PLANTAT 5 FLORICELE LA PIATA SI VA CREDETI MARI REFORMATORI. UNDE VA SUNT MARILE PROIECTE CU CARE NE-ATI AMAGIT ACUM 2 ANI? SA VA FIE RUSINE. IN AFARA DE TAXE, BIRURI SI IMPOZITE NU SUNTETI IN STARE DE NIMIC. NISTE GOLANI.
Postat 20 Iunie 2010, 09:02 de oradean
parasute
tonomate de doi bani
Postat 19 Iunie 2010, 17:46 de dihoreanul
Filip te vrem pe pod!
Jigodia asta a initiat legea prin care toate scursurile din politica romaneasca(dintre care Filip e la loc de frunte) isi ascund averile si modul in care le-au furat. Votati Filip, votati comunismul in haine roz-potocalii.
Postat 19 Iunie 2010, 12:43 de Ivan Turbina
PDL dir. 5
Inginer cu vasta experienta? Experienta in ce? In cazanele de fabrici romanesti? La IMMPS? Atata-i cutra asta injiner cat is eu JFK. Auzi tu....inginer cu vasta experienta....nici sa vorbeasca nu stie....din 100 de cuvinte, 95 sunt pe langa subiect, aiureli. Duca-se in Slobozia, cazatura comunista!
Postat 19 Iunie 2010, 12:37 de SECU
podul primariei
Mars in pod bandituile. Filip de la Slobozia. Un bandit ordinar!
Postat 19 Iunie 2010, 07:39 de ana mares
podul primariei
du-te, filipe. **** ce esti, in podul primariei si fa-ti felul! ca acusica se sechimba puterea si te vom lua la puricat sa iti controlam averea, goanga pedelista gara bun simy si fara nici un Dumnezeu!
Postat 19 Iunie 2010, 07:37 de marina sova
ba tu
FIlip e jeg, mincinos, fara coloana vertebrala. Un deseu politic si uman. o caracuda. un neica-nimeni. un impostor. afara cu el!
Postat 19 Iunie 2010, 07:33 de Mircea Matei
cine a scris minunea de articol
Gunoaiele astea de la Bihoreanul nu mai au ce sa scrie. Treceti ba la lins Bolojanu, sau asta e tot din seria, noi pe primaru taxa IL IUBIM. O fi Don Pedro habauc sau smecher, da nici cu voi nu mi-ar fi rusine la circ...
Postat 18 Iunie 2010, 20:45 de Aurica
las-o pe laura....
bai, asta care ai scris mizeria de articol! curajosule!!! ti-e frica sa te semnezi? crocodilule!!
Postat 18 Iunie 2010, 19:19 de cetatean
:))
de laura era vorba ma. greu te prinzi...
Postat 18 Iunie 2010, 19:05 de pedelist
BH O DUT EEEEEEEEEEE
ESTI UN IL O BARAT SI DUT EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Postat 18 Iunie 2010, 19:01 de politicos
greu te prinzi....
bai, isteato, petrica zicea ca se va duce pe pod la primarie ca sa te astepte pe tine. evident, nu sa se sinucida, nu sa te cucereasca. sa primeasca un ban, ca ramane fara paine daca il dau afara de la partid. facea misto de tine, fraiera pixului!!!!
Postat 18 Iunie 2010, 18:51 de oradean
dupa fapta si rasplata
ai gresit .. acuma plateste.. nu te traje pe coate..
Postat 18 Iunie 2010, 17:57 de gogu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON