URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2011, 17:19

Peste 250 de metri cubi de lemne cu acte false, descoperite de poliţişti în 2011

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor a anunţat luni că numărul tentativelor de scoatere ilegală a transporturilor de material lemnos din ţară au crescut în acest an.

"În luna februarie au fost depistate opt transporturi ilegale de material lemnos însumând cantitatea totală de 150 metri cubi. Metoda cea mai uzitată pentru transportul acestor cantităţi peste frontieră a fost falsificarea avizelor de însoţire, dar şi folosirea unor avize expirate", se arată într-un comunicat trimis de IJPF.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră mai anunţă că acţiunile au continuat în luna martie în cooperare cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi specialişti ai Direcţiei Silvice Bihor.

Numai în luna martie au fost depistate alte transporturi ilegale prin punctele de trecere a frontierei, cantitatea de lemne indisponibilizată fiind de 106 metri cubi.

"S-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale pentru administratorii societăţilor comerciale şi uz de fals pentru conducătorii auto, cercetările fiind în curs de desfăşurare sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", se mai arată în comunicatul trimis de IJPF Bihor, cu precizarea că astfel de controale vor fi făcute şi în viitor tot în colaborare cu IPJ Bihor şi Direcţia Silvică Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
NE PLANG PADURILE
De cand e minstru al padurilor ungurul László Borbély se taie si se duce lemne in ungaria ceva de speriat,la granita sunt controale doar sporadice cand se transporta lemnul,altfel nu ar avea unde sa-l depoziteze atat de mult lemn se fura si se scoate fara acte sau cu falsuri grosolane.Mergeti in comuna Bulz spre ex. urcand la Remeti apoi spre barajul LESU,sunt sute si sute de metri cubi de-a lungul drumului pregatiti pt a fi dusi de tirurile venite din ungaria si nu numai,seara si noaptea e un dute vino si asta de mai bine de un an.Nu exista padurari,politie sunt toti o MAFIE A LEMNULUI,acum chiar si drumul la care se lucreaza spre baraj LESU,rigolele pt. ape sunt distruse la fel si balustrazile de pe margine de lemnele date de-a valma si doborate in graba.Sunt multe de zis si cred ca cei in masura ar fi trebuit de mult sa se seziseze, doar orb sa fii si sa nu vezi ce dezastru e in padurile bihorene.
Postat 08 Martie 2011, 14:28 de Ardelean
serios
acestia nu au relatii.de ce nu controleaza pe toti
Postat 08 Martie 2011, 13:37 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON