URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2018, 14:28

Pericol public! Tot a doua maşină verificată în trafic de RAR în Bihor a prezentat neconformităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pericolul vine pe roţi! Conform statisticilor Registrului Auto Român, tot a doua maşină verificată până la jumătatea acestui an în trafic în Bihor a prezentat neconformităţi.

Astfel, 50% din cele 1.223 de inspectate nu au corespuns din punct de vedere tehnic, iar 13 maşini prezentau chiar pericol iminent de accident.

"Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisiile poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie", se menţionează într-un comunicat transmis marți de RAR.

Nici la nivel național situația nu e mai fericită. În toată țara, în primele 6 luni din an, inspectorii RAR au verificat în trafic. Jumătate din maşinile verificate au prezentat neconformităţi, iar una din zece a poluat peste limita admisă.

"Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente", a anunţat RAR.

Potrivit directorul RAR, George Adrian Dincă, "rezultatele controalelor efectuate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni".

În cazul în care printre măsurile dispuse a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta a putut fi redobândit de proprietarul maşinii doar după efectuarea unei inspecţii tehnice la una dintre reprezentanţele RAR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@poiu
Ce voiam sa zic e ca nu sunt reale procentele. Ar fi reale daca sa zicem intre orele 10 si 14, orice masina care trece printr-un punct de control ar fi verificata, nu doar cele mai vechi de 2010 sau chiar 2005.
Postat 22 August 2018, 22:27 de artistul
Artistul
Masina mea e din 2002. Da, are 16 ani si e conforma 98%. Chiar la ultimul ITP am prins control RAR si masina mi-a fost testata la sange. Ala 2% de neconformitate e dat de un bec de iluminare numar pe care nu l-am putut desface ca sa il schimb. Dar asta pe mine ma costa sa o tin in starea asta, unele costa chiar mult. Stiu cazuri de masini scumpe care sunt neconforme, relativ noi (2012) si care au ramas in mijlocul centurii. Sau care polueaza ca o mocanita tot de dupa 2010. O masina e o necesitate dar oamenii trebuie sa priceapa ca e si un cost. Masina te duce din A in B si cu alte costuri decat combustibilul. De ex cati soferi isi schimba lichidul de frana la 2 sau 3 ani? Cati verifica noxele pe bune, cati cu masini de dinainte de 2005 (am pus un an oarecare, poate si mai noi) mai au catalizatoarele pe masini? Cate au becurile standard si nu "xenoane" de la Carrefour? Aici e diferenta. Apoi bucsi, pivoti, etc au si alea o durata de viata, nu se schimba cand bat. Sau unghiurile de la roti, le verifica cineva tot la 2 ani? Da, stiu, e paranoic, dar trebuie sa ai grija de masina ca sa ai grija de tine si de ceilalti. Din pacate azi conteaza sa urle muzica (maneaua sau untold) ca sa nu se auda bataile de la masina.
Postat 22 August 2018, 06:15 de poiu
Procentele sunt totalfa!!!
Si va spun si de ce: Pentru ca RAR-ul opreste doar vechiturile la control. Eu am un Peugeot din 2010 si umbul foarte mult prin judet, insa niciodata cei de la RAR nu m-au oprit. M-am intalnit de multe ori cu ei, dar politistul se uita de departe la ce masina e si daca nu e o vechitura de peste 20 de ani, nu te opreste. Acuma, daca 50% din cele care le-au oprit sunt conforme, chiar nu stam rau deloc!!!
Postat 21 August 2018, 18:53 de artistul
Parerea mea?
Parerea mea despre procentele date? Si minciuna e vorba! Acum nu mai putin adevarat este ca statul prin RAR este foarte interesat ca tu sa iti achizitionezi urgent o masina noua in conditiile in care la V-C el, statul incaseaza direct 19% din valoarea de vanzare, 19% din care tu amarastene nu ai de unde sa deduci nimic si-l platesti CHAS! Aici sunt explicatia exagerata a celor 50%.
Postat 21 August 2018, 16:05 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON