URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 12:14

Percheziţiile de marţi s-au lăsat cu arestări: până acum 8 persoane au ajuns după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a dispus, în noaptea de marţi spre miercuri, arestarea a opt persoane dintre cele 12 reţinute marţi în urma acţiunii poliţiştilor de la Crimă Organizată, într-o anchetă care vizează o grupare profilată pe infracţiuni informatice şi fals de monedă.

Procesul în care judecătorul Ovidiu Musta de la Tribunalul Bihor a analizat propunerea de arestare formulată de procurorii DIICOT Oradea a început marţi seara la ora 10 şi s-a terminat miercuri, în zori, la ora 3.30, când magistratul a decis admiterea solicitării.

Persoanele arestate sunt Ioan Gheorghe Bejuşcă, unul din liderii grupării, Ionuţ Coste, Koteles Robert Janos, Valentin Leho, Mircea Budai, Andrei Gabor, Gheorghe Cosmin Zlibuţ şi Mihai Lasca, cel din urmă cunoscut după un scandal în care a fost implicat anul trecut, când s-a luat la bătaie în centrul oraşului cu un cunoscut recuperator orădean, Constantin Mărie.

Decizia judecătorului nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, mai multe echipaje de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, coordonate de procurori ai DIICOT Oradea, au efectuat marţi percheziţii la 34 de locuinţe din Bihor şi alte trei în judeţul Iaşi, iar 22 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri, într-o anchetă care viza o grupare care a provocat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro prin infracţiuni informatice şi fals de monedă.

Grupul format din 26 persoane este acuzat că, în perioada 2012-2013, a obţinut carduri bancare valide aparţinând unor cetăţeni străini. Membrii acestuia sunt suspectaţi că au "clonat" peste 140 de carduri, pe care le-au pus în circulaţie falsificate, atât în România cât şi în Olanda, Ungaria şi Cehia, în diverse magazine de lux, de unde şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri de valoare.

De asemenea, cei vizaţi s-au ocupat şi de falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote de 100 de dolari.

Citiţi mai multe despre ancheta procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la BCCO Oradea în articolele:

Acţiune în forţă a poliţiştilor de la Crimă Organizată: 37 de percheziţii şi 22 de persoane ridicate pentru clonări de carduri şi

Bilanţul percheziţiilor de marţi: 43.000 de euro, sute de carduri, zeci de telefoane şi laptopuri

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
COSTI SI PETRE PUSCAS PRADUITORI
PT SCAVUL CARE S-A SEMNAT CU HOREA.PETRE PUSCAS UN GUNOI PRADUITOR.CEL MAI VECHI JET AL POLITIEI SI PROCURATURII IMPREUNA CU COSTI SEFUL LUI!!!!!!!!!O SA AJUNGETI UNDE II TRIMITETI VOI PE ALTII!!!INFECTILOR
Postat 23 Decembrie 2013, 10:35 de PRADUITORI INFECTI
Ciobanu alis Marius Lazar
Ce boli are Ciobanu?
Postat 14 Martie 2013, 21:03 de Curios
radeanu si enache loredana
RADEANU SI CURVA AIA IMPIELITATA SANT CAPII ENACHE LOREDANA .SE STIE DE EI SI VOR FI ARESTATI SA O VEDEM PE CURVA CE O SA FACA LA AREST O SA DEA TENCUIALA DE PE PERETI SA TRAGA PE NAS IN LOC DE COCAINA SI CIOBANU ALIAS MARIUS LAZAR II BAGAT SI EL MANCALAR SIDA CA DEJA II BOLNAV CA O SA AJUNGA SA ARATE CA AIA SIN SOMALIA.
Postat 14 Martie 2013, 13:34 de doru
de ce ?
tot timpul urlam ca ROMANUL nu vrea sa muncesca FALS , romanul munceste dar sisitemul nu i permite sa respecte legea, degeaba aplicati taxe daca nu le colecati , degeaba mancati daca inghititi din greu mancarea !!! faceti ordine de la VARF distrugeti pe cei corupti, impuscati, executati dar nu obligati cetateani romani sa faca evaziune !! Ca sa existe salariati la JUDECATORIE si INCHISOARE, ce faceti ? STIE CEDO Ce se intampla in ORADEA dar in alte judete ?
Postat 14 Martie 2013, 13:30 de de ce ii torturam?
de ce ?
mai fratilor a venit un RROM ca vrea sa se autorizeze sa cumpere pene de la oameni si sa le vanda in Ungaria (la un alt roman) a plans ca el degeaba se autorizeaza ca nu i cumpara pe acte nimeni, ce se intampla in realitate, omul are 2 copii de crescut ? RROMI muncesc dar e multa eavaziune pe piata, de ce ?
Postat 14 Martie 2013, 13:27 de de ce ii torturam?
capul
Din gasca lipsea RADEANU care este Capul retelei.Am inteles ca nu l-au deranjat pe Radi deoarece cotizeaza la politie,i-au luat pe cei mai necajiti care erau la inaintare.Oricum se stie ca mai sint baieti care detin carduri clonate.
Postat 14 Martie 2013, 13:03 de zlibutescu
fraieri
da lasca asta parca zicea ca nu ii infractor sau s-a impiedicat si el de pragu usii.era de stiut ca drum lung nu are el ca mintea lui o cacato cand era mic si a avut diaree.o sa stea bine de tot la puscarie ca are incadrare foarte mare.saracu de el toata viata o vrut sa se ridice si el la un nivel da tot fraer a ramas.dumnezeu sa il ajute sa aiba puscarie usoara.
Postat 13 Martie 2013, 17:28 de horea
joos cu lupiiii !
si noi fraieri ii cazam la caldurica si papica ca sa faca altii rost de spaguta din sisitem ?!!!!! jos cu sistemul asta de lagar nazist, jos cu tot guvernul si cu Traian Basescu !
Postat 13 Martie 2013, 17:21 de horea
Poze
De ce nu postati poze cu toata gruparea? Asta e sefu lor sau de ce ati pus numai cu el?
Postat 13 Martie 2013, 16:27 de Bogdan
Vrem poze!
Vrem poze cu mutrele infractorilor.
Postat 13 Martie 2013, 14:46 de Oarecare
@observator
@observator Subscriu!!! Am observat in multe stiri Tv ca figurile politistilor sunt expuse iar ale infractorilor banate.VREM SA LE VEDEM MUTRELE!
Postat 13 Martie 2013, 14:43 de Eo
Observator : sunt poze cu mamicutza ta
Cu mamicutza ta sunt poze ! le postam daca vrei !
Postat 13 Martie 2013, 14:29 de olf
CERERE,
Vrem sa vedem cum arata toti infractorii. VREM poze !
Postat 13 Martie 2013, 13:34 de OBSERVATOR
biorezonanta magnestica este legala idem manele !!
dar ce spuneti de licentele softurilor de biorezonanta magnetica ? furam si furam de unde putemmmmmmmmmmmm
Postat 13 Martie 2013, 13:08 de furam si furam
atata furaciune mai rar
acum sa nu va suprati pe mine dar cum stam la capitolul analize medicale suportate de angajator ca nu le regasesc la venituri salariale, se mai fura mult in Romania ?
Postat 13 Martie 2013, 13:06 de analize medicale
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON