URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2018, 14:31

Percheziții în Oradea: Militar prins că vindea pe OLX haine și cosmetice furate! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 11 saci cu parfumuri, creme, farduri, îmbrăcăminte şi încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci renumite, au fost ridicate, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor din locuinţa unui ofiţer MApN din Oradea şi a prietenei sale, în urma unor percheziţii dispuse de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj - Circumscripția teritorială Oradea.

Acţiunea s-a realizat în cadrul unei anchete pornite toamna trecută pe numele căpitanului Sergiu Nicolae Moldovan, ofiţer în cadrul UM 1232 Oradea, prins că făcea comerţ ilicit pe platforma online OLX.

Pentru a-l dovedi pe ofiţer, procurorii l-au pus sub supraveghere, descoperind că, doar în decurs de o singură lună, acesta a postat peste 200 de anunţuri de vânzare pentru cosmetice, haine şi pantofi, la care apoi au răspuns clienţi nu doar în Oradea, ci şi în alte zone ale ţării - Sighetu-Marmației, Râmnicu-Vâlcea, Gheorghieni, Mangalia, Brașov, Baia-Mare, Râmnicu Sărat, București - care i-au virat contravaloarea produselor direct în contul bancar.

Lidia Pașca, cosmeticiană OradeaPotrivit unor surse din anchetă, Moldovan își derula afacerile cu ajutorul prietenei sale, Lidia Paşca (foto), cosmeticiană de profesie. De mai bine de trei ani, produsele cosmetice, încălțămintea și obiectele de îmbrăcăminte erau vândute cu mult sub preţul real, de unde şi bănuiala că provin din furturi comise în străinătate.

Cine sunt cei care îl aprovizionau cu marfă pe ofiţer nu s-a stabilit deocamdată. Asta pentru că, după cum a aflat BIHOREANUL, în timpul supravegherii, Moldovan şi-a dat seama că este monitorizat şi a încercat să-şi şteargă urmele, motiv pentru care anchetatorii au fost obligaţi să intervină, ridicându-l de acasă şi dispunând percheziţionarea locuinţei sale. Tocmai la timp, căci cei doi puseseră deja o mare parte din produse în saci, cu intenţia de a le ascunde, şi și-au şters şi contul de pe platforma OLX.

Cert este că miercuri, în finalul percheziţiei dispuse de procurori şi realizate în locuinţa ofiţerului MApN de poliţiştii SICE Bihor, au fost ridicate sute de produse cosmetice şi obiecte de încălţăminte şi îmbrăcăminte.

"Au fost identificate 147 de perechi de încălţăminte de diferite mărci consacrate (Adidas, Salomon, Tommy Hilfiger, Pierre Cardin, Geox, Asics, Caprice, S. Olivers etc.), 392 produse cosmetice (fond de ten, rimel, creme, deodorante etc.) şi 4 genţi marca Jeep, în valoare totală de circa 100.000 lei", arată un comunicat de presă comun, al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj - Circumscripția teritorială Oradea și al Poliţiei Bihor, dat publicităţii vineri.

Totodată, Moldovan şi prietena sa au fost ridicaţi pentru audieri, iar la finalul acestora au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acuzaţiile sunt, pe de o parte, de tăinuire, pe considerentul că vindeau produse despre care ştiau că ar putea proveni din infracţiuni, iar pe de altă parte de evaziune fiscală în formă continuată, paguba provocată bugetului de stat prin neplata dărilor din activitatea comercială nedeclarată fiind estimată la peste 20.000 euro.

Până la finalizarea anchetei, căpitanul Sergiu Nicolae Moldovan a fost suspendat şi se află la dispoziţia conducerii unităţii militare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON