URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2013, 18:34

Percheziţii în 8 judeţe, între care şi Bihor, în cazul unor diplome false eliberate de Universitatea "Vasile Goldiş"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe percheziţii coordonate de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au loc miercuri după amiază, în 8 judeţe, între care şi Bihor, într-o anchetă în care verifică modul în care au fost emise mai multe diplome de licenţă şi master suspectate a fi false.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ajutorul structurilor Direcţiei Generale Anticorupţie, iar printre sediile percheziţionate se află şi cel din oraşul bihorean Marghita (foto).

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informează printr-un comunicat, Ministerul Public.

Contactat pe această temă, directorul filialei din Marghita, Gheorghiţă Lupău, susţine că verificările sunt unele "de rutină".

"Suspiciunile nu vizează filiala noastră, aici nu există astfel de probleme. La noi nu se suţin examene de licenţă şi nici nu eliberăm diplome, toate aceste proceduri având loc la sediul Universităţii din Arad. Noi asigurăm doar spaţiul de învăţământ", a declarat Lupău pentru BIHOREANUL.

Potrivit presei centrale, mai multe persoane urmează să fie ridicate pentru audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
unu
LUATII PE LUPAU SI PE TIMAR EI FA LEGATURA CU ARADU INTREBATII PE TIMAR CU CAT INCHIRIEAZA ROBELE SI CAT PLATESTE LA STAT PT ELE. PE PULAU INTREBATIL CUM A FOST PRINS IN MASINA CU AJUTOARE DESTINATE SINISTRATILOR. CU DIPLOMELE II UNA DA PT UN SIMPLU EXAMEN CAM CAT IAU. CA SA NU VB CA TIMAR IA O GRAMADA DE BANI SI NICI NU TE TRECE EXAMENUL. INTREBATII DE ROBOTU DE BUCATARIE BOSCHCA VEZI DOAMNE LA EL IN CASA TOATE IS BOSCH)
Postat 07 Februarie 2013, 16:12 de 123
ok dar si in sanatate sunt lacune mari
ok dar ce se intampla in invatamant se intampla si in sistemul medical , care e diferenta ca sisitemul ne fura de 10 ori, statul nu exista in Romania cat timpsuntem jefuiti continuat si la medici platim si la privat si la stata de ce ? tot sistemul impus de stata e compromis ? noi suntem jefuiti de cei ce au obligatia sa verifice an de can ?
Postat 07 Februarie 2013, 11:29 de tot sistemul e comr
David bobi Gabriela
Dar despre "celebra" PROFESOARA David Gabriela - cunoscuta si Bobi, cureaua de transmisein multe porcarii cand auzim ca ați ridicat-o? Dacă penibila creatura amintita mai sus este"PROFESOARARA" cred k nu mai este nimic de adăugat. Ia verificati pentru câte sute de € făcea rost de lucrări de licența . Iar lista absolvenților OBLIGATORIU trebuie publicată si toate lucrările de licența verificate cu soft antiplagiat! Ce surprize o sa aveți cand o sa constatati ca aceeași lucrare a fost folosită de zeci de ori. Cât despre "sursa" lor... Vesnic Domnisoara botezat Elena va poate spune totul;)
Postat 07 Februarie 2013, 09:49 de Marcel
MArghita
Acest gheorghita (imi cer scuze dar nu pot sa-l scriu cu G) a facut multe deservicii invatamnatului si orasului Marghita) . CA sa nu amintim de ''tunul'' dat bisericii ortodoxe din Marghita. Iar de spre ce inseamna Vasile Goldis din Marghita, este strigator la cer. Pun la bataie diploma mea luat acum multi ani (prea multi ani) daca 10 % din cei care au trecut pe la Vasile Goldis - Marghita pot sa obtina un 5 macar la unul din cursurile /examenele la care au participat sau daca reusesc sa scrie corect in limba romana macar doua fraze (sa si le aleaga ei). Ar trebui sa fie facuta publica lista celor care sunt ''licentiati'' la Marghita. Aduc mari deservicii termenului de licentiat !
Postat 07 Februarie 2013, 09:31 de ghita profu'
Ce ne facem
Cum zicea si colegul nostru IOAN .. Baia Mare ? De cand ? Atunci Maramures-ul este un mic stat ? De ce nu va desfac cei din conducere contractul de munca ? Sau sunteti sigurul angajat ? Faceti greseli impardonabile. E uman sa greseti , dar nu cand ai atata timp la dispozitie sa te documentezi, sa verifici si sa reverifici o ,, stire ''.
Postat 07 Februarie 2013, 09:00 de Liviu
judet
d-na gal laura, a mai aparut un judet? maia mare e judet?
Postat 07 Februarie 2013, 08:42 de IOAN
Diplome si la primari
Si craiul de Beius, primarul Domocos, tot la Marghita a obtinut diploma de economist. Cand lucra la loto. Culmea.
Postat 07 Februarie 2013, 08:16 de sorina
niste nenorociti nenorocesc pe altii !!
sunt o gramada de bugetarii care ne trag in jos, am fost la ONRC cu un PFA frate aia sunt habanistyy si limitati, nu te lasa sa te autorizezi cum sa nu faci EVAZIUNE, doar nu o sa murim de foame !! ce naiba faceti cu noi ? ne mai omorati sanatatea mult ne obligati la evaziune continuata ?
Postat 07 Februarie 2013, 07:16 de vai de capul vostru
@ANA
pai unul este Ghilea....sint 70 / cu diplome dástea//////Sant usor de recunoscut ...nu stiu sa vorbeasca, nu stiu sa scrie
Postat 07 Februarie 2013, 07:14 de xx
tare as vrea sa stiu cati din prefectura si primarie au diplome de la goldis?! iar cum le-au luat e clar .
Postat 06 Februarie 2013, 22:22 de ana
CÂT???????????
10 (ZECE) HECTOLITRI ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Februarie 2013, 21:53 de ADINA
DNA si ANI faceti curatenie
Pe cand si medicina si farmacie Oradea? Multi si multe smechere ar apleca capul. La multi nu le poti ajunge cu prajina la nas, desi "pute" drumul dupa ei.
Postat 06 Februarie 2013, 21:23 de curios
desfiintati sectia marghita
desfiintati rusinea de la marghita pana nu e prea tarziu, ca azi maine boschetarii de acolo vor avea licente in pedagogie si economie. personal stiu un caz in care o licenta a fost luata cu 1 tona de motorina...pe la balc, pe acolo...
Postat 06 Februarie 2013, 20:48 de v
acum in 2013 se dau licente pe merit :))
vai de kurul vostru nu stiti voi ce inseamna licenta neplagiata :))) bine fac sa le anuleze cu toate ca ei pierd ca oricum cei fara vocatie tin diploma la naftalina sau sunt BUGETARII , in privat MOR :))) da i in mama lor de HOTII, mai ales in justitie cati ua diplome false :))) in 2012-2013 nimic plagiat .
Postat 06 Februarie 2013, 19:44 de mi se pare normal
tremuri gheo?
Lupau minte precum respira. Mafiot .
Postat 06 Februarie 2013, 19:21 de bubu
tarziu
TOATE diplomele de la Marghita s-au dat pe bani ! Nu a existat examen fara bani ! Cam tarziu v-ati prins.
Postat 06 Februarie 2013, 19:19 de o fraiera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON