URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2012, 12:53

Pentie jr. a fost schimbat de la şefia Gărzii Naţionale de Mediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-istul Radu Pentie jr. a fost schimbat din funcţia de adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. "Rămăsesem cam ultimul PDL-ist în zonă, iar ca să mă schimbe au modificat (USL-iştii - n.r.) prin Hotărâre de Guvern modul de organizare a Gărzii de Mediu şi au transformat postul pe care eram eu, de personal contractual (funcţie ocupată prin concurs), cu unul de demnitar numit de primul ministru la propunerea ministrului mediului", a declarat miercuri BIHOREANULUI Radu Pentie.

Decizia de eliberare din funcţie a primit-o pe 1 noiembrie, dată la care s-a întors în Oradea şi a început să se ocupe de campania electorală a Alianţei România Dreaptă în Bihor.

Pentie afirmă că schimbarea sa vine după ce lideri din USL la nivel central i-au propus să treacă în tabăra lor, momindu-l cu funcţii.

"Schimbarea a venit după ce am refuzat să trec la PSD sau PNL. Mi-au propus oameni influenţi, de la nivelul conducerii centrale, chiar cu promisiunea să primesc o funcţie mai înaltă decât cea pe care o aveam", a spus politicianul, refuzând să nominalizeze persoanele care l-ar fi ofertat.

Întrebat de ce a refuzat să meargă la USL, Pentie a arătat că "sunt PDL-ist şi nu cred în guvernarea USL", dar a precizat că refuzul său este cauzat şi de unele abuzuri făcute de reprezentanţi ai USL în instituţiile din Capitală.

În vârstă de 32 de ani, Radu Pentie jr. este unul dintre sponsorii de bază ai PDL Bihor, el fiind fiul patronului restaurantului Kelly's, fostul Irish Pub de pe Corso, şi al Grand Pallace.

Pentie a fost şi preşedinte al organizaţiei PDL din colegiul 9 Oradea pentru Camera Deputaţilor, până în 2010, când a candidat la şefia organizaţiei judeţene împotriva lui Ştefan Seremi. Până în 2009, când a ajuns comisar general ajunct la Garda Naţională de Mediu, Pentie jr. a fost şi şeful de cabinet al deputatului Octavian Bot, cât timp acesta a activat în PDL Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Prietene
Si eu am uneori cosmaruri, daca isi dau seama (sau poate chiar stiu)ca am radacini PDL-iste? !? Ca prea am rezistat in toate guvernarile , dar mizez pe $$$ care pot determina amnezii in randul USL-ului, (dar mai am eu si alti asi in maneca, doar mi-am facut stagiatura in guvernul BOC) Eu chiar te cred ca ti s-a propus trecerea in USL, doar esti tare si tu in $$$, dar trebuia sa aplici formula binecunoscuta mie: $$ Aceiasi Marie, dar cu alta palarie $$
Postat 16 Noiembrie 2012, 13:15 de dgfp
inca un gunoi de pdl-ist
Era si timpul ca beizadeaua infractorului pentie senior sa fie inlăturat cu un picior in fund , asa cum se cuvine tuturor pdl-istilor. Abureala cum că a fost invitat sa treacă la USL este o minciună made in PDL.Oricum a stat nepermis de mult inca pe functia publică , de cand a ajuns la guvernare USL. Daca nu ar fi fost schimbat, alegatorii USL ar fi fost dezamagiti , dar e bine si acum in ceasul al 12-lea. A mai ramas un pdl-ist notoriu si anume bitea VASILE cristian, actual subprefect , cunoscut fiind ca ,,pruncu sanepidului ,,. Asteptăm ca cel tarziu dupa alegeri , să fie schimbat si acest oportunist si tupeist,care sa mearga la munca de jos , adica sa munceasca si pe o functie de executie ca si functionar public, ca doar nu l-a născut mă-sa să fie doar şef !!!!!!!!!!!!!!!!! Asa ca VASILICĂ pruncu sanepidului, pregateste-te va veni si randul tau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Noiembrie 2012, 08:17 de Cristian b
caprioare
mi se umezesc ochelarii de atata bunatate, cinste si corectitudine cata zace in acest vasnic fiu de luptator. sper sa aiba parte si el si familia lui de tot atata belsug cat a adus tarii asteia, in sluja careia cu umilinta s-a pus.
Postat 14 Noiembrie 2012, 23:59 de tesla
pui de infractor
Da\' în ... mă-sa (cu cratimă) nu i s-a propus să intre mincinosului ăsta de doi bani, odraslă de bandit?
Postat 14 Noiembrie 2012, 14:48 de octavian botău
m
fratilor ati uitat de ''eugenia'', ''brifcor'', banane doar la craciun, napolitanele, guma turbo, ceasurile cu tre melodii, blugii jeferson, lewis, ginsii de catifea raiata, costumele din diolen...tv alb-negru, mihaiela, pic si poc...gageturile cu piff si hercule, rahan...pegasul cu saua lunga si ghidon coa.rne...nessul, nechezolul...hi hi hi...amu sunteti toti be.ton...politicieni, car promit o data la 4 anisori, care nu pot saracii sa mai fac nimik dupa ce sunt alesi, vezi Doamne...politicaaaa...sa traim cum vom aleje..punct.
Postat 14 Noiembrie 2012, 14:04 de marcell
Nici in car, nici in caruta
Pentie jr. nu este un adevarat PDL-ist, pentru ca nu seamana cu Filip, Seremi, Ghilea, Matei, Abrudan, Corches, etc. PDL la trimis la plimbare in Bihor, dupa care Blaga i-a dat un post pentru ca e fiul lui taica-su. Acuma l-au matrasit si USL-istii. La PPDD nu are loc de Matei, iar la UDMR nu merge ca e suparat din cauza terasei lui Pentie sr. pe care au darimat-o ungurii ca sa-si puna masa lor vesnic ocupata. La PDL e plin cu caraghiosii din linia a doua care se cred mai buni decit sunt, asa ca Pentie jr. are loc sa faca afaceri cu apa imbuteliata, asa ca se intoarce de unde a plecat dar, asta e evident, cu un CV mai bogat.
Postat 14 Noiembrie 2012, 13:03 de Ms. Saveta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON