URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2013, 17:29

PDL-istul Laza Matiuţă, supărat pe starea drumului de Beiuş: "Cornel Popa a schimbat pensula cu periuţa"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PDL Liviu Laza Matiuţă a anunţat joi că l-a interpelat în scris pe ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, sesizându-i starea drumului naţional Oradea-Deva şi cerându-i să-i transmită măsurile care vor fi luate pentru modernizarea acestuia.

"DN 76 nu are alocate fonduri pentru 2013, deşi este impracticabil. În 25 februarie au avut loc două accidente mortale pe acest drum în Răbăgani şi în Drăgeşti şi, zic eu, o mare contribuţie a avut-o starea drumului. Au început reabilitarea, au oprit-o în timpul iernii şi urma ca lucrările să reînceapă în această primăvară, însă, nu există bani. Cred că mai bine rămânea ca înainte...", a declarat Liviu Laza Matiuţă, într-o conferinţă de presă. Deputatul a adăugat că pentru acest drum Guvernul nu a alocat fonduri nici pentru reparaţii, darămite pentru reabilitare.

Liviu Laza Matiuţă a dat ca exemplu tronsonul Oradea-Beiuş, unde lucrările au început în luna aprilie a anului trecut, însă, s-au oprit în toamnă. "La jumătatea perioadei de execuţie s-a reabilitat doar 4% din tronson. Peste o lună, două nu se va putea circula deloc pe acolo", a precizat deputatul.

PDL-istul l-a atacat pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, care nu a intervenit pentru "urgentarea acestei lucrări". "Cu trei ani în urmă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, pe atunci senator al opoziţiei, a protestat faţă de starea deplorabilă a acestui drum, lăsându-se filmat şi fotografiat în timp ce încercuia cu var gropile din carosabil. Astăzi, când conduce cea mai puternică organizaţie PNL din teritoriu, preşedintele pare că a schimbat pensula cu periuţa, spălându-se pe mâini de orice responsabilitate în urgentarea acestei lucrări", a afirmat Laza Matiuţă.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, deputatul PDL a mai afirmat că proiectul regionalizării s-a transformat într-un "prilej de luptă pentru ciolan în USL" întrucât liderii fiecărui judeţ încearcă să devină capitală de regiune.

De asemenea, Laza Matiuţă s-a pronunţat şi pe marginea plecării prim-vicepreşedintelui PDL, Mihai Stănişoară, la PNL. "Dacă nu i-au convenit cei trei candidaţi putea să depună o moţiune şi să candideze el însuşi, nu-l oprea nimeni, dar a ales o cale mai ruşinoasă, să treacă în alt partid. Nu se poate considera un frustrat pentru că a fost susţinut de partid în nişte funcţii importante precum consilier prezidenţial şi ministru", a declarat deputatul PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
unu
popa= zero barat
Postat 10 Martie 2013, 06:41 de evaluare
matiuta
toti stim ca are dreptate. pacat ca nu a venit de la el ideea. e atat de prost ca uita si sa isi inchida masina si coboara noaptea din pat sa o verifice. Hotu asta de paduri a furat pentru 100 de generatii. sa vedeti ce buncar are sub casa. colecta fara rusine bani de la padurarii care imparteau lemne moca. poate te da vreunul in gat si o incurci. ... ceea ce iti dorim si noi. nu de alta, dar esti un porc care doreste la fel si celorlalti. si daca ar fi sa pleci la mititica, te rugam, ia-l si pe prietenul tau, Porhe, care impreuna cu popa (stiti voi care, nu Cornel), au distrus cam tot ce mai ramasese.
Postat 08 Martie 2013, 13:33 de jiji
hot de lemne se mai vrea
alooo...domnu matiuta, liviut cum iti place sa ti se spuna....drumul este in starea asta de lemnele furate si vandute de la sudrigiu si vascau cu miclo si mihaes impreuna asa ca de ce nu l-ai facut din atata furt....esti un gunoi impreuna cu toata clica ta de pdlisti....sa va fie rusine de atatea ori de cate ori ati furat lemne prin oameni pusi....sa nu mai vorbim cum si cu cate voturi ai ajuns deputat...
Postat 08 Martie 2013, 13:09 de ion
Sanse
DACA nici acum nu se va face drumul Beius-Oradea, nu mai avem nici o sansa. Acum cand sunt atatia politruci pnelisti la toate forurile de conducere, incepand de la primarii, consiliu judetean ,deconcentrate, au toate premisele sa face ceva si pentru Bihor. Daca nu reusesc, parerea mea ca vor fi compromisi politic, gargaragii, papagali care nu merita votul nostru....
Postat 08 Martie 2013, 12:00 de horia
ce *
PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC !!!! -parcuri industriale =zero -investitii=zero -drumuri=zero -conducere judet=zero.... ...dar noi punem bihoru' pe primu' loc...poate la poker...prietenii stiu de ce....
Postat 08 Martie 2013, 10:33 de dn 76
DN 76
Da unde drc sunt banii alocati in 2012 pentru acest drum???????Cine i-a luat si de ce nu verifica nimeni asta???Ca drumul arata mai rau de 10 ori decat inainte de "reconstructia" lui???Cine s-a impartit pe bani???Si de ce nu se sesizeaza nimeni???Unde-i DNA_ul asta, ca la referendum a fost bun sa ia "interviuri" babelor puse sa jure cu biblia pe capota masinii?N-are nimeni curaj sa verifice cine a beneficiat de banii astia???Ce tara-i asta???Cum ar fi d-lor ziaristi de la Bihoreanul sa faceti din asta un subiect de presa sa se auda pana la UE,ca noi cu comentariile astea pe aici nu putem face nimic....De drumul asta nu mai poate Popa Cornel,Blaga,Ionela Brukental, Bodea si toata gasca de senatori si deputati care umbla cu miloaga sa-i alegem!!!
Postat 08 Martie 2013, 09:21 de alegatoru
???
de interes pt judet e soseaua Marghita-Tasnad nu drumurile nationale,pt legatura cu zona Beius-Stei-Vascau sint prevazute aeroporturi si un tren ultrarapid cu oprire chiar si la Dragesti.Nici un politician bihorean nu se poate lauda ca a facut ceva pt a imbunatati viata bihorenilor,sintem printre primii la taxe si ultimii la venituri iar cu infrastuctura stam cel mai prost din tot vestul tarii,asa ca daca vreti aeroport si sosele mergeti in occident ca in romania fondurile sint pt oamenii lui cacarau si dottore,deci pt fenechiu si dragnea
Postat 08 Martie 2013, 08:50 de luky
Promisiunile lui Popa
O fi prost Matiuta sau nu, dar are dreptate. Cornel Popa a promis ca face drumul, pune bihorul pe primul loc, dar are deja mai bine de 8 luni in fruntea judetului si nu a facut nimic, in afara de gainariile lui. Eu care merg pe acest drum in fiecare zi platesc rovinieta si alte taxe si astept deja de 20 de ani sa se repare drumul. De ce tace acum malc? De ce nu vne in fata presei cu explicatii? ca timp de 4 ani si-a facut propaganda cu acest drum, ca nu face PDL nimica? sa demonstreze el acum ca poate, ca are partidul la guvernare, chiar ministrul transporturilor este liberal? sau se plange ca vechea mostenire e de vina!! k nu il cred. El sa se gandesca bine ca poate fi si el victima unui accident rutier ca si saracul care a murit in urma cu aproape doua saptamani, chiar daca el are jeep si priveste acum lumea de sus. Sa nu uite ca oamenii l-au pus acolo si tot el il vor da jos. Sa nu fie ca si Tirle, caci altfel va avea aceiasi soarta.
Postat 07 Martie 2013, 23:29 de simi
afectat in mod direct
pai pe "domnu injiner" il deranjeaza drumul rau ca-i afecteaza afacerile... cei cu tirurile care care lemn in ungaria is tare suparati ca nu se repara drumul... si-l mai necajesc si cei de la directia silvica care-i controleza pe tiristi...
Postat 07 Martie 2013, 23:09 de dita
INTREBARE
dnilor POLITICIENI GANDITI VA LA CARACTER....
Postat 07 Martie 2013, 22:59 de Anonimus
Gheorghe
Felicitari domnule deputat,sunt unul dintre votantii dumneavoastra si ma bucur ca ati luat atitudine fata de tot ceea ce se intampla . Mult succes
Postat 07 Martie 2013, 21:59 de Gheorghe
Cristi
Au ajuns unii sa vorbeasca despre analfabeti dar ei nu isi amintesc ca nu stiu face nici macar o cerere si au ajuns sa-i consilieze pe unii dintre cei mai mari lideri ai judetului.Acest ,,mare domn '' care nu are nici macar curajul sa se semneze cu numele lui la comentariile pe care le lasa nu este decat un frustrat care in viata lui nu a facut nimic decat copii carora nu le ofera nici cea mai elementara educatie, pentru ca nu are timp de grija altora.Urarea facuta speram sa se intoarca cat mai curand impotriva lui si sa-i aminteasca ca nu mor caii cand vor cainii!!! Sper sa iti platesti datoriile pe care le ai si sa nu te mai doara capul de ce fac altii. Succes Liviut!
Postat 07 Martie 2013, 21:54 de Cristian
nesimtitii
care gestioneaza banii publici nu isi aduc aminte de prostii care circula zilnic pe acel drum de la inaltimea functiei lor Oare nu se gandesc si la Dumnezeu, cand isi bat joc de viata oamenilor simpli, care isi cheltuie putinii bani pe care ii au pentru a repara lunar autoturismele si nu pentru familie?
Postat 07 Martie 2013, 21:50 de nesimtitii
mizeria de liviut
Brusc s-a trezit din somn si aceasta mizerie din vascau acest analfabet si plin de cacat liviut din vascau care vrea ca clica acestuia din pdl sa mai primeasca lucrari din banii statului draga mizerie din pdl ti s-au terminat banii de pe vremea cand erai director la directia silvica oradea si vindeai trolii intregi de lemne speram sa te mai ia dracu pe tine in seama vreodata si sa mai vb cineva de tine doar cand vei fi instalat langa batranul sechelariu speram cat mai curind
Postat 07 Martie 2013, 21:08 de balcanu
lucrari oferite ptr. lingai
Nu stiu daca ie corect sa vorbim de analfabet,ar fi mai bine sa vorbim de persoane care dau lucrari unor persoane lingai,fara sa aiba calitate de specialist sau cel putin interes.Verificati unde a lucrat firma lui Bonica ,pina cind rezista,dar pe POPA nu acesta il intereseaza.
Postat 07 Martie 2013, 20:09 de Cosmin
suparat pe starea drumului...
S-a gasit si analfabetul asta sa critice...Vai de capul lui de "injiner"facut la norma!
Postat 07 Martie 2013, 18:17 de pia54
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON