URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2012, 16:06

PDL-iştii se iau de USL-işti că fug de dezbateri, dar şi ei fac la fel!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În politică orice este posibil. Chiar în timp ce îşi acuză contracandidaţii că refuză confruntările directe, candidaţii Alianţei România Dreaptă arată că fac fix la fel!

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, PDL-iştii Ionela Pop Bruchental şi Ionel Avrigeanu, candidaţi ai Alianţei România Dreaptă în colegiile 7 şi 5 la Camera Deputaţilor, şi-au acuzat din nou contracandidaţii din USL că pe tot parcursul campaniei electorale au fugit de confruntările directe. Bruchental a fost cea care a adus subiectul în discuţie, spunând că vrea să facă o "radiografie" a campaniei, fiind una dintre ultimele conferinţe de presă ale ARD înainte de alegeri.

Fără contracandidaţi

"Cred că este singura campanie electorală - cel puţin din câte îmi amintesc - în care am fost angajaţi într-o competiţie politică în care USL nu a avut candidaţi, iar ARD nu a avut contracandidaţi. Candidaţii USL au părut că nu candidează. Am simţit că ducem o campanie electorală cu nişte fantome, nu am ştiut de multe ori cui să ne adresăm cu întrebările noastre atunci când trebuia să discutăm depre oferta electorală şi de cele mai multe ori nu am primit răspuns de la cei care pretind că s-au angajat în această campanie", a spus Bruchental.

Acuzând din nou USL pentru că a ales să îşi facă campania folosindu-se de imaginea primarului Ilie Bolojan respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean Cornel Popa, candidata a remarcat că doar doi dintre candidaţii USL, PSD-iştii Sonia Drăghici şi Florian Bodog, "care se pare că s-au transformat în purtători de cuvânt ai USL", au ieşit în dezbaterile televizate.

"Doamna Cherecheş a refuzat participarea într-o confruntare directă cu domnul Mocan, Ioan Sorin Roman de la începutul campaniei electorale a spus că nu va participa la nicio confruntare cu contracandidata sa Adelina Coste, domnul Gheorghe Bogdan, la fel, a refuzat orice participare la orice întâlnire cu contracandidatul Ionel Avrigeanu, domnul Cupşa a mers la o întâlnire cu Cristian Puşcaş chiar în prima zi de campanie, iar domnul Puşcaş, conştient că emisiunea a avut mult mai puţină vizibilitate, l-a invitat din nou, dar domnul Cupşa nu a fost de acord să participe. La Senat, la fel, de trei săptămâni încoace domnul Boieriu refuză domnului Ghilea o dezbatere".

Bruchental a mai spus că înţelege ca om politic strategia USL "de a conserva spiritul alegătorilor de la alegerile din vară", când USL a câştigat cu un scor covârşitor alegerile locale, dar "în acelaşi timp e o atitudine absolut imorală faţă de oamenii cărora le cer votul". "Ce să garanteze domnul Bolojan pentru doamna Drăghici? Că se va schimba? Că în următorii 4 ani va avea activitatea pe care nu a avut-o în ultimii 4 ani? Ce recomandări poate să-i dea domnului Boieriu, care a fost şi dumnealui 4 ani în Parlament?", a întrebat retoric candidata.

Noi zicem pas!

Culmea e că, după tirul de acuze la adresa contracadidaţilor, la finalul conferinţei de presă Bruchental a anunţat că ARD nu va participa la forumul organizat de Federaţia Patronilor Bihor marţi după-amiază, cu toţi candidaţii la alegerile parlamentare.

"Am analizat foarte bine cu toţii oportunitatea prezenţei acolo sau nu. În condiţii normale n-am fi avut nicio ezitare dacă ar fi existat convingerea noastră că astfel de dezbateri au într-adevăr un substrat real legat de interesul întreprinderilor mici şi mijlocii, dar constatând că semnatarii acestei invitaţii şi iniţierea acestei dezbateri este făcută de doi marcanţi membri USL, respectiv Ioan Lucian, de la PNL, şi Ioan Mintaş, membru PSD, şi mai mult decât atât, şi în cadrul Primăriei municipiului oradea, avem senzaţia că de fapt ne aflăm în faţa unei propuneri pentru candidaţii USL, la maniera "aşa-i că pământul e rotund?", iar noi, candidaţii ARD, probabil ar trebui să fim protagoniştii de care e nevoie când pui în scenă o asemenea chestie. Nu vom participa", a spus Bruchental, adăugând, pe de altă parte, că nici contracandidata sa, Sonia Drăghici, şi nici Valeriu Boieriu nu vor fi prezenţi, pentru că la aceeaşi oră, 18, când va avea loc dezbaterea, vor avea întâlnire cu alegătorii.

Mult mai plastic în afirmaţii, Ionel Avrigeanu, a spus că ARD-iştii ar fi fost acolo doar pentru a face figuraţie, afirmând că, dacă se dorea într-adevăr o dezbatere echidistantă, aceasta ar fi trebuit să nu fie moderată de membri de partid şi să fie în cu totul altă locaţie.

"Vor să ne includă şi pe noi într-o piesă de teatru proastă, scenariul, regia şi decorurile sunt asigurate de USL, inclusiv o parte din actori şi dirijori. Au nevoie de ceva figuranţi acolo şi ne-au chemat şi pe noi. Locaţia în primul rând, credem că într-o dezbatere electorală ar fi trebuit aleasă o locaţie neutră, iar moderatorii şi organizatorii ar fi trebuit să fie, din punctul meu de vedere apolitici", a spus Avrigeanu.

Nu facem ca ei

Întrebaţi de jurnalişti dacă nu cumva ar fi fost în favoarea lor să meargă la această dezbatere, să se folosească de prilej pentru a-şi spune punctul de vedere şi dacă nu cumva fac acelaşi lucru ca şi contracandidaţii pe care îi acuză, Avrigeanu şi Bruchental au răspuns că nu, deoarece ARD-iştii sunt dispuşi să meargă la dezbateri, dar "nu în orice condiţii".

Întrebaţi şi dacă nu cumva recurg la această portiţă din frica unor întrebări la care vor rămâne fără răspuns, cei doi au precizat că nu participă la această dezbatere doar pentru că nu va fi imparţială. "Dacă vine Lucian şi cu Mintaş să modereze această dezbatere, e clar că vor fi imparţiali. Nu e normal. Nu ne e frică de nimic", a spus Avrigeanu, cu ironie. "Nu vrem să le facem jocul", a subliniat Bruchental, exemplificând că e ca şi cum un membru PDL ar vrea să facă dezbaterea moderată de un PDL-ist chiar la sediul PDL.

Ca şi cum, oameni politici fiind, n-ar fi putut să se confrunte cu adversarii politici şi să fie la fel de agresivi chiar şi pe terenul adversarilor. Dacă "teren al adversarilor" poate fi numită Primăria, "casa" tuturor orădenilor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
subscriu
@bombonel: subscriu! si eu am apucat sa citesc comentariul! sunt de acord mai ales ca e adus in discutie si filip, febletea mea(alaturi de bolos), asta chiar daca sustin USL~
Postat 06 Decembrie 2012, 00:13 de TDS
Ion
Ion,pacat ca ti-au cenzurat mesajul,l-am citit azi noapte,am ras cu lacrimi. Asta merita toti astia carora nu le ajunge cat au furat, mai vor, se iau la intrecere pe seama noastra, a \" prostimii \",Da,asta ar trebui,sa radem si de cum isi schimba asoectul fizic,pentru ca sta spune tot - ceafa lata, falci,burdihanii - cat despre nazuintele noastre pentru care i-am ales si i-am trimis in Parlament s-a ales praful.(vezi-Blaga,Filip)
Postat 05 Decembrie 2012, 17:47 de bombonel
Ionela hai cu tablasu' sa culegem brugundai!
CENZURAT
Postat 05 Decembrie 2012, 00:02 de Ion
Adevărata cale dreaptă: Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” şi anexele lor!
I. Dona Ionela: 1. Adevărul care deranjează pe vitejii ”portocalii”: Faptele vorbesc! 2. Baronul von Münchhausen ar fi tare mândru de clonele sale ”portocalii”! 3. Despre adevărata dezbatere, pe care nu o mai puteţi evita, sau ”aranja”: votul popular de la 9 decembrie 2012! II. În loc de concluzii: Good luck USL Bihor. Good luck DRĂGHICI SONIA-MARIA. Keep going!
Postat 04 Decembrie 2012, 21:14 de stefan
PS
Stai linistita/Stati linistiti! Acest "kalasnykov" e o figura de stil(imi place Goran si mi-a placut si Cristi Nistor la Vocea Romaniei!). VOTUL va fi adevaratul "kalasnykov" impotriva voastra!
Postat 04 Decembrie 2012, 19:19 de TDS
kalasnykov
Boom, boom, boom, boom, boom/ ................. kutz, kutz ehy ja/ Boom, boom, boom, boom, boom/ Kana hi naj kutz, kutz ehy ja/ Devla, ..................... Devla, .................... Devla, mi dzav te mange an(do) for?/ Jek bar? kalashnikov/ Kalashnikov/ Kalashnikov/ Kalashnikov, kalashnikov/ Eeeeeeh...
Postat 04 Decembrie 2012, 19:17 de TDS
de-ar fi sa vii...
Ma-ntreb chiar si acum unde esti Ce sa fac cum sa-ti spun ca-mi lipsesti Fiindca tu ai ales cea dintai N-am stiut cum sa-ti spun mai ramai Cum se duc si se duc clipele Cum rasar(USL) si apun stelele(PDL/ARD) De-as avea un crampei dintr-o zi Ti-las da poate cand vei veni De-ar fi sa vii as crede ca visez De-ar fi sa vii ce mi-ai mai spune oare ? Si cum sa sper Ca nu esti tot cea de ieri Eu nu am uitat(ce ati facut PDL-istii) dar vezi Te-am ratacit prin gand De-ar fi sa vii as crede ca visez Mi-as aminti ce « dor » mi-a fost de tine Nu te-as ierta oricat de greu ar parea Doar de nu ma vei « iubi »(si PDL-ul nu iubeste sigur romanii !) Atunci mai bine nu veni
Postat 04 Decembrie 2012, 19:13 de TDS
FINA
A treia invitatie: mai vino seara pe la noi Ionelo, draga!~ unde? in zona Universitatii(sau nu stii ca si acolo e CD7, cum nici Mocan nu a stiut, drept pentru care mi-a varat un pliant! EROARE! Cel putiin asa mi s-a spus la BEJ). OK, eu stiu ca esti o FINA dar ce te-ar costa sa vii sa raspunzi unor intrebari?
Postat 04 Decembrie 2012, 19:05 de TDS
deputat , presedinte
ne imbolnavim cu asemenea specimene si oricum la toti sa le stea banul nostru in gat , amin ! sa va folosesca truda noastra cat sa va decontati meicamentele pe moarte, amin , cu asa tara plina de paraziti si parveniti analfabeti nu ai de ce sa muncesti ! Nu mai munciti, pentru paine si apa nu va consumati :))) asta e Romania din pacate in 2012 o tara plina de mizerii umane!
Postat 04 Decembrie 2012, 18:13 de senator
Anunț umanitar
Pentru a garanta alegerea demoazelei cu nume de muzeu si apartenenta la neamul finilor falcosului din Petrileni, este necesar si suficient sa o voteze sogorii din zona Binj! Sa f...ți bine!
Postat 04 Decembrie 2012, 17:20 de Sogoru de Binj
dar aveti si voi neamuri acolo :)))
fara PDL asta e foarte clar pacat de Calin Mocan si altii , nu accept ca ORADEAN sa primeasca ordine de la un hot ca GHILEA , BLAGA si altii nenorociti de PDL isty care au distrus Romania :))) pa, pa pa, PDL !
Postat 04 Decembrie 2012, 17:04 de USL e vitorul
ati fost la GUVERN si ati suppt alcool mult la protocol , acum cioc de glezne !
ce corvoada FISCALA dusa de cei care LUPTA sa le dea HRANA celor din GUVERN ? ne mai miram ca murim repede :)))))) TORTURA FISCALA Impusa de un regim de TIRAN :)) Aproximativ douazeci de obligatii fiscale trebuie indeplinite de contribuabili pe parcursul ultimei luni din anul 2012. In decembrie, zilele-cheie sunt 7, 10, 17, 27 si 31, acestea fiind termene-limita pentru depunerea la autoritatile fiscale a diferitelor formulare si raportari.
Postat 04 Decembrie 2012, 17:00 de naspeta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON