URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2013, 16:22

PDL-iştii orădeni s-au pus cu tunurile pe noua putere: USL "brambureşte" ţara şi îşi încalcă promisiunile electorale!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potop de metafore

Primul care şi-a recitat tirada împotriva actualei puteri a fost, în conferinţa de presă desfăşurată marţi, consilierul local Dorin Corcheş, care şi-a intitulat intervenţia în registru caragialesc - "Majorare, majorare, dar să ştim şi noi!".

"Brambureala majorării taxelor şi impozitelor locale a demonstrat, dacă mai era cazul, că odată văzuţi cu sacii de voturi în căruţă, guvernanţi şi aleşi locali deopotrivă au uitat de promisiunile din campania electorală repezindu-se să smulgă cu două mâini ceea ce nici nu au reuşit bine să întindă cu una. Aşa se face că "emanaţii" alegerilor din 9 decembrie nu au mai aşteptat încheierea lunii de miere, dându-şi rapid arama pe faţă, răsucind sula fiscalităţii în coasta alegătorilor în speranţa jecmănirii ultimilor arginţi", şi-a deschis Corcheş speech-ul bombastic.

El a criticat faptul că la trei ani de la ultima actualizare a nivelului taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei, Guvernul a adoptat în ultimele zile ale anului trecut HG 1.309, indexând cu 16,05% dările locale, comentând - autoironic - că "orice asemănare între cuantumul acestei majorări şi scorul obţinut în alegeri de Alianţa România Dreaptă este, desigur, o simplă şi amară coincidenţă".

Lăsând gluma la o parte, a adăugat Corcheş, "am constatat că în ce priveşte Consiliul Local Oradea, lucrurile au luat o turnură tragi-comică", deoarece "din exces de zel" administraţia locală deja actualizase acum doi ani taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei.
În concluzie, a spus Corcheş, municipalitatea "a scos din burtă noi majorări ale taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013", fapt pentru care Hotărârea de Consiliu din decembrie a trebuit retrasă pentru a se aplica o alta, conformă Hotărârii de Guvern.

Surprinzător, Corcheş a spus că apreciază faptul că banii vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, afirmând că "Oradea stă foarte bine pe aceste proiecte", dar a comentat că "nu cred că această majorare salvează spectaculos veniturile Primăriei".

De asemenea, el a invocat exemplul altor oraşe din ţară, precum Cluj, Suceava, Braşov, Bucureşti ori Constanţa, care nu au majorat fiscalitatea locală.

Semne rele anul are!

La rându-i, Adelina Coste a criticat faptul că USL "abuzează de încrederea pe care a câştigat-o în rândul românilor la ultimele alegeri, dar refuză să le spună despre ceea ce îi aşteaptă din punct de vedere economic", şi a spus că în condiţiile în care anul a început cu scumpiri la toate produsele de bază, de la energie şi combustibili până la alimente, USL îşi încalcă promisiunile făcute alegătorilor.

"Ritmul de creştere economică a încetinit semnificativ în ultimele 8 luni ale anului 2012. Comparativ cu începutul anului 2012, în care intram cu o creştere economică prognozată la 2,5%, începutul anului 2013 stă sub semnul unei stagnări economice a anului 2012, conform celor mai pesimiste scenarii, şi a unei creşteri foarte reduse, de 0,4%, în anul 2012, conform senariului optimist", a spus Coste.

"PDL va depune amendamente la legea bugetului de stat pe 2013, aşa cum a promis, în direcţia măsurilor de creştere economică şi relaxare fiscală pentru că bunăstarea românilor nu se poate face altfel decât prin dezvoltare economică", a mai spus Adelina Coste, adăugând, de asemenea, că "PDL îndeamnă USL să renunţe la bătălia pentru împărţirea funcţiilor în deconcentrate, să prezinte strategia de dezvoltare economică, bugetul de stat şi să se ţină de cuvânt cu ceea ce au promis pentru ca în felul ăsta au ajuns la putere şi patru ani ei trebuie să se descarce de vot".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
voi sunte-ti prastie
uite cine vorbeste, gunoaile din pdl care au dus tara in jos, merge-ti la sapa, nu e de voi politica, sunte-ti analfabeti cu totiiiii, nu vedeti unde ati cazut??????????????/marsssssssssssssss
Postat 29 Ianuarie 2013, 11:33 de petre
Dezastru
eu chiar nu inteleg de ce mai dati stiri cu zegosii astia - macar puneti-le un titlu mizerabil (sau v-a dat bani)
Postat 16 Ianuarie 2013, 18:15 de meleg
zat......
ESTI UN CARAGHIOS PENIBIL, COMPLEXAT, FRUSTRAT...MARSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS NESIMTITILOR.
Postat 16 Ianuarie 2013, 11:44 de soso
...
USLul a reintregit pensiile,acum le maresc.PDLul le-a taiat si au tocat 20miliarde.Cunosc propaganda,a fost "criza"...
Postat 15 Ianuarie 2013, 19:45 de cln tdr
Un tzaran
Porchesh...punct.
Postat 15 Ianuarie 2013, 18:21 de Votantu de nagyvarad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON