URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2013, 13:34

PDL-iştii bihoreni îşi înlocuiesc şefii de organizaţii locale cu rezultate proaste

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Devenit deputat în Colegiul 4 Beiuş-Ştei (e adevărat, prin redistribuire, alegătorii preferându-l la scrutinul din 9 decembrie în proporţie de peste 60% pe candidatul USL Gheorghe Costin), fostul şef al Direcţiei Silvice Bihor, Liviu Laza Matiuţa, a devenit şi responsabilul cu coordonarea organizaţiilor locale care funcţionează pe raza acestui colegiu.

În această calitate, Laza Matiuţa a coordonat sâmbătă alegerile interne din organizaţiile PDL din municipiul Beiuş, oraşul Ştei şi comuna Căbeşti, care au avut rezultate slabe atât la scrutinul local, cât şi la cel parlamentar, de anul trecut.

La Beiuş, unde PDL era condus de fostul deputat PNL Nicolae Jolţa (trecut la democrat-liberali imediat după coreligionarul său Radu Ţîrle, la începutul anului trecut), alegerile interne i-au dat câştig de cauză deputatului Liviu Laza Matiuţa, care a devenit astfel preşedintele organizaţiei municipale.

La Ştei, unde PDL a pierdut pe 10 iunie funcţia de primar, iar fostul preşedinte al organizaţiei, Ioan Lucaciu, şi-a prezentat demisia încă din vară, fiind înlocuit în regim interimar de Ionela Bruchental, fina preşedintelui partidului, Vasile Blaga, alegerile din cadrul organizaţiei locale au fost câştigate sâmbătă de către un fost consilier PDL din legislatura 2008-2012, Ovidiu Stanişte, fost director comercial la Uzina Mecanică din oraş, în prezent administrator de firmă.

Tot sâmbătă au avut loc alegeri şi pentru conducerea organizaţiei PDL din comuna Căbeşti, unde în locul fostului primar Ioan Lezeu, care şi-a pierdut funcţia vara trecută, membrii de partid l-au ales pe Cornel Gherlea, maistru la societatea de gospodărire locală Edilul Beiuş.

Potrivit deputatului Liviu Laza Matiuţa, luna aceasta vor mai avea loc alegeri în organizaţiile PDL din comuna Pietroasa (unde fosta primăriţă Saveta Oşvat nu a mai activat în partid încă din iunie anul trecut, când şi-a pierdut şi funcţia), precum şi din Pomezeu şi Budureasa, unde organizaţiile erau deja inexistente ca urmare a dezertării membrilor.

Conform preşedintelui interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, alegerile din cadrul organizaţiilor locale şi judeţeană se vor încheia în jurul datei de 15 martie, întrucât în luna mai este preconizată să se desfăşoare un congres extraordinar al partidului, pentru alegerea unei noi conduceri.

În ce priveşte organizaţia judeţeană Bihor, aceasta şi-a anunţat deja sprijinul pentru actualul preşedinte, Vasile Blaga, considerat cel mai potrivit pentru a menţine unitatea PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Vorba lui Blaga:
"N-avem cadre..."Trebuia s-o zica si la persoana intai,singular-privind in oglinda... Aceeasi problema o au toate partidele politice,fiind vorba despre o clasa incapabila de adaptare.Sunt,totusi, exceptii,dar putine.
Postat 03 Februarie 2013, 20:01 de gyorgy tozser
uitati-va la fata lui
mai oameni buni...uitati-va la fata acestui individ si spuneti ce parere aveti....cata rautate poate sa emita acest hot de lemne in frunte cu negrita si mls de la os sudrigiu
Postat 03 Februarie 2013, 19:28 de ile
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON