URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2011, 09:00

Patru ginecologi, puşi pe liber de la Maternitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru ginecologi orădeni nu vor mai oferi, de anul acesta, consultaţii la Maternitate. "Nu au fost daţi afară, ci s-a întrerupt colaborarea cu ei. Aveau contractele încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2010, şi nu le-am mai reînnoit pentru patru dintre ei. Este vorba despre Alin Bodog, Monica Vereş, Maria Nicoară şi Liviu Lenghel", a declarat pentru BIHOREANUL Gavrilă Grebenişan.

Decizia a fost luată deoarece spitalul avea excedent de personal, la nivelul municipalităţii orădene, care a preluat maternitatea în luna iulie de la Ministerul Sănătăţii. "S-a hotărât să se reducă numărul de contracte pentru medicii care au numai gărzi. Noi aveam opt medici în această situaţie, iar la patru dintre ei a trebuit să renunţăm. Am făcut un clasament după raportările de zi. Practic a fost o clasificare după munca depusă şi banii aduşi în spital", a precizat Grebenişan.

Cu alte cuvinte, cei patru ginecologi au întocmit cel mai mic punctaj la evaluare.

Managerul a mai afirmat că în zilele următoare vor exista discuţii cu primarul Ilie Bolojan, pentru a vedea dacă se impun şi alte reduceri. "În ce priveşte personalul TESA nu cred că vom face reduceri, însă la medici s-ar putea", a conchis Grebenişan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
47 Comentarii
alin
si eu sunt pacienta dr Bodog potsa spun ca este un adevarat Domn am nascut la el acum 1 an si 5 luni si acuma sunt din nou insarcinata m-a ajutat foarte mult la prima nastere .Este un adevarat profesionist asta e problema sper sa fie totulok ii urez bafta
Postat 18 Februarie 2011, 18:49 de tordai emese
vai de voi ginecologi
vai de voi ginecologi facuti la sorbonica peste noapte.eu nu m-as duce la bodog la consultatii pentru nimica-n lume.probabil ca cele care il lauda au fost consultate mai profund! bodogii- tati imorali cu copii abandonati vai de capul lor bine a zis un comentator -la sapa la osorhei
Postat 16 Ianuarie 2011, 20:57 de @nescu
pt danina. cu drag
foarte corect! informatia trebuie sa circule! dar ceea ce prezinta aceasta publicatie de cacat nu e informatie. sau e prea putin. aceasta nu reprezinta o informatie, este un banc. este caragiale in secolul nostru. oameni prosti, prosti, si mai prosti, chiar f prosti si - da! orgoliosi! si uite asa am schimbat traiectoria presupuselor mele orgolii. daca e sa vb despre asta. daca vrei info, draga danina, nu cred ca acesta e locul potrivit. oradea! mic orasel cu oameni ce se cred evoluati, culti, bine crescuti, bine imbracati, etc, (nici pe strazile din paris nu vezi ce vezi pe 3 metri de principala in oradea) dar se balacaresc in barfe si se alimenteaza -tot- din barfe. deschideti-va ochii oameni buni pt a vedea calea voastra nu a altora. nu trageti cu urechea- nu va ajuta la nimic. cate si mai cate as mai putea spune, draga danina! si nu din dorinta de a "convinge cu incrancenare" pe absolut nimeni! ci pentru ca eu sunt convins cu incrancenare de absolut tot ceea ce scriu. si stiu ca am dreptate. spui ca fiecare e liber. atunci de ce te legi de legile mele? pentru ca esti din oradea si nu ai nimic mai bun de facut?
Postat 10 Ianuarie 2011, 22:59 de cap
pacat
"Cerecetati totul dar pastrati-va cele de trebuinta" Informatia trebuie sa circule nu sa impuna! Fiecare este liber sa actioneze cum vrea, fiind singurul raspunzator in fata legilor divine si umane. Si atunci de ce atata incrancenare in a ne convine unii pe ceilalti, cat suntem de destepti? Tare mi-e teama ca mai avem calea lunga in a ne slefui orgoliile!
Postat 10 Ianuarie 2011, 20:44 de danina
RUSINE
imputitii si nemernicii dracului! sunteti niste politicieni corupti! sa dea domnul sa manance si copiii vostrii din rahatul in care va varati adanc tacamulrile in fiecare afurisita de zi! in frunte cu mandrul nostru primar incult cu infatisare de rom. sunteti niste gunoie umane! imi e rusine de voi. si pentru voi. mai devreme sau mai tarziu va veti capata ceea ce meritati. vedeti bine ca si la pensie, pe maghiar nu il lasa pacatele sa se odihnesca linistit si sa se bucure de copii si de nepoti. pacat ca niste oameni cu siguranta mult mai corecti si mai....umani decat voi trebuie sa platesca pentru interesele voastre mizere. va credeti dumnezeu cu scaunul de conducere sub fund dar nu sunteti cu nimic mai buni decat miile de pitipoance de romania care se prostitueaza pe posturile nationale uitand ca frumusetea trece si vor ramane doar cu * fututa. asa si voi uitati ca nici nu v-ati nascut acolo si nici nu veti ramane acolo pe veci. sunt curioasa fundul vostru cum va ramane atunci. fara scaun de canducere sub el. RUSINE! rusine inca o data, inca de 10 si inca de 1000 de ori pentru media. halal articol de ziar sa punem pe tapet toate mizeriile.articol de 2 lei.dom' jurnalist.......
Postat 10 Ianuarie 2011, 09:31 de cap
...
coana Antal si sustinatorii mor de grija dreptatii. De ce nu se revolta cand barbatu-so, conul Antal, tartorele viitoarei foste universitati, ii promoveaza si ii pune pe toti fostii geotermalisti, strungari, sudori, secretare, cu studiile la seral, in posturi de conducere pe la umbrele de facultati pe care le mentine artificial, numai sa-si raspltateasca prietenii? Clanul Tarca si clanul Gorgan, ingineri, conduc finantele si achizitiile, secretara seralista Bococi patroneaza cercetarea...S-o puna pe nevasta-sa decan la energetica, sa-i gaseasca si ei un post pe masura!
Postat 07 Ianuarie 2011, 12:08 de nu conteaza
pt.dora
Nu sunt nevasta/amanta, nici macar Adi Cris (cum ca substantivele proprii se scriu cu majuscula). Ma bucur pentru tine, in sfarsit cineva bine dispus!!! Lucrez in sistemul sanitar de 14 ani, ca economista, cunosc subfinantarea (care este, intr-adevar, reala), dar, gestionarea eronata a fondurilor este problema majora in sistem. Se discuta despre Spitalul Clinic de obstetrica-ginecologie. In loc de modernizarea biroului directoral, biblioteca si porti automate, fondurile alocate reparatiilor s-ar fi putut directiona spre "patul bolnavei". Astfel s-ar fi dat exemplu de management eficient. Sunt cateva pilde in judetul nostru. Unitati sanitare cu manageri care nu sunt medici, s-au straduit sa obtina finantari din diverse surse, bani pe care i-au investit in interesul pacientilor. Acest fapt ar trebui sa intereseze. Eu, fiind pasionata de medicina, ma pun si citesc multe manuale de medicina, invat, si vreau sa intru in sala sa operez (pentru ca am citit tot in legatura cu interventiile chirurgicale). Ma lasa cineva? Sigur nu.
Postat 07 Ianuarie 2011, 08:43 de sofia
sofia/adi
auzi sofia, da' pe dl. Grebenisan l-ai testat la gramatica??? ce faci daca pica testul? il mai sustii sau il faci tembel? ha ha ha eu cred ca esti ori nevasta/amanta ori adi cris deghizat ha ha ha
Postat 06 Ianuarie 2011, 20:53 de dora
..
Orice orice ar spune, Grebenisan este un om cinstit, onorabil si muncitor, adica perfect pentru Maternitate. DE LA RAR A PLECAT PENTRU CA A FOST SCHIMBAT POLITIC , NU DIN LIPSA PERFORMANTEI. A fost cel mai bun manager al RAR de mult timp incoace. Nu e ahtiat dupa bani ca altii, dovada ca locuieste intr-un apartament mai mic la bloc, nu la vile de sute de mii de euro ca fam. Bodog si Antal si altii, asa ca ciocu mic . Gasiti altceva de comentat
Postat 06 Ianuarie 2011, 18:14 de anonim
pt.prof.de romana
Domnule/Doamna prof.de romana, Dumneavoastra, va rog sa nu luati in considerare titlul comentariului anterior, facut de mine. Nu sunteti tembel/tembela (poate coleric/colerica???). In orice caz, chiar imi permit sa va sugerez, cu toata bunavointa, achizitionarea unui Dictionar ortografic, ortoepic si de punctuatie. Astfel, veti contribui la cresterea calitatii invatamantului. Va doresc "succesuri"!
Postat 06 Ianuarie 2011, 08:08 de sofia
NU MAI BARFITI !!!
De ce nu va puteti abtine de la barfe si rautati? Speranta in mai bine nu mai exista in tara asta...voi nu vedeti ce sa intampla? Chiar nu conteaza ca unul vine, altul pleaca...asa e de cand lumea!!!
Postat 05 Ianuarie 2011, 23:49 de OMONIM
pt prof management
Ai dreptate. Am omis ca dr. Antal alerga nu doar prin cabinet, sala de nasteri si sala de operatii. Alerga si prin camera de garda a rezidentilor, si sa nu uitam ca si dansa preda (mai mult sau mai putin). Nu inteleg ce aveti cu totii. De ce nu lasati managerul actual sa arate ce poate sa faca pentru maternitate? Toti anticipati, toti stiti despre Grebenisan (la fel faceti cu orice personaj nou numit intr-o functie)
Postat 05 Ianuarie 2011, 21:59 de sofia
mama dar slabi de inger mai suntei
la PRIVAT cu voi PUTORII ordinare ca duhnitii a alcool numai la BUGETARI se bea in timpul programului si amantele se perinda in cabinete , la privat stati linistiti nu este loc de CUPLERAI, privatiza ti spitalele si in oradea sio scapam de tot rahatul asta social si asa platim serviciile oricum
Postat 05 Ianuarie 2011, 21:14 de andrei
profesionalism
Vanessa vad ca esti foarte la curent cu toate cancanurile despre cei 4.... nu contest ca nu e asa cum spui tu dar asta nu l-a impiedicat pe Alin Bodog sa se poarte frumos cu pacientele, sa fie langa bolnave 24h si sa fie OM cu ele.... are si el slabiciunile lui dar este un medic f bun... si dintre ailalti care se tin mari si tari il prefer pe el...in schimb dr Gabor e foarte aroganta si nesimtita, am asistat la o scena cand intrand intr-o incapere a lovit cu usa o gravida si in loc sa zica scuzati, pardon s-a luat de biata femeie ca de ce a stat in calea ei, privind-o de sus si plina de ea. asta alin bodog nu a facut-o niciodata, e politicos si bun profesionist. ce face el in afara serviciului nu ma intereseaza atata vreme cat pacientele sunt in siguranta pe mana lui.... toti avem problemele noastre...aici e vorba de viata lor profesionala nu de cea personala...
Postat 05 Ianuarie 2011, 20:39 de dora
foame mare
daca tot l-au instalat pe grebenisan la maternitate, de ce nu sta doar acolo ? de ce merge si la universitate ? cum poate sa-si faca treaba bine intr-un loc, cand el alearga de la maternitate la universitate la cursuri si invers, etc ? e adevarat ca e foame mare, dar nici chiar asa....
Postat 05 Ianuarie 2011, 19:31 de fomistii "politici"
pt sofia
ce management a predat grebenisan ? cred ca ai vrut sa spui studiul materialelor !!!! nu-i asa ca se leaga de minune cu functia de manager la maternitate ?! daca ai fi mai tanara poate ai mai rosi putin cand te uiti in oglinda si spui prostiile astea.
Postat 05 Ianuarie 2011, 19:22 de surubul si bebelusul
bodogii se dau la studente
alin bodog e combinat cu munteanu oana. tipa a terminat medicina in 2010 prin urmare ia fost studenta. si`a luat examenele datorita lui si a luat cea mai mare nota la licenta desi e o habarnista, adevaratele rezultate vazandu`se la rezidentiat pe care l`a picat.
Postat 05 Ianuarie 2011, 19:05 de vanessa
@Sofia
Sofia draga, Grebenisan nu a predat si nu preda Management la Universitate. Preda Metode numerice. A condus RAR, e adevarat, cu vreo 20 de mecanici, de unde a plecat cu picioare in fund. Singura lui pregatire in Management sunt cele 4 zile din 14 obligatorii petrecute la Bucuresti in toamna, la cursul de management sanitar (pentru toti cursantii era obligatorie prezenta in toate cele 14 zile de curs...). Toti colegii lui de curs din Oradea stiu asta foarte bine. E adevarat ca ideal ar fi ca managerul de spital sa se ocupe doar de conducerea spitalului dar, in cazul de fata, ce crezi ca e mai pagubos? Sa fii medic si sa alergi dintr-o parte in alta a spitalului sau sa alergi de la spital la universitate la cursuri si inapoi si inapoi? Te rog sa raspunzi.
Postat 05 Ianuarie 2011, 18:17 de prof management
profesorii ca doctorii ....
Doamna profesoara de romana : 1. "Sofia, (virgula) cine iti da tie .... " 2. Inaine de "dar" se pune virgula 3. Dupa o propozitie se pune "." (punct) , nu puncte de suspensie. 4. Prin faptul ca insultati si dumneavoastra ca ante-vorbitorul dumneavoastra nu demonstrati decat ca aveti aceeasi atitudine. Un spital are nevoie la conducere de MANAGERI, nu de doctori ! Foarte bine face D-l Grebenisan . Afara cu toti oportunistii care nu fac deloc cinste institutie Maternitatii !
Postat 05 Ianuarie 2011, 15:29 de anonim
@sofia
SOFIA CINE ITI DA TIE DREPTUL SA II FACI PE CEILALTI TEMBELI? poate agramati dar nu imbecili.....or fi ei mai slabi la gramatica dar multi te depasesc la bunul simt ... orgoliul asta de intelectual deasupra tuturor arata ca esti de fapt un om slab...un om destept si cultivat arata compasiune pentru cei mai slabi ca el...doar un frustrat se poarta ca tine...rusine sa iti fie ca iti permiti sa insulti persoane pe care nu le cunosti...
Postat 05 Ianuarie 2011, 14:27 de prof. de romana
inuman cat sunteti de tembeli!!!
In primul rand, sunt oripilata cand vad cate greseli de ortografie sunt in textele din comentarii. De gramatica ati auzit vreodata? In al doilea rand, multi scriu in totala necunostinta de cauza. De ce tot "circul" acesta in legatura cu conducerea maternitatii? Grebenisan, sustinut de PNL. Dr.Antal este simpatizanta PDL. Nu tot "politizare' era? Grebenisan, mecanic. Faptul ca preda de ani de zile management la Universitate? Faptul ca a mai condus institutie? De ce trebuie sa fie managerul unui spital in mod obligatoriu medic? Ca sa alerge toata ziua intre atributiile de manager si cabinet medical, sala de nasteri, sala de operatii? Nu are cum sa fac full time management un medic intr-un spital. In occident, manageri spitalelor nu sunt medici si treaba merge mult mai bine decat la noi. Sau or fi ei mai prosti ca noi!
Postat 05 Ianuarie 2011, 09:27 de sofia
Bodog - o laba trista
Oare de ce nu zice nimeni despre relația romantica dintre bodog si Antal? Era firesc sa îl zboare si pe el după ce a zburat o pe Antal , doar nu o sa ii țină amantul pe post de sifonar in spital. Frații bodog nu o sa poata sa își depaseasca niciodată statjutul de taranilor parveniti. Unul șofer la ordin celalat brancardier. Albe ai avut de câștigat cât timp ai calarita la Antal, ASA ca acum este cazul sa suporti si pedepse alături de ea. Asta dacă nu te pui sa îl calaresti si pe inginerul pedelist. Ca doar nu ai tucprobleme cu aspecte dd genu asta. La sapa la oskrhei cu voi am doi! Cam ciudat cum pica unchiu maghear cum pica încet încet si cei care au apărut odată cu el....
Postat 05 Ianuarie 2011, 09:09 de Alin
@Liberal
Ce legatura are Grebenisan cu PNL? Absurda intrebare. Primarul e PNL-ist si l-a sustinut cu toata puterea pe Grebenisan sa fie reprimit in PNL. Noroc ca mai sunt oameni normali in PNL si asa cum ai scris, nu l-au primit pe Grebenisan. Grebenisan e sluga totala a primarului. Primarul e sustinut de PNL. Ce e asa greu de inteles?
Postat 04 Ianuarie 2011, 23:58 de jurist
nu e drept
doctorita veres nu cred ca e o persoana care si`a platit examenele! ea preda si la facultate cursurile de ginecologie in locul prof craiut, are greupe de studenti. e foarte de treaba si ca om si ca medic se comporta exemplar cu pacientii. cunosc pacienta care a fost la dr negrini si aceasta ia spus ca are un chist ovarian si ia prescris tratament. ca norocul ca fusese inainte la dr veres care i`a spus ca e insarcinata in 6 saptamani. daca ar fi luat tratamentul pt chist ce s`ar fii intamplat cu sarcina. si atunci cine ar trebui dat afara?!
Postat 04 Ianuarie 2011, 22:35 de vanessa
bravo GREBENISAN
este o decizie foarte inteleapta jumatate ar trebui disponibilizati pt ca sunt incompetenti.anii de scoala grea pe naiba,examenele si le-au luat pe bani si se joaca cu viata oameniilor.desi le umfli buzunarele nu le pasa de tine,cand ai o problema fug de raspundere.GREBENISAN este un bun manager si de admirat pt demnitatea de care da dovada fata de angajati pentru ca tine cont de criteriile de performanta ale acestora.
Postat 04 Ianuarie 2011, 22:19 de vio
@jurist
Ce legatura are Grebenisan cu PNL-ul?Din cate stiu a dezertat din PNL fiind chiar presedintele judetean al PLD(Stolojan-Flutur)care apoi a fuzionat cu PD creind PDL.A fost apoi demis de Seremi din PDL pt ca n-a avut bani sa-si achite cheltuielile de campanie (a fost ales consilier judetean)cheltuieli care se achita de alesii oricarui partid.Incercarea de a reveni in PNL a fost respinsa de Biroul Permanent Judetean PNL care a vrut sa dea o lectie traseistilor.
Postat 04 Ianuarie 2011, 20:59 de Liberal
@Petrica
nu stiu ce si cat a furat dr. Bodog draga Petrica, stiu doar ca a salvat viata mea si a bebelusului meu si asta comportandu-se uman si profesionist, fara pic de aroganta ca alti ginecologi....si pentru asta ii sunt recunoscatoare si nu-mi pasa de mizeriile spuse de voi...si ca mine au fost si alte paciente care dupa ce au pierdut sarcini din cauza arogantei si nepasarii altor doctori "batrani" care aveau reactii de genul las' ca faci altul de parca asa usor se face un copil...au ajuns la dr. Bodog si au avut doar cuvinte de lauda....si cred ca atunci cand ajungem pe lumea ailalta conteaza mai mult cat de uman ai fost si cat de mult ti-ai ajutat semenii decat ce si cum ai furat ....
Postat 04 Ianuarie 2011, 14:17 de danina
RUSINE
cum e podsibil asa ceva....bolojan asta ar trebui schimbt cum e posibil sa dai afara atatia medici care dupa ani de scoala grea sa se terzeasca fara loc de munca,domnule primar ai habar ce inseamna sa aduci pe lume un suflet,eu personal am fost si sunt pacienta dr.Bodog care e un domn in adevaratul sens al cuv si un profesionist,ce s/a intamplat cu el si cu ceilalti dr. a fost o simpla reglare de conturi dar ce se va intampla cu pacientele lor dupa ce acestea si au pus increderea di sperantele in ei ca le vor ajuta sa aduca bebelusi lor pe lume,nu va e rusine asta e posibil doar la noi tot ceea ce se misca in tara asta e politic,RUSINE
Postat 04 Ianuarie 2011, 13:12 de pacienta
degeaba
MEDIC, AVOCAT, CONTABILI au un comun PROFESIA LIBERALA deci atata tam-tam e mai rentabil sa fie salariatii decat sa cotizeze ca membrii, fugg de taxe si noi fraieri ii intretinem pe picior mare la PRIVAT CU VOI LABE TRISTE profesionale ati ajuns nedemni de statutul vostru de profesie si mai vreti laurii la PLICULET !
Postat 04 Ianuarie 2011, 13:01 de tam , tam
@ares
Nu e vorba aici de PDL sau PNL. E vorba de niste medici specialisti, formati in timp, care maine ar trebui sa fie generatia de schimb. Dupa ce ca pleaca medici tineri din tara, la Oradea ii dam noi afara. E o strategie complet gresita. Mai ales ca oricum garzile se platesc si, asa cum am citit, acesti medici erau platiti mai putin decat medicii titulari. Asta e de fapt problema, ne furam singuri viitorul. Una e sa disponibilizezi TESA, alta e sa disonibilizezi medici.
Postat 04 Ianuarie 2011, 08:55 de medic
sssss
......s-au trezit postacii PDL-isti:))))))haideti sa lasam primaria sa isi faca treaba si apoi sa tragem concluziile................se apropie alegerile si pdl -eu si-a angajat postaci pe bani grei sa arunce cu Kka in pnl.sa treaca ceva timop sa vedem cine ar dreptate.D-le Cris nu aveti multi prieteni portocaliii:))))))
Postat 04 Ianuarie 2011, 08:22 de ares
pentru PRIMAR in general oricare ar fi el:))
Voi să cânt în poezie De-acei timpi urâţi păgâni Când strămoşii cei bătrâni Se luptau cu bărbăţie Şi-i dau nume ,,La români!\" La români! Popor de fală Cap de geniu, piept de foc Cu judeţiul de proroc Dar cu inimă regală Şi cu flamuri de noroc. Câţi maghiari cu cap de câne, Câţi tatari cu ochii mici, Câte limburi de peltici S-au zdrobit de stânci bătrâne Ce veghează înc-aici. Câte ginţi cu limba slavă Au venit şi-au revenit Dar cu toţi s-au nimicit, O câmpie de otavă Sub al coastei fier negrit.
Postat 03 Ianuarie 2011, 20:38 de ha, ha, ha
@oradean
Ai dreptate, Oradeanule. Politicul a intrat ca dihonia in Maternitate. Oamenii obisnuiti nu-si dau seama iar unii din ei, frustrati si fara sa aiba ordinea valorilor, arunca cu noroi din pornirea animalica ce ni se pastreaza la toti in gene. Daca dam peste cap valorile si le inlocuim cu politicul, sa nu ne miram ca pleaca medicii din tara. Si vor pleca si din Maternitate. Veti vedea. dar nu vor pleca protejatii politic ci profesionistii, care-si vor gasi usor de lucru in strainatate. Ca dovada a amestecului politicului in Maternitate, chiar masura renuntarii la 4 din cei 8 medici cu contract de garzi e politica. Nu s-a renuntat la toti 8 pt ca printre ei e dr. Gabor, protejata lui Muresan, apropiat al PNL si dr. Popa, ginerele lui Chitulea, cel mai vechi medic PNL. LE DORESC FEMEILOR DIN BIHOR SA AJUNGA SA NASCA DOAR CU MEDICI MEMBRI PNL!!!
Postat 03 Ianuarie 2011, 18:43 de jurist
politica
atata timp cat politicul se infiltreaza in toate institutiile statului asa se va intampla. sunt curioasa de ce tace adrian cris. apropo, de ce taci adi cris? pe vremuri, intr-o discutie particulara erai total impotriva politizarii. acum taci malc. si tot pe vremuri iti explicam ca esti cel mai feroce politruc al pnl. nici lipitorii de afise nu cred in partidele lor la modul cum o faci tu. hai sa-ti vad opinia. trage aer in piept si spune cu voce tare sau de ce nu, la rubrica ta. zic si eu....
Postat 03 Ianuarie 2011, 18:00 de oradean
@anca
ma, nenorocitule, asa sa poti tu manca !
Postat 03 Ianuarie 2011, 17:52 de abc
mare prostie ati facut totii trebuie dati afara
dar de ce nu i dati afara pe totii sa se privatizeze si sa platesca chirie in maternitate ca oricum primesc pachetul la fiecare nastere, pentru ce ii mai tineti pe restul in posturi? AFARA cu totii la privat si cel mai bun in domeniu sa castige, cine poate alege mai bine decat CLIENTUL pe banii lui......
Postat 03 Ianuarie 2011, 17:33 de anca
afara cu grebenisan!!!!!
afara si cu grebenisan, mecanicul pus sef la maternitate !!!!!! cand se va termina cu amestecul politicului in conducerea regiilor si spitalelor ? cand ?
Postat 03 Ianuarie 2011, 16:59 de oradean
valea
dar grebenisan, cel perindat de pe un scaun pe altul, de catre bolojan, cand pleaca ?
Postat 03 Ianuarie 2011, 16:53 de matern
pentru Petrisor
Bine ca apara cineva si pe medici! Multumim! Cei doi ingineri mecanici care organizeaza sanatatea oradeana NU au facut nici o garda la viata lor ca sa stie ce inseamna, NU au tremurat nici o data pentru soarta unui pacient, NU au habar cata munca se investeste intr-un medic pentru a ajunge specialist, NU cunosc, din pacate, nici legislatie elementara in dreptul muncii, ca sa nu mai vorbim despre cea a sistemului sanitar! Dar il organizeaza cu entuziasm! Sa traiasca!
Postat 03 Ianuarie 2011, 15:09 de observator
Pentru danina
Domnul Bodog era (doar) mana dreapta a doamnei Antal? La ce ii trebuia "mana dreapta". Hai sa fim seriosi, ca stim cu totii despre ce e vorba. Bodog e doar un jeg, ca si frate-su, care face orice ca sa fie acolo unde se poate fura.
Postat 03 Ianuarie 2011, 14:35 de Petrica
nu se stie niciodata !
In conditiile in care multe femei se duc sa nasca in Ungaria sau se inscriu la consultatii la medici maghiari veniti in Oradea, poate ca nu strica sa -i scuture cineva pe onorabilii medici ! Din cate stiu, Grebenisan este bun organizator, s-ar putea sa-i iasa incercarea de a pune lucrurile la punct!
Postat 03 Ianuarie 2011, 14:23 de maria
ilegalitati flagrante
Grebenisan vrea sa dea afara medici ginecologi, formati in timp, la ordinul primarului dar organigarama spitalului s-a marit din vara cu zeci de posturi printre care si un medic ginecolog. Postul este pentru dr. Gabor care aseapta momentul prielnic pentru a fi angajata. Dar este total ilegal sa dai afara medici titulari si sa angajezi altii. Primarul si-a atins scopul prin Grebenisan, sa creeze o atmosfera de teroare in Maternitate pentru ca-i uraste de moarte pe medicii ginecologi universitari asa cum i-a urat si pe vamesi. E pacat ca in conditiile in care nici un indicator al spitalului nu a crescut din vara, maternitatea a incaput pe mana unor neprofesionisti care, insetati de sange si ura, cu stindardul in fata pentru binele oamenilor, au dezorganizat un spital care, de bine de rau, functiona normal. In loc sa ia masuri pentru legalizarea spagii, marea durere a primarului, s-a complacut in rafuieli sub conditia unui intelectual.
Postat 03 Ianuarie 2011, 14:11 de medic
Litera si spiritul legii
Cand s-a prevazut ca managerul unui spital clinic trebuie sa fie cadru universitar sau medic primar, legiuitorul a avut in vedere ca acest post poate fi ocupat chiar de un medic specialist(care nu e primar!) daca este cadru universitar, sau de un medic primar(care nu e obligatoriu sa fie cadru universitar).In nici un caz nu s-a gandit ca universitarul ar putea fi nemedic(specialist in mecanica,aviatie,horticultura,filologie sau folclor)Indiferent cat de tineri sunt acei medici dati afara, indiferent daca sunt absolventi loco sau absolventi de mari universitati de medicina, indiferent daca trebuiau pe bune dati afara, este jenant pt conditia de medic ca soarta lor sa fie hotarata de un inginer mecanic.
Postat 03 Ianuarie 2011, 13:53 de Petrisor
ok
ar trebui sa aduca in loc niste mecanici auto,ca tot avem prea multi medici si asistente,nu stiu ce jocuri face dar fara medici nu se poate face un act medical de calitate,si unde face reduceri, chiar la maternitate care alaturi de urgente nu stii niciodata cind ai nevoie de un specialist,oricum mecanicul asta e depasit de functie si poate ii face cineva o pivotare si-i schimba drectia
Postat 03 Ianuarie 2011, 13:06 de luky
abuz de putere
Masura este antieconomica pentru ca garzile efectuate medicii titulari vor costa spitalul mai mult. Criteriile de selectie a celor 4 din cei 8 cu contracte pentru garzi nu au nici o legatura cu performanta individuala profesionala, singurul scop fiind cel de o proteja pe dr. Gabor, "prietena foarte buna" a directorului medical dr. Muresan. Daca tot nu incape mecanicul in spital din cauza doctorilor, de ce nu-i pune pe liber pe toti cei 8 cu contract pe garzi?
Postat 03 Ianuarie 2011, 11:23 de observator
ce bine
E pentru prima oara ca ma bucur ca am o anumita varsta si sper din tot sufletu sa nu mai calc prin lacasul pastorit de... mecanicul auto. Nici eu nici apartinatorii mei. (fiica mea e in Canada si fiul meu doreste sa plece si el, asa incat nici viitoarea nora...)
Postat 03 Ianuarie 2011, 11:02 de dorina
alin bodog
pacatul dr. Alin Bodog era ca a fost mana dreapta a dr. Antal, pe care dl Grebinisan nu o poate suferi asa ca ii ataca pe cei apropiati ei. Dincolo de toate dr. Bodog este unul dintre cei mai profesionisti si priceputi ginecologi din oras....pacat ca nu asta e criteriul de selectie la maternitate...vai si amar de capul lor va fi noul profesionist politruc pe post de director...
Postat 03 Ianuarie 2011, 09:51 de danina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON