URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2011, 16:35

Patru constructori se bat pentru parcarea supraetajată din spatele Palatului de Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După doi ani de încercări nereuşite, municipalitatea a reuşit să atragă firme dispuse să se ocupe de construirea parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie.

La cea de-a patra licitaţie organizată de municipalitate pentru desemnarea uni constructor care să ridice viitorul parking s-au prezentat nu mai puţin de patru companii, fiecare în asociere cu o firmă de proiectare.

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Domeniului Public (fostul RAPAS), la licitaţia de miercuri au depus oferte firmele: Civila în asociere cu Poliart şi Costa-Voc, Bayer Construct în asociere cu Ared Geo & Cad, Construcţii Bihor în asociere cu Pro-Arh, respectiv Selina, în colaborare cu Atrium Project.

"În prezent, comisia formată din specialiştii din cadrul Primăriei şi reprezentanţi ai Administraţiei Domeniului Public se ocupă de evaluarea ofertelor", se mai menţionează în comunicat.

Cel mai probabil, câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în cursul săptămânii viitoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
rusine
rusine celui(celei)care a postat comentariul de la 17.03! daca nu ai atata bun simt sa-ti gasesti un pseudonim asta e. aleg eu altul! pe care stiu ca il vei prelua dupa cateva zile. si o sa o tinem tot asa! RUSINE!!!
Postat 17 Iulie 2011, 20:14 de dan justitiarul
asta e buna
ei lasaati ca si boschetari trebuie sa aiba cazare gratutia, problema nu este parcarea ci locatia si schimbarea destinatiei spitalului, nu avem nimic cu tema: parcare dar la periferie nicidecum in CENTRU.
Postat 17 Iulie 2011, 17:03 de dan justitiarul
Iata ce spune arhitectul Jan Gehl
Jan Gehl, arhitectul danez care a influenţat cel mai mult schimbările urbane ale ultimei decade, critică investiţiile primăriilor în pasaje rutiere şi parcări. Specialistul în planificare urbană a venit luna trecuta la Bucureşti pentru lansarea cărţii sale, „Viaţa între clădiri”, tipărită cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România.“Să fie clar pentru oricine: mai multe străzi, mai mult trafic! Mai multe parking-uri, mai atractivă e invitaţia la trafic! Aţi făcut un nou pod în oraş? Felicitări, veţi avea cel mai mult trafic!”, a spus arhitectul din Danemarca. Acest contrast între ceea ce este bine pentru locuitorii unui oraş şi ceea ce cred primarii că trebuie făcut l-a determinat pe Jan Gehl să devină unul dintre pionierii planificării urbane de calitate din lume. “Nimănui nu-i mai păsa de nevoia oamenilor de a merge pe jos, de a sta cu plăcere pe o bancă sau de a observa şi admira oraşul! Nici măcar arhitecţilor! Toţi erau interesaţi de clădiri cât mai înalte, de străzi cât mai late”, a explicat specialistul... Merita citit intregul articol si chiar citita cartea de catre primari ca sa mai invete de la un arhitect cu experienta. #commentsPage-5
Postat 17 Iulie 2011, 01:15 de Boom
parcari...
In loc sa va tot bateti mai bine faceti o data parcarea aia, ca soferii fac kilometrii si pierd timp aiurea cautand un loc de parcare.
Postat 16 Iulie 2011, 14:29 de mirela80
exact faceti plangere penala
impotriva Primarului unde sunt semnaturile privind acordul vecinilor:)) vedeti ce usor se face o plangere penala privind si abuzul in functie, unde sunt acordurile vecinilor? si in plus 5 ani nu mai fac NIMIC, nici o parcare.Asta e sistemul in Romania, poti sa impiedici respectand legea un abuz.
Postat 16 Iulie 2011, 12:57 de anonim
@boom
Imprumutul nu se face pt. kitch, cel putin nu direct ! Imprumutul se face pt. ca e nevoie de bani, vin campaniile de tot soiul, locale, parlament european, etc si ,,baietii'' pun piciorul in prag :,,vreti sponsorizari, dati-ne lucrari !''. Noi avem ghinionul sa fim condusi de dualismul pnl-udmr, cu pnl in opozitie (?!). De la centru se cer bani, iar si iar ! Daca ati avea ocazia sa ascultati pe tema colectarii banilor crizele de nervi ale lui Radu STROE sau ale lui Antenescu...
Postat 16 Iulie 2011, 06:52 de rasu-plansu
Monumentul inutilitatii publice
Acesta este un adevarat "monument al inutilitatii publice".Cred ca primarul si-a pierdut busola.Ce sa caute langa corso o asemenea monstruozitate.Sa darami un spital ca sa faci o ditamai parcarea mi se pare o aberatie.Asa cum este si turbogiratia din centrul civic.Chiar nu isi dau seama dinainte oamenii astia ca un lucru este inutil...Parcare de sute de locuri, de parca este o arena sportiva in zona sau mall.Nu se justifica o asemenea constructie acolo langa cladiri monument.Este un kitch.In plus este si un proces pe rol.De ce promovati aberatia asta de parcare, daca nu este clarificata situatia juridica. Sa se stranga semnaturi.Este dreptul nostru sa nu fim de acord, mai ales ca se face un imprumut de 7 mil de euro pentru un kitch de parcare cu singura posibilitate de iesire pe o straduta stramta.
Postat 16 Iulie 2011, 00:35 de Boom
TEAPA pentru Fraieri
Normal ca SELINA unde e GALERIA: SELINA MOOOOA :)))) sa cada in doi ani si sa vina alta firma:))) HIHIHIHIHIHI
Postat 15 Iulie 2011, 22:48 de ha, ha,ha, ha
"centru"
Oradea aceasta este toata "centru"!? Faceti dom'le odata parcarea ,macar le daramati bariera "jmecherilor"
Postat 15 Iulie 2011, 20:22 de jonel
gala de...box!
invingatoare la puncteeeeeeeee: SELINAAAAAAAAA!
Postat 15 Iulie 2011, 19:52 de dan justitiarul
Alta tampenie !
La nivelul UE tendinta, tot mai puternica, este de a ,,scoate'' autovehiculele din centrul oraselor. Maine-poimaine se va vota o directiva in acest sens si uite cum vor avea tiganii/boschetarii locuinta taman in centrul urbei ! Dar pana atunci ,,baietii'' vor fi cheltuit demult banii prostimii, aia din taxe si impozite !
Postat 15 Iulie 2011, 17:16 de ionel
dinafara judetului NIMENI?
PROST adj., s., adv. 1. adj., s. bleg, nătăfleț, nătărău, nătâng, neghiob, nerod, netot, prostănac, stupid, tont, tontălău, (înv. și pop.) năuc, (pop. și fam.) haplea, (pop.) flaimuc, (înv. și reg.) nătântoc, prostan, prostatic, prostănatic, (reg. și fam.) șui, (reg.) bleot, hăbăuc, mangosit, metehău, meteleu, motoflete, motolog, mutălău, natantol, năbârgeac, nătăbâz, nătânt, nătrui, nătruț, năvleg, năvligos, nerodoi, pliurd, ponc, pricăjit, puncău, tălălău, tălâmb, tontan, tontolete, tontolog, (prin Transilv.) balamut, (prin Olt.) bleomb, (prin Mold.) bobletic, (prin Munt.) bobleț, (Mold.) cherapleș, (prin Transilv., Mold. și Bucov.) chiomb, (Transilv., Ban. și Olt.) lud, (Transilv. și Ban.) năhui, (Transilv.) nebleznic, (prin Mold., Transilv. și Maram.) șuietic, (Mold.) tanău, (Bucov.) tălășman, (prin Olt. și Munt.) tărăntuc, (Munt.) tontovan, (turcism înv.) budala, (fam.) fleț, găgăuță, gogoman, zevzec, (fig.) sec. (~ mai ești, amice, de-ai putut să faci așa ceva!) 2. adj. v. naiv. 3. adj., s. v. incult. 4. adj., s. v. incapabil. 5. adj. v. netalentat. 6. adj. v. nereușit. 7. adv. v. anapoda. 8. adj. v. inferior. 9. adj. v. nefavorabil. 10. adj. v. redus. 11. adj., adv. v. incorect. 12. adj. v. greu. 13. adj. v. neplăcut. 14. adj. v. rău. 15. adv. v. rău. 16. adv. insuficient, puțin, rău. (O muncă ~ plătită.)
Postat 15 Iulie 2011, 17:12 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON