URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2010, 12:42

Patronul de la Trei G, anchetat pentru un tun de 3 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de joi patronul cunoscutului lanţ de magazine Trei G, Ion Govoreanu, 42 de ani, va fi pus sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, în două dosare, aflate în lucru la Serviciul Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Bihor.

Omul de afaceri e acuzat că s-a folosit de mai multe firme în insolvenţă, aflate pe numele unor apropiaţi sau ale unor persoane lipsite de resurse materiale, pe care a efectuat tranzacţii, sustrăgându-se de la plata TVA şi a accizelor.

Sursele citate afirmă că ancheta este una foarte dificilă, deoarece numărul firmelor implicate este foarte mare. „Persoana cercetată stătea în spatele unei adevărate caracatiţe financiare", afirmă sursele BIHOREANULUI.

Mai multe echipaje ale poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, alături de procurori ai Parchetului Oradea şi de procurori ai DNA, au descins încă de joi dimineaţă la sediile firmei Trei G şi efectuează percheziţii atât la sediul central, cât şi la mai multe puncte de lucru ale societăţii.

Fiecare maşină care intră şi iese din curtea firmei este controlată de anchetatori, care ridică documente contabile, sisteme informatice şi alte probe din birouri.
Tot joi, Govoreanu va fi audiat de procurori şi i se va aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale. Lui i se impută că ar fi prejudiciat statul, prin acţiunile evazioniste, cu aproximativ 3 milioane de euro.

În nume propriu sau prin membrii familiei sale, Ion Govoreanu controlează un număr de 19 firme, toate înregistrate în judeţul Bihor, cu diverse domenii de activitate, pornind de la comercializarea de alimente, fructe şi legume, până la construcţii, schimb valutar, consultanţă sau asigurări, având o cifră de afaceri cumulată de milioane de euro anual. Multe dintre ele figurează însă pe pierderi, iar unele au activitatea suspendată din primăvara acestui an.

Contactată de BIHOREANUL, Mihaela Govoreanu, soţia omului de afaceri şi asociată a acestuia, a negat existenţa unei anchete împotriva patronului. "Nu există nicio anchetă împotriva soţului meu, nici de Poliţie şi nici de către procurorii DNA. Sunt într-adevăr verificări, dar sunt unele de rutină, controale încrucişate efectuate de Garda Financiară şi Poliţie, la fel cum se întâmplă şi în cazul altor firme", a declarat femeia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
CRIZA E MARE !
LASATI OMUL SA LUCREZE ! VOI RECHINII CEI MARI VRETI SA-I MANCATI PE CEI MICI,ASTA E POLITICA NU MAI VOI VRETI SA TRAITI,DEAIA NU MERGE ECONOMIA CA NU SE FACE CONSUM. AR TREBUI SA STATI PE CEI MARI CU SUPERMARKETURI CARE DUC PROFITUL AFARA DIN TARA,NU CA ALTI DE AI NOSTRI CARE FAC INVESTITI IN TARA SI OFERA LOCURI DE MUNCA !
Postat 13 Noiembrie 2010, 11:51 de CETATEANUL
total AIUREA...
of,vai!!! asta e tot ce pot sa spun....cumva esti Rolland?
Postat 12 Noiembrie 2010, 23:11 de angajata trei g
.......
haide mai GABI DIN DEPOZIT, ADRIANA, MIRELA, RAMONA, BETY , DORA, NADIA, MARIANA ETC care esti ma de il sustii asa tare pe mister, nu trebuie sa-mi dai mie explicatii ca stiu prea bine, nu stii cu cine stai de vorba ca daca ai stii ar sta altfel lucrurile
Postat 12 Noiembrie 2010, 08:14 de eu
aiurea
pt EU....eu una sigur il vad pe dl Govoreanu zilnic si nu sta sa cronometreze nici o fata care merge la masa,ba chiar daca e si dansul la masa le cheama pe fete sa manance cu el,uneori mai face si cinste cu mancare,nu e omul rau despre care vorbesti tu.si ca sa fii linistit nu sunt casiera si nici ceva in magazin(mai sigur i se spune depozit,nu magazin).in fine,nu stiu de ce stau sa iti dau tie nota explicativa,ca esti cam paralel cu ce se intampla prin trei g,asa ca daca vorbesti despre ceva,asigura-te ca e si ceva corect.....clar? si mi se pare normal sa imi fac griji pt locul de munca,doar nu vei veni tu sa imi platesti chiria,ratele si toate celelalte datorii pe care le am.si inca ceva nu se scrie d-zeu ci Dumnezeu,ca sa stii si tu.
Postat 11 Noiembrie 2010, 20:44 de angajata trei g
e ff trist
nebunii ca el sunt multi in BIhor da ti o raita si la CIDOR ramaneti socati, pe la multi altii la noi nimic nu se respecta suntem SCLAVI, muritori de foame daca comentam, rusinos
Postat 11 Noiembrie 2010, 08:49 de da e ff trist
pentru angajata trei g
draga mea, nu am spus ca le urmareste dar daca te vede e bai, daca mergi la masa in pauza e bai daca stai mai mult de 10 min, de cele care au fost batute de el stii, poate urmezi tu nu se stie niciodata daca tot ii tii atata partea, vei ajunge intr-un moment in care vei realiza ca nu sunt lucrurile asa roz cum le vezi tu, probabil ca ti-e frica sa nu-ti pierzi locul de munca de aia te rogi la d-zeu sa il tina sanatos, si eu ii doresc sa fie sanatos doar ca nu mi se pare normal ceea ce face
Postat 09 Noiembrie 2010, 11:19 de eu
ha, ha, ha, ha...
nu va mai stresati inutil SEFUL IMPARTE seful desparte cunosc sitemul nevasta si amantele in acelasi loc si cocosul le COMANDA , ca arabii stiu una de alta isis vorbesc frumos in prezenta lui si pe urma se dueleaza cum vor ORGANUL =CREIERUL, in prezent un barbat are nevoie de CAINI doar ca BARBATUL nostru modern alege catele sa stea de paza si le infometeaza pentru a da tot ce au mai bun si el isi traieste viata, ca un REGE .NU NUMAI el este asa ca el sunt in BIHOR cu nemiluita dar ironie ii vezi la biserica, socializeaza dar ei defta poarta o masca si isi impun un respect pe care vb serios si un cersetor il merita, TINERII copiaza si sunt educati la fel nu le plangeti de mila victimelor carora BANUL le face cu OCHIUL NICIODATA.
Postat 09 Noiembrie 2010, 09:35 de ha, ha, ha
.......
pe sefa ta nu ai vazut-o plansa pentru ca probabil esti vreo casiera sau ceva prin magazin care nu participa la sedintele pe care domnul vostru sef le face si pe care il aparati atata le face, crede-ma stiu ce vorbesc ca am lucrat destui ani acolo si am vazut multe
Postat 09 Noiembrie 2010, 08:02 de eu
.....
si ca sa fiu sincera nici pe sefa nu am vazut-o plansa vreodata....asa ca daca nu stii despre ce vorbesti,mai bine taci.ok?
Postat 08 Noiembrie 2010, 21:08 de angajata trei g
.....
pentru cel cu.....daca e adevarat.....auzi destept de om ce esti,eu inca nu l-am vazut pe Govoreanu Ion sa urmareasca pe cineva la baie,si nu stiu nici o femeie din trei g careia sa ii fie frica sa mearga la baie daca stie ca el e prin zona.curioasa as fi eu cine e nevasta ta,ca as avea sa ii spun doua vorbe.daca iti vezi de munca ta nu are nici o problema cu tine absolut nimeni,nu am plans nici o data din cauza d-lui Govareanu si am aproape doi ani in firma dansului.sa ii dea Dumnezeu sanatate si putere sa isi conduca firmele mai departe si noua sa ne dea salariile.
Postat 08 Noiembrie 2010, 21:04 de angajata trei g
ciudat
este o vorba SANATOASA daca esti carpa nimeni nu poate face din tine OM, daca faci orice pentru BANII nu te mira UNDE AJUNGI:)) eu am avut sefii ff serveri le multumesc cu ei m am calit am perseverat dar niciodata nu am plecat capul TOCMAI asta imi dadea sansa sa aiba incredere si sa mergem mai departe, carpe gasea cu NEMILUITA toti erau dornici sa l servesca, invatati ca TREBUIE sa va respecati ca sa FITI RESPECTATI nu glumesc, stiudiati slabiciuniile si atacati l indirect si totul se rezolva de la sine, arata le ca numai ei au de pierdut tu esti unul ca el 1000 :)))
Postat 08 Noiembrie 2010, 12:32 de anca
pentru bu'hu'hu
da domnule bu'hu'hu lam cunoscut personal si stiu clar despre ce vorbesc, in legatura cu faptul ca tu sustii ca exista legi daca sunt agresati, crede-ma pt el nu exista legi au fost unii care au incercat sa isi faca dreptate prin lege si tot el a invins, trebuie sa taci si sa apleci capul daca vrei sa iti mai gasesti un loc de munca in oradea, au fost persoane care sau mutat din oras din cauza asta, asa ca va rog cei in necunostinta de cauza nu vorbiti aiurea
Postat 08 Noiembrie 2010, 12:12 de eu
pacat de expemplu pe care il dati
da dar din pacate in practica toti traiesc bine dar salarii mici, orice activitatea economica desfasurata constituie un GRUP organizat de infractori, fara PIONI nu exista EVAZIUNE, atata timp cat institutiile de stata sunt CUMPARATE si traiesc BINE cetateanul roman nu are cum sa se apere, traiti linistiti si lasati lupii sa se sfasie intre ei, lasati sa comita fapte pentru care vor raspunde generatiile lor asta e pretul pe care il platesc multi starpirea NEAMULUI de HOTII, aici se va ajunge asta e rolul nostru vor trai doar cei cu mila lui D-zeu si dragoste fata de semeni, restul sunt ingrasamant natural
Postat 07 Noiembrie 2010, 11:31 de cetateanul roman
cui nu-i convine sa plece
Intr-o societate unde sunt cateva sute de angajati este ca la nunta, niciodata nu-i poti multumii pe toti, dar bu'hu'hu, (ce mi-ar place sa aud lumea cum te striga asa pe strada), de ce nu spui ca averea si-a facut-o pe spatele angajatilor si pe baza smecheriilor facute (neplata taxelor, impozitelor, ocolirea legilor si altele) doar de asta ii cercetat,(degeaba incercati sa o scaldati ESTE CERCETAT) daca ar fi facut avere numai din beneficiul legal obtinut din firme, era cu totul altceva, dar daca grija pentru angajati se rezuma doar la "cui nu-i convine sa plece" atunci raman la parerea de 25 de ani de puscarie si pentru el si pentru multi altii din Bihor, oamenilor de rand, orasului (financiar) le va fi mai bine fara ei. Angajatii au un singur drept - sa munceasca, pentru angajati nu exista legi care sa-i protejeze in fata abuzurilor patronilor (exista doar teoretic), as fi curios daca angajatii de la Trei G isi cunosc si beneficiaza de drepturile prevazute in contractul colectiv de munca. Hai sa vedem. problema cu olteanii este una personala, inainte de '89 ca sa poti accesa intr-o functie trebuia sa fii in primul rand oltean, apoi sa fii prost bata, sa nu ai pareri, sa fii un bun yes-man de astazi. La olteni numai de bine.
Postat 06 Noiembrie 2010, 15:54 de petru-mircea
cand urmeaza MATROS
cand urmeaza firma MATROS la control ?fata de 3 G astia sunt profesori in eludarea legii !!!
Postat 06 Noiembrie 2010, 15:08 de vlad
parerea mea
Dragi mei , Nu puteti trai fara asta?? Chiar atat va afecteaza ce a patit el si ce face el?? Cui nu-i convine pleaca de la firma , nu-i pune nimeni pistolu la cap sa ramana. L-ati cunoscut voi personal ca sa va dati cu parerea? Sincer??? De unde faceti cumparaturi??? Unde-i cel mai ieftin si cel mai bun salar ( momentan)?? Si faza cu plansu... mi se pare o copilarie din partea angajatilor, fratilor si ei au drepturi. Daca le agreseaza exista LEGI. Sa nu-mi sariti in cap ! E pur si simplu parerea mea !
Postat 06 Noiembrie 2010, 10:06 de bu`hu`hu
da e adevarat
da este adevarat ca a creat peste 300 de locuri de munca, da va-ti intrebat cum lucreaza oamenii aia si sub ce stres,mergeti la o sedinta sa vedeti cum plang toate pe acolo inclusiv nevasta-sa, le e frica si sa mearga la baie sa nu le prinda cumva el, sunt pur si simplu impietrite, este un tiran si pe langa toate astea le face si in toate felurile posibile......cei care sunteti in necunostinta de cauza nu are rost sa va dati cu parerea daca nu stiti.....
Postat 06 Noiembrie 2010, 09:33 de eu
pt cei care le stiu p toate
c legatura are faptul ca el e oltean???poate e mai de treaba decat o mie de bihoreni....ca da loc de munca la peste 400 de persooane in Bihor nu conteaza????????daca Doamne fereste se intampla ceva cu el,cine va plati ratele acestor angajati,cine le va da o paine????aveti idee ce inseamna sa nu ai un loc de munca in ziua de azi???sa ai rate si greutati si sa nu le poti plati???ca sa acuzi fara sa stii despre ce si despre cine e vorba este cel mai usoor...si la alte firme se fac controale nu numai acolo...
Postat 06 Noiembrie 2010, 08:58 de si eu tot anonim
cobai ca asta mai sunt:))
orice administrator raspunde penal daca administreaza o afacere si inevitabilG. s a lovit de un sistem bolnav nu poti sa monopolizezi o piata fara sa UNGI altfel toti am fi ca si el, cei care vor sa fie ca si el in varf se MURDARESTE si cumpara pe oricine cu banii la NEGRU, spala banii nu plateste taxe si UNGEEEEEEEE deci toti care va considerati oamenii de afacerii sunteti ca si el doar dureaza CONTROALELE si daca se vor face, vb ROMANULUI:PROST SA FI NOROC SA AI!" nu i invidiati sunt mai saraci decat cei saraci sunt COBAI de laborator :)))
Postat 06 Noiembrie 2010, 07:55 de ha, ha,ha
da, da
Auzi fa, (spa)gar(o), i-ai cerut, tu sau fituica privata la care lucrezi, bani lui Govoreanu ? Pai si-atunci ce tot ii dai cu "faptele penale" ? Daca va dadea bani nu mai era penal...
Postat 05 Noiembrie 2010, 22:13 de Laura (spa)Gal(u)
nu e vb de politie
orice institutie de stat e pangarita pe saracia asta se cauta cobai ca sa fca orice si fiecare sa si aiba partea, orice schimbare intr o natiune atrage si multe sacrificii umane de aceea feiti va cau puteti traiti modest inchideti ochii si nu incercati sa furati, mintiti sau sa va lasati manipulati numai voi puteti decide cat puteti duce in spate viata e o incercare continuata dar nu prin minciuna crima si hotie:))
Postat 05 Noiembrie 2010, 20:34 de @secretomanul
te sustin MIRCEA
IMPOZITUL trebuie aplicat pe venitul realizat nu pe rezultata si totul ar fi simplu nu ai emis document de incasare nici o problema iti luam autorizatia pentru uramtorii cinici ani, dar nu se doreste acest lucru tocmai pentru ca cei din POLITICa sa traisca ei pe picior mare si sa intretinem clase preferentiale, nu se uramreste ECHILIBRUL unei natiuni sanatoase, totul poate fi asa de simplu si transparent dar altii din ce vor trai: TRANTORII daca ei au ce au si altii se imbolnavesc cu nervii trebuie sa fie superiori:))) realizati ca STATUL nu are putere sa faca bine cetateanului cat timp POLITICA urmareste suprimarea prin ingenunchere si impune SCLAVIA prin legi nu proaste ce fff proaste.SANATATE sa AVEM!
Postat 05 Noiembrie 2010, 20:28 de @mircea
....
nu va mai bucuati de raul altuia.a creat peste 200 de locuri de munca in Bihor.toti gresim.eu sper sa scape cu bine,e un om bun si un sef cumsecade.sa il ajute Dumnezeu si pe mai departe.
Postat 05 Noiembrie 2010, 18:47 de Simona
pt codreanu
Vlad Codreanu de la SIF,cel mai corupt din politie,era cumva Govoreanu concurent la vanzare de produse petrolire,si nu avea loc pe piata de el (...)
Postat 05 Noiembrie 2010, 18:19 de secretomanul
te miri
ma mir [05.11.2010, 15:05] "voi care toti scrieti comentariile,asa vorbiti parca in viata voastra n-ati fi furat nici macar o buc de biscuiti sau bani din buzunarul lui parintii voastre :)))))).de ce va mirati????in parlamentul romaniei sau furat banii romaniei in 20 de ani de zile !!!tot nu sinteti nervosi si is si banii vostri acolo...." raspuns pt. tine care ai scris acest comentariu, daca bani tai ar fi la dnul. govoreanu mi-e si greu sa ii spun domn, nu ai mai vorbi asa usor, bani mei sunt la el si probabil ca nu o sai mai vad niciodata asa ca ciocu mic
Postat 05 Noiembrie 2010, 15:56 de eu
bravo ebihoreanul
bravo !!!! ati fost singurii jurnalisti care au relatat despre acest lucru.restul ziarelor locale = incompetenti si alcolisti ,probabil la ei va aparea stirea dupa ce o sa apara la pro tv cum se intimpla adeseori.revenind la subiect , sunt de parere ca ar trebui sa faca ceva puscarie dar cum traim in romania probabil pdl impreuna cu blaga si mircea matei ii vor tine spatele nesimtitului de oltean.Oricum daca cade Govorenul o sa cada multi dupa el Inca o data bravo EBIHOREANUL . tot asa si o sa ii ajungenti pe incompetentii de la bihon.ro
Postat 05 Noiembrie 2010, 15:18 de eu
ma mir
voi care toti scrieti comentariile,asa vorbiti parca in viata voastra n-ati fi furat nici macar o buc de biscuiti sau bani din buzunarul lui parintii voastre :)))))).de ce va mirati????in parlamentul romaniei sau furat banii romaniei in 20 de ani de zile !!!tot nu sinteti nervosi si is si banii vostri acolo....
Postat 05 Noiembrie 2010, 15:05 de eu
impozit pe cifra de afaceri
Acum vedeti de ce era bun impozitul pe cifra de afaceri si nu pe profit, miile de firme care s-au inchis nu din cauza impozitului minim, au fost inchise pentru ca nu aveau activitate si erau tinute pentru smecherii, legea permite firmelor sa-si declare insolventa si sa fie iertate de plata datoriilor, nu este corect, legea ar trebui sa se adreseze in cazul insolventei tuturor celor care au avut o functie in firma respectiva, actionari, directori, contabili, etc., recuperarea datoriilor sa se faca din averea personala a acestora. Impozit pe profit in Romania, o prostie, firme cu cifra de afaceri de milioane de euro la sfarsitul anului ies pe pierdere si nu platesc nici un leu impozit iar cei care o administreaza au vile, masini de masini, amante si concedii exotice. Acest oltean de nimic ar trebui sa plateasca pana la ultimul leu plus penalizari si bagat putin, vreo 25 de ani la puscarie si pe langa el si altii in aceiasi situatie.
Postat 05 Noiembrie 2010, 12:53 de petru-mircea
cand? toti merg pe pierdere si traiesc in LUXXX
"În nume propriu sau prin membrii familiei sale, Ion Govoreanu controlează un număr de 19 firme, toate înregistrate în judeţul Bihor, cu diverse domenii de activitate, pornind de la comercializarea de alimente, fructe şi legume, până la construcţii, schimb valutar, consultanţă sau asigurări, având o cifră de afaceri cumulată de milioane de euro anual. Multe dintre ele figurează însă pe pierderi, iar unele au activitatea suspendată din primăvara acestui an." MONOPOL la nivel judetean daca MICULA poate, daca altii pot ce el e mai fraier se demonstreaza ca totul este copy paste in practica de afacerii dar UITATII detaliile orice poate face o sesizare si totul ia FOCCCCCCCCCCC o simpla sezizare reala sau nereala si iti rastoarna toata viata dar asta in anii cand se schimba REFORMA POLITICA, pe fratii MICULA, pe VIZER cand ii pedepsiti si altii ?
Postat 04 Noiembrie 2010, 17:56 de cetateanul roman
bravvooo
Gazeta de oRADEA , 13.12.2006 Aug 9 2007, 01:28 PM Supermarket peste lege - Oradea - Trei G Supermarket Oradea Oradea - O firmă din Oradea s-a apucat să construiască un supermagazin fără acte O firmă din Oradea s-a apucat să construiască un supermagazin fără acte # şantierul Trei G a “muşcat” câţiva metri din curtea şcolii învecinate # Primăria Oradea a sistat lucrările ilegale # Patronul firmei Trei G susţine că nu ştia că-i trebuia autorizaţie de construcţie Şantier în plin cartier. Când firma orădeană Trei G s-a apucat de săpături, orădenii din Cartierul Rogerius se minunau ce ditamai colosul se va construi acolo de-i nevoie de o fundaţie cât una de bloc. Zvonul s-a-ntins repede: Trei G vor să ridice un supermarket în mijlocul cartierului. Până aici, toate bune. Însă curând s-a aflat adevărul. Patronul firmei nu are nici un fel de autorizaţie. Luat la întrebări, omul mai şi face pe niznaiul, că nu ştia că-i trebuie acte, că o fi, c-o păţi. De parcă-l crede cineva. Mai mult, ditamai colosul de beton a furat din ograda şcolii învecinate câţiva metri patraţi buni iar construcţia a destabilizat terenul, care se surpă continuu în falii adânci. Şantier după ureche Amplasat la intersecţia străzilor Bârsei cu Moldovei, situat în vecinătatea şcolii Generale cu clasele I-VIII numărul 11 Oradea, şantierul firmei Trei G e învăluit într-o nebuloasă legislativă. În primul rând, a fost deschis în baza unui simplu certificat de urbanism eliberat de Primăria Oradea, fără obţinerea unei autorizaţiei de construcţie. Din cauza aceasta, firma a fost amendată iar construcţia a fost sistată până la obţinerea actelor necesare. Administratorii companiei Trei G îşi recunosc vina şi vor să intre în legalitate. Principala victimă a şantierului pare a fi şcoala din vecinătate, a cărei elevi trebuie să circule pe carosabil, trotuarul fiind blocat de grămezile de pământ depozitate aiurea de constructori. Singura autorizaţie pe care firma Trei G o are, pe lângă certificatul de urbanism, este autorizaţia de demolare. Demolare cu scandal Potrivit specificaţiilor clare din certificatul de urbanism numărul 683, emis în data de 14 februarie 2006, acul “nu ţine loc de autorizaţie de construcţie şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii”. Cu toate acestea, societatea orădeană Trei G au deschis şantierul de pe strada Bârsei din 28 august 2006. Pornit fără autorizaţie, şantierul a început să deranjeze şi şcoala din vecinătate, din cauza amplorii sale. În timpul săpăturilor, o parte din gardul şcolii s-a surpat. Deşi urmele au fst şterse, în ultima lună alte efete s-au făcut resimţite. Din cauza adâncimii fundaţiei, de peste şapte metri sub nivelul solului, terenul din vecinătatea betoanelor Trei G se surpă. Falii întregi de pământ s-au desprins din spaţiul verde al şcolii 11, din cauza neconsolidării solului din jurul săpăturii. “Suntem în aceeaşi situaţie cu toţi locatarii din zonă”, declară Nicolae Marc, directorul şcolii Generale cu clasele I-VIII, numărul 11, Oradea. “Am discutat cu reprezentanţii Primăriei Oradea şi m-au asigurat că nu va fi nicio problemă, devreme ce totul va decurge în mod legal. Am făcut şi o plângere către Primărie, dar care nu a fost soluţionată încă”, a mai spus directorul. şcoala Generală cu clasele I-VII, numărul 11 Oradea cerea Administraţiei Patrimoniului de Stat luarea unor măsuri pentru siguranţa elevilor care erau obligaţi să circule pe carosabil, din cauza blocării trotuarului. Plângerea are ca temei numeroasele reclamaţii depuse la conducerea unităţii de învăţământ de către părinţii elevilor. Potrivit unor surse din cadrul secretariatului şcolii, cei din Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea şi-au luat angajamentul de a găsi o soluţie în termen de 30 de zile de la înregistrarea plângerii.
Postat 04 Noiembrie 2010, 17:17 de bravooo
bravvooo
BRAVVVOOOOOOOOO :)) m am saturat de CURRURILE EVAZIONISTE ardetiile fundurile cu ardei iute:)) bine ar fi sa anhilati toata reteaua, gruparea de infractori din BIHOR, ar fi IDEAL
Postat 04 Noiembrie 2010, 17:12 de bravooo
cine le vizeaza BILANTUL?
STATI linistiti ca cei de la FINANTE/GARDA l au invata cum sa lucreze nu ne spuneti si cine le tine CONTBILITATEA SI LE VIZEZA BILANTUL? ca sa i evitam in ziua de azi REPUTATIA e TOTUL:)))) degeaba ai experienta daca reputatia e NEGATIVA
Postat 04 Noiembrie 2010, 17:04 de anca
FOARTE BINE
SA II PICE ODATA CLONTU ALA MARE, CA VAI MARE SO TINUT, PACAT CA VA TRAGE PE MULTA LUME DUPA EL
Postat 04 Noiembrie 2010, 14:49 de EU
FII TARE!!!!!
o sa fie bine nu vor reusi sa dovedeasca nimic procurorii DNA dar trebuie sa raporteze si ei actiuni de mare evaziune si cand se pomenesc milioane de euro suna bine....o sa fie un mare fasss actiunea asta....
Postat 04 Noiembrie 2010, 14:11 de tu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON