URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2018, 13:52

Partidul lui Ponta a adunat în Bihor 700 de membri şi anunţă "racolări" printre nemulţumiţii de la PSD şi PNL

Partidul lui Ponta a adunat în Bihor 700 de membri şi anunţă 'racolări' printre nemulţumiţii de la PSD şi PNL foto: Octavian Bara (stânga) şi Radu Sidea, fost lider al tineretului din ALDE Bihor, "emigrat" la Pro România
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia judeţeană a Partidului Pro România, condus de fostul premier PSD Victor Ponta, a adunat în Bihor circa 700 de membri, mulţi dintre aceştia fiind oameni nemulţumiţi din rândurile PSD şi PNL.

"Avem aproximativ 50 de filiale constituite cu acte în regulă, încă 10 în lucru. Ţinând cont că avem cam 20% primării UDMR-iste, eu zic că suntem în grafic, mulţumiţi de cum am avansat. Suntem la 700 de membri acum, tendinţa noastră este ca până la alegerile parlamentare să avem o mie de membri", a declarat liderul filialei, omul de afaceri Octavian Bara, vineri, într-o conferinţă de presă.

Acesta nu a ascuns că majoritatea membrilor sunt "racolaţi" din PSD şi PNL, unde, spune Bara, sunt numeroşi nemulţumiţi. Întrebat dacă a cooptat în Pro România şi nume sonore din cele două partide, Bara a spus că da. "Avem discuţii şi cu nume sonore, oameni care deocamdată preferă să stea în umbră, dar vor ieşi în faţă", a precizat el.

Totodată, în aceeaşi conferinţă de presă, şeful Pro România Bihor a anunţat că, în urma alegerilor care l-au confirmat pe Ponta preşedinte al partidului, s-au format şi echipe care vor realiza aşa-numite masterplanuri, adică proiecte de măsuri şi investiţii pentru diferite sectoare de activitate. De pildă, un masterplan va fi întocmit pentru digitalizarea României, adică va cuprinde o serie de propuneri care vizează debirocratizarea, cum ar fi dezvoltarea unui ghişeu unic online, pentru diferite servicii, şi introducerea votului online. Toate aceste proiecte, coordonate de oameni ca Nicolae Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu sau Augustin Jianu, vor fi soluţiile cu care Pro România vor veni în faţa românilor, la următoarele alegeri parlamentare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON