URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2019, 21:01

Parcul Industrial Beiuş va fi la... Drăgăneşti. Primăria municipiului n-a reuşit să pună la dispoziţie singurul teren potrivit, deoarece are un proces pe el

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În condiţiile în care pe ordinea de zi a reuniunii de marţi a Consiliului Judeţean conducerea instituţiei a inclus un proiect pentru aprobarea bugetului societăţii Parcuri Industriale Bihor SA şi un altul pentru majorarea capitalului social al acesteia cu nu mai puţin de 10 milioane lei, cei 17 consilieri judeţeni ai PNL au aflat accidental două noutăţi.

Prima este că la Beiuş nu se va mai face niciun parc industrial, deşi acolo era aprobată înfiinţarea unuia printr-o Hotărâre a CJ, iar cealaltă că, în schimb, există un plan pentru înfiinţarea unui parc industrial în comuna Tămăşeu, în nordul judeţului. 

Pentru că nu ştiau despre aceste noutăţi, ba nici nu înţelegeau cum se face majorarea capitalului social al SC Parcuri Industriale Bihor SA, consilierul PNL Călin Gal a cerut explicaţii, primindu-le din partea vicepreşedintelui Ioan Mang.

Parcul industrial plănuit la Beiuş va fi făcut de fapt în apropiere, pe raza comunei Drăgăneşti. 

"De ce la Drăgăneşti? Pentru că n-a dat Beiuşul teren. Primăria Beiuş are un teren cu care este în conflict, şi atunci dă comuna Drăgăneşti 10 hectare la limita cu Beiuşul. Nu s-a găsit altă soluţie, chiar primarul de Beiuş a spus să nu mai stăm după el", a afirmat Mang, precizând că viitorul parc industrial din Drăgăneşti va fi totuşi accesibil beiuşenilor, deoarece terenul pus la dispoziţie de comună este situat la limita administrativă cu municipiul.

Contactat ulterior de BIHOREANUL, edilul beiuşean Petru Mlendea a spus că administraţia locală de aici voia să pună la dispoziţia SC Parcuri Industriale Bihor SA un teren de 43 hectare, dar nu mai poate, deoarece a fost dată în judecată de o asociaţie urbarială care revendică întreaga suprafaţă.

"Voiam să facem parcul industrial pe 43 de hectare la intrarea în Beiuş dinspre Pocola, dar când s-a aflat am intrat în conflict cu un răuvoitor, zic eu, ca să nu zic mai multe – şeful urbariaşilor din satul Delani, care administrativ aparţine de municipiul Beiuş. Oamenii (n.r. – din asociaţiile urbariale) nu au dreptate, dar cert e că ne-au blocat şi din cauza procesului prin care ei revendică terenul noi nu l-am mai putut pune la dispoziţie pentru a fi realizat parcul industriale", a declarat primarul municipiului, Petru Mlendea. 

Pe de altă parte, însă, nici vicepreşedintele Mang, nici preşedintele Pasztor Sandor nu au explicat consilierilor judeţeni motivul pentru care SC Parcuri Industriale Bihor SA face demersuri pentru înfiinţarea unui parc industrial în comuna Tămăşeu, despre care PNL-iştii spuneau că nu ştiau.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON