URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2019, 10:47

Parchetul dezvăluie: Cum i-au bătut scandalagiii din Ciumeghiu pe poliţiştii care au intervenit să salveze o femeie gravidă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a dezvăluit, joi, detalii despre cum au fost bătuţi cei doi poliţişti în timpul unei intervenţii în Ciumeghiu. Cei doi încercau să salveze o femeie însărcinată care fusese agresată de soţul ei. Acesta din urmă, fratele şi părinţii lui, toţi de etnie romă, au devenit violenţi şi i-au atacat pe poliţişti cu pumnii, picioarele şi cu pietre.

"La data de 12.11.2019, în jurul orei 15.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu (patrulare), cele două persoane vătămate, poliţişti îmbrăcaţi în uniforma specifică profesiei, au fost dirijate de către dispecer pentru aplanarea unui scandal şi a unei agresiuni în derulare, reclamate prin SNAU 112 de către o persoană în localitatea Ciumeghiu, jud. Bihor. Poliţiştii au ajuns la locul incidentului în jurul orei 15.00", se arată în comunicatul Parchetului Bihor.

Când au ajuns acolo, poliţiştii au găsit un echipaj SMURD care acorda îngrijiri medicale mamei tinerei bătute, care le-a spus că atât ea, cât şi fiica ei gravidă au fost agresate de un bărbat, unul dintre inculpaţi. Femeia le-a spus şi că fiica ei a fost dusă cu forţa de bărbat acasă la el, tot în Ciumeghiu. Echipajul de Poliţie s-a dus acolo şi a găsit-o pe tânăra gravidă bătută.

"Având în vedere aceste aspecte, cei doi agenţi de poliţie s-au deplasat la domiciliul inculpatului, unde au identificat-o pe persoana în cauză, gravidă, prezentând urme de violenţă în zona capului, membrelor şi gâtului. Mai mult, aceasta le-a relatat agenţilor de poliţie că a fost agresată şi că se simte în pericol, rugându-i să o transporte de acolo, având nevoie de îngrijiri medicale", se mai arată în comunicatul semnat de prim procurorul adjunct Maria Cotrău.

La faţa locului se mai aflau fratele, tatăl şi mama bărbatului care şi-a bătut nevasta. Când poliţiştii au încercat să ducă victima de acolo, toţi cei patru au devenit violenţi.

"Atitudinea recalcitrantă a inculpaţilor, în special a primului inculpat (n.r. - a soţului femeii), a degenerat în fapte tipice în momentul în care unul dintre poliţişti a încercat să introducă persoana agresată pe bancheta din spate a autospecialei. Astfel, unul dintre poliţişti a fost trântit la pământ, agresat, fiindu-i aplicate multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, fiindu-i cauzate leziuni corporale ce au necesitat spre vindecare 10 zile de îngrijiri medicale", precizează procurorii.

Potrivit comunicatului, "imediat după, unul dintre inculpaţi s-a îndreptat ameninţător spre cealaltă persoană vătămată, poliţist în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu un bolovan de circa 30 cm ridicat deasupra capului, pe care l-a aruncat înspre poliţist, lovindu-l în picior când acesta a încercat să intervină (având pistolul scos din toc), tulburând prin toată conduita ordinea şi liniştea publică".

Procurorii arată că "modul în care au acţionat inculpaţii a impus utilizarea spray-ului lacrimogen din dotare de către unul dintre poliţişti şi efectuarea a trei focuri de armă în plan vertical (iniţial două, lucru care i-a calmat doar temporar pe inculpaţi, iar apoi un al treilea care a generat o dezamorsare suficientă a tensiunii, astfel încât să se asigure părăsirea locului)". 

În timpul scandalului, mama bărbatului a lovit-o peste faţă şi a tras-o de păr pe tânăra însărcinată.

Procurorii salontani au solicitat, miercuri, arestarea celor patru persoane reţinute în urma incidentului din Ciumeghiu. Judecătoria Salonta a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul a trei dintre ei, Ruben Lăcătuş, Arpi Lăcătuş şi Teodor Lăcătuş. În cazul femeii, Luminiţa Lăcătuş, instanţa a decis să o plaseze sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Scandal cu focuri de armă în Bihor: Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi după ce i-au atacat pe poliţiştii chemați să aplaneze un confict (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ca-n filmele cu prosti
Politisti in misiune, cu armament la ei, trantiti la pamant si batuti cu pumnii si picioarele. Scapa tiganii si fara parnaie!! Cum sa nu o faca iar ? E ca o invitatie la batai si agresiuni de tot felul.
Postat 14 Noiembrie 2019, 21:33 de 232
Scandal
Daca ar fi asta unor politisti in America, scandalagii erau azi in drum spre cimitir.
Postat 14 Noiembrie 2019, 20:59 de 1011010
Bătuți că pe hoții de căi
Țiganul e tare-n clanța, in rest ii e frica de moarte. Îmi aduc aminte după ' 90 românii și frații unguri dădeau foc la casele țiganilor. ????
Postat 14 Noiembrie 2019, 20:54 de Sandu1206
Polițiștii
Ar trebui bine selectați și foarte multă instrucție militarizată. Fiindcă în cazuri de genul să nu se mai gândească dacă imobilizează sau nu persoane de genul.
Postat 14 Noiembrie 2019, 19:19 de crisan
Încă se ezită
uzul de armă împotriva unor ademenea specimene. Păcat...!
Postat 14 Noiembrie 2019, 12:54 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON