URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2011, 13:56

Paprika a fost trimis în judecată!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Procurorii Judecătoriei Oradea au finalizat, luni, cercetările în cazul interlopului orădean Iuliu Kiss, zis Paprika, bărbatul acuzat de moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două într-un accident petrecut luna trecută într-o intersecţie din cartierul orădean Ioşia.

Fără expertize!

"Procurorii au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Simina Balint.

Odată cu înregistrarea dosarului la Judecătoria Oradea, luni, magistraţii au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lui Kiss cu alte 30 de zile.

Contactat de BIHOREANUL, avocatul interlopului, Răzvan Doseanu, susţine că trimiterea în judecată a clientului său s-a făcut fără respectarea dreptului la apărare. "Au trimis în judecată dosarul fără să administreze probele solicitate de noi. Ni s-a respins cererea de a se efectua o expertiză tehnică pentru stabilirea dinamicii accidentului şi a alcoolemiei şi, de asemenea, cererile de audiere a unor martori propuşi de noi", a explicat Doseanu.

De cealaltă parte, însă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Gheorghe Vidican, susţine că expertizele solicitate de apărătorul lui Kiss sunt irelevante, atât timp cât culpa acestuia este dovedită.

"Alcoolemia a fost stabilită imediat după accident, iar legat de expertize, procurorul a decis că nu se impun efectuarea lor, pentru a nu prelungi fără rost ancheta. În acest caz, culpa este exclusiv a inculpatului. Din punctul nostru de vedere, putea să intre în intersecţie şi cu un kilometru/oră în plus, atâta vreme cât nu a respectat semnificaţia indicatorului "Cedează trecerea" şi a provocat accidentul", a declarat prim-procurorul Gheorghe Vidican.

Anchetă cu cântec

Accidentul a avut loc în seara zilei de 11 iunie, în jurul orei 20, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din cartierul orădean Ioşia. Aflat la volanul unui Mercedes, Iuliu Kiss nu a acordat prioritate unui Tico în care se aflau două gemene de 24 de ani şi verişoara lor de 25 de ani. În urma impactului, una dintre gemene, Adriana Jurcan, a murit pe loc, iar sora sa, Anca, respectiv verişoara lor, Mariana, au fost grav rănite.

Bărbatul a fost reţinut pe 13 iunie şi arestat două zile mai târziu de Tribunalul Bihor. Deşi a atacat încheierea judecătorească prin care s-a dispus arestarea sa, instanţele de judecată au menţinut măsura până în prezent.

Între timp, starea de sănătate a Ancăi Jurcan, sora Adrianei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Oradea, cu grave leziuni cerebrale, s-a ameliorat, tânăra urmând să fie externată în cursul zilei de luni.

Cercetările în dosarul "Kiss" au degenerat într-un adevărat război între reprezentanţii Parchetului şi cei ai Poliţiei Bihor după ce anchetatorii au făcut plângere penală împotriva  inspectorului Adrian Sabău de la Poliţia Rutieră, cel care a condus verificările la locul accidentului, acuzându-l că a compromis ancheta.

Potrivit sesizării, ofiţerul nu a respectat procedura obligatorie în astfel de cazuri, nu a stabilit alcoolemia acestuia la locul accidentului, nu a înregistrat dosarul decât la trei zile după producerea evenimentului, nu i-a ridicat Mercedesul pentru expertizare, iar viteza bolidului a stabilit-o la indicaţia unui inginer neautorizat. Dosarul legat de ofiţer se află în anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
......................
ASA VORBITI CASI CUM EL AR FI UNICU IN LUMEA ASTA CA A GRESIT CA NU A CEDAT TRECEREA DIN PACATE NU E ASA, IL ACUZATI INTR-O MANIERA EXAGERATA!!!! SIGUR NU INTENTIONAT A FACUT CE SA INTIMPLAT!!! NU II UNICU,NICI PRIMU NICI ULTIMU VA ASIGUR,. MAI BINE SA VBIM DE PARINTI FETEI CA VREA SA FACA AFACERE PE MOARTEA FETEI MOARTE DE ASTA CE ZICETI DRAGI CITITORI??????????????????????????????SA LE FIE RUSINE DUMNEZEU E SUS SI VEDE.FIECARE IS VA PRIMI PEDEAPSA DUPA MERIT
Postat 12 Decembrie 2011, 18:30 de ady
Iertare nu va avea
La unul din articole invitam lumea sa faca o petitie prin e-mail catre Ministerul de interne in legatura cu ce s-a scris in presa despre munca politailor in BH (am luat adresa de pe pagina oficiala a ministerului)....nu stiu cati au facut-o sau nu, eu da!...si acuma sunt invitat la politia din oradea sa lamuresc situatia...cu stampila directiei de cercetari penale...Nu mai inteleg nimica...ce lamuriri as putea da eu politiei in cazul asta???
Postat 27 Iulie 2011, 02:13 de Dan
Repetitia e mama invataturii
@anca: o minciuna, dezinformare repetata ajunge sa fie crezuta pana la urma!! a se vedea treaba cu "teroarea" la americani...pana la urma i-a convins ca exista teroristi si ca trebuie trimisa armata in Afganistan si Irak. Asa ca doamna/domisoara anca, daca tot repeti comentariile deviate de la cel mai important lucru in cazul de fata (ucidere din culpa), poate reusesti pana la urma sa convingi majoritatea ca de fapt paprika e nevinovat si ca familiile fetelor trebuie sa-i plateasca mercedesul si daune morale cum ca a stat din cauza lor in puscarie!! Tu realizezi ca oricata dreptate ai avea la faza cu asigurarea...te rog sa gasesti alta modalitate de educare a romanilor, aicea s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine!
Postat 13 Iulie 2011, 12:43 de Dan
OS
@ha ha ha ha(anca): OS se poate citi si altfel! Nu-ti explica pentru ca nu ar fi decent fata de bihoreanul si de ceilalti comentatori dar iti spun ca este vorba despre un verb care se asorteaza excelent cu inghetata
Postat 12 Iulie 2011, 14:38 de dan justitiarul
sti ce face cainele
se uita la OS si saliveaza, pentru mine e suficient:)))ha, ha, ha, ha
Postat 12 Iulie 2011, 14:24 de ha, ha,ha, ha
avocat
Doseanu un om de cacat, ce om cu constiinta ar incerca prin mijloace neotodoxe sa scape un criminal. Este partas la crima.
Postat 12 Iulie 2011, 11:47 de oradean
hi hi hi
@ha ha ha: sunt sigur ca nu te-a dus mintea si nu te-ai prins!
Postat 12 Iulie 2011, 11:29 de dan justitiarul
stiam ca e o capcana
auzi turc sa vb corect gramatica, ha, ha, ha si daca vrei sa sti dau in word fraze si mi le corecteaza dar nu sunt de proasta calitate sunt cum m a lasat natura nu se prinde, nu se prinde de ce sa ma prefac, sa ti dau satisfactie, hai ma lasi!
Postat 12 Iulie 2011, 11:22 de ha, ha, ha
money
@dupa ce iti platesti secretara iti mai raman ceva bani sa ai ce manca? sau mananci numai delicatesa aceea turceasca?
Postat 12 Iulie 2011, 09:37 de dan justitiarul
revin cu comentariul sters
da despre politaiul care se facea ca lucreaza la fata locului, care a uitat sa ieie alcoolemia criminalului si sa "aresteze" masina pana la verificarea tehnica si care nu a luat masuri impotriva celor care amenintau direct (te impachetez) martorii NIMIC ?????? Nimic despre vagabonzii care intimidau martorii ???????? SE INCEARCA MUSAMALIZAREA SI "ALBIREA" BETIVULUI CRIMINAL ??? cAND TE URCI BAUT LA VOLAN RULAND CU SUTE DE KILOMATRI PE ORA IN PERIMETRUL ORASULUI OMORAND OAMENI SE CHEAMA CA ESTI CRIMINAL CU VOIE !!!!!
Postat 12 Iulie 2011, 09:35 de telespectatorul
ha, ha, ha, ha
TU dan JUTITIARUL ai scris comentul:))labele triste viseaza ca zana cea buna ii va ierta:))
Postat 12 Iulie 2011, 09:29 de anca
ha, ha, ha, ha
nu eu am scris esti tolomac eu NU STIU SA SCRIU CORECT GRAMATICAL:))) o alta Anca sunt MILIOANE :))) mie nu mie rusine ca nu reusesc sa scriu corect gramatical sunt mandra ca nu m au putut DRESA:))) eu am caracter si personalitate nu copiez pe altii, am secretara :)) ma respect oare Domnitori au stiut scrie:))))
Postat 12 Iulie 2011, 09:12 de anca
incredibil
@anca: nu se poate, ori nu esti tu(traditionala anca), ori nu mai stiu ce sa cred: ai scris un comentariu coerent si fara nici o eroare gramaticala? e clar, sfarsitul lumii e aproape!!!!
Postat 11 Iulie 2011, 23:56 de dan justitiarul
pareri?
pina la urma conteaza sentinta definitiva asa ca sa nu se alarmeze nimeni, ca mai e mult pina acolo - totusi de admiratfaptul ca e primul sofer ce in cazuri similare sta la zdup 2 luni - sunt tot felul de impertinenti intre comentatori ce implica religia,ingerii si mai stiu si eu ce in toata crima asta, fara sa tina cont de consecintele acestui accident - daca eu circul cu 100 la ora intr-o zona de 50, fara sa respect nici macar indicatoarele de circulatie, mai poate sa-mi spuna cineva ca nu am facut un accident dinadins? bineinteles ca nu se poate demonstra nici viceversa - dar justitia, are multe maini lungi care intervin si sucesc o sentinta dupa cum sunt interesele - personal, cunoscind sistemul romanesc si cazurile anterioare, acest individ nu isi va lua pedeapsa meritata nici macar nu va servi drept model pt viitoru Romaniei si cine citeste acest lucru , in mare parte gandeste ca si mine - nu avem nevoie de Vlad Tepes sa faca dreptate, doar avem justitie, care manipuleaza sentintele definitive
Postat 11 Iulie 2011, 21:48 de nkl
de ce masura prelungita
"Răzvan Doseanu, susţine că trimiterea în judecată a clientului său s-a făcut fără respectarea dreptului la apărare. "Au trimis în judecată dosarul fără să administreze probele solicitate de noi. Ni s-a respins cererea de a se efectua o expertiză tehnică pentru stabilirea dinamicii accidentului şi a alcoolemiei şi, de asemenea, cererile de audiere a unor martori propuşi de noi", a explicat Doseanu." sa le ceara daune morale , felicitari Razvan un avocat de 10++++++
Postat 11 Iulie 2011, 19:32 de excelent
dar unde trebuia trimis la fufu :)))
sincer constat ca obsesile predomina in continuare, cine a spus ca nu va fi condamnat? serios luati calmante ca morfina nu va da voie legea:)) decat daca sunteti rau rau bolnavi:)) OBSESIV de agresiv si ironie moartea te va lua in barte ca pe o miresa cu privire ratacita, nu pe tine te vreau!
Postat 11 Iulie 2011, 19:28 de excelent
procuroarea
Tare procurorul asta care a instrumentat dosarul . Stie cineva cum il cheama ? Unii zic ca a fost avocat inainte , dar nu prea avea clienti si s-a facut procuror . Oricum nu a auzit nimeni de el ca avocat . Acuma le da lectii unor politisti cu experienta , insa as fi curioasa sa stiu la cate accidente de circulatie a participat la o cercetare la fata locului . Are oare permis de conducere ? A preluat dosarul in ancheta proprie , nu a administrat nici o proba , politistii care au administrat probele pe baza carora a fost intocmit rechizitoriul sunt cercetati cica pt abuz in serviciu . De ce a folosit probele unor politisti incompetenti ca sa faca o trimitere in judecata ? De ce ancheta proprie daca nu a facut nimic ? Cred ca s-a gandit ca e mai bine sa nu greseasca si atunci nu putea gresi daca nu facea nimic . Era un cartof prea fierbinte dosarul kiss si a scapat repede de el ca sa nu se arda . Ce alcoolemie a stabilit la 55 de minute dupa accident ? Asta sa o spuneti fraierilor . Cand o sa va faca praf dosarul o sa ziceti ca sunt de vina judecatorii .
Postat 11 Iulie 2011, 18:33 de anca
PROCURORII IN PUSCARIE
Coruptii astia de procurori trebuie aruncati in puscarie, fara nici un proces, fara judecata, sa vada si ei cum e sa-ti faci singur dreptate. v-ar place ba lichelelor din procuratura? sau mai bine ar trebui sa fiti trimisi direct la rulikovski? ce ziceti ba putorilor?
Postat 11 Iulie 2011, 17:43 de PROZELIT
PUSCARIE
Sa infunde puscaria nenorocitul !!! In sfarsit organele de cercetare isi fac datoria, nu lasa avocatii deavolului sa-si faca jocul , ce expertize la 1 luna ce alcolemie , a fost stabilita la data accidentului si era enorma, ce contraexpertize, jocuri murdare, sa infunde puscaria, ca a nenorocit doua familii, si fetele ramase in viata niciodata nu vor mai fi cum au fost iar pe cea moarta nu o poate readuce nimeni inapoi. Sa se faca dreptate sa ajunga dupa gratii acolo unde ii este locul, sa conduci cu viteza si baut nu are nici o scuza si codul penal prevede acest lucru. PUSCARIE , PUSCARIE ,
Postat 11 Iulie 2011, 15:06 de cititor
exagerare
se exagereaza, oricum va avea dreptul la aparare in fata instantei! n-o fi fost premeditat accidentul dar cineva care se afla la volan trebuie sa prevada toate situatiile si sa adopte o astfel de conduita incat accidentul sa nu se produca!
Postat 11 Iulie 2011, 14:12 de dan justitiarul
poate fi in locul lui
:)) oricine poate ucide la volan dar ma deranjeaza ca un vinovat nu are dreptul la aparare, asta e grav in societatea noastra, dupa mine cei care au religie as impune ca e o pedeapsa divina, vb serios ingerul pazitor si a luat mana de pe el, de ce exista crez in religie?Nu a fost premeditata crima!
Postat 11 Iulie 2011, 14:02 de oricine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON