URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2011, 17:34

Pacienţii de la Bratca şi Ştei, externaţi forţat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Începând de astăzi, Centrul de îngrijire a sănătăţii din comuna Bratca şi Spitalul Orăşenesc din Ştei nu mai primesc fonduri de la Ministerul Sănătăţii, deoarece conducerea acestor două unităţi nu a solicitat includerea lor în programul de transformare în centre pentru îngrijirea vârstnicilor", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.

De Centrul de îngrijire din Bratca au fost externaţi, încă de joi, toţi pacienţii aflaţi în regim de internare la secţia de Interne, însă cei internaţi la secţia de Psihiatrie nu pot fi externaţi, din raţiuni medicale şi umanitare. "Unitatea noastră are două secţii, una de Interne, cu 15 paturi, din care până ieri erau ocupate cu pacienţi 11, şi o alta de Psihiatrie, ocupată cu 25 de pacienţi aflaţi în stare extremă de handicap neuro-motor. Pe cei 11 pacienţi de la Interne i-am externat ieri, însă nu putem scoate în stradă 25 de persoane nenorocite, care nu ştiu nici măcar cum se numesc", a spus managerul Centrului de îngrijire a sănătăţii din comuna Bratca, Liviu Lele.

Lele a afirmat că a solicitat comasarea unităţii ca secţie a Spitalului Orăşenesc din Aleşd, obiectiv pentru care şi-au dat acordul atât Consiliul Local al comunei Bratca, cât şi cel al oraşului Aleşd, însă deocamdată fără niciun rezultat. "Am făcut încă de acum două luni demersuri la toate instituţiile, de la Prefectură până la Guvern, pentru aprobarea acestei comasări, însă nu am primit niciun răspuns până acum", a declarat Lele.

Managerul Centrului de îngrijire a sănătăţii a adăugat, de asemenea, că - dată fiind gravitatea situaţiei - a mai solicitat şi transferarea celor 25 de pacienţi cu afecţiuni psihiatrice grave la Spitalul de Psihiatrie din Nucet, dar nici la această solicitare nu a primit răspuns.

Situaţia este similară şi la Spitalul Orăşenesc din Ştei. Primarul oraşului, Ioan Lucaciu, a declarat pentru BIHOREANUL că joi au fost externaţi toţi cei 52 de pacienţi, pentru că până în prezent nici conducerea localităţii şi nici cea a spitalului nu au primit vreun răspuns la solicitarea de comasare a unităţii, ca secţie distinctă în cadrul Spitalului Municipal Beiuş.

"Spitalul nostru este unul recent modernizat şi foarte bine dotat cu aparatură, având secţii de Interne, Ginecologie şi Obstetrică, Pediatrie, Chirurgie generală, ORL şi Oftalmologie, toate asigurate cu medici de specialitate. Din aceste motive şi pentru că locuitorii oraşului chiar au nevoie de acest spital, noi am cerut încă din luna ianuarie să nu fie transformat în azil de bătrâni. Am făcut memorii la Prefectura Bihor, la Ministerul Sănătăţii, la Guvern şi chiar la Preşedinţie, dar fără să primim răspuns favorabil, că spitalul rămâne cum este. Am cerut apoi să fie transformat în secţie a Spitalului Municipal din Beiuş, şi există Hotărâri de Consiliu Local şi ale noastre, şi ale celor din Beiuş, pentru această transformare. Mai trebuie să aprobe Guvernul", a declarat pentru BIHOREANUL primarul oraşului Ştei, Ioan Lucaciu.

Potrivit primarului, toţi cei 52 de pacienţi ai Spitalului din Ştei au fost externaţi joi, "pentru că nu vrem să avem probleme".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON