URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2010, 11:48

OTL vrea să mărească preţurile abonamentelor şi biletelor

OTL vrea să mărească preţurile abonamentelor şi biletelor Preţul unui bilet cu o călătorie cumpărat de la automate va fi mai mare cu 25 de bani decât în chioşcuri, din motive practice. "Să nu ne încurcăm cu mărunţişuri", a explicat directorul economic al OTL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul economic al Regiei de Transport Local Oradea, Ioan Purge, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că regia intenţionează să modifice tarifele biletelor şi abonamentelor. Conducerea regiei a depus, deja, la Primăria Oradea solicitarea ca în şedinţă de Consiliu Local să fie dezbătut planul tarifar propus.

În prezent, preţul unui bilet OTL cu două călătorii este de 3 lei, iar al unui abonament lunar valabil pe toate mijloacele de transport în comun este de 45 de lei. "Practicăm aceleaşi preţuri din septembrie 2007. Anul trecut, când am introdus abonamentul unic, chiar am făcut o reducere de preţuri", a precizat Purge.

Dacă aleşii orădenilor vor fi de acord, un bilet OTL cu două călătorii va costa din 1 iunie 3,5 lei, un bilet cu o călătorie eliberat la automate 2 lei (în prezent 1,5 lei), un abonament lunar valabil pe toate mijloacele de transport în comun 60 de lei, iar un abonament săptămânal 25 de lei (în loc de 20, cât e în prezent). Preţul abonamentelor de o zi şi al celor nenominalizate vor rămâne neschimbate: 7 lei, respectiv 130 de lei.

Motivele pentru care OTL a luat această decizie sunt mai multe. "În primul rând, e necesarul pentru investiţii, dar şi influenţele în costuri: preţul energiei electrice a crescut cu 14%, al motorinei cu 32%, cursul Euro cu 23,5%, energia termică s-a scumpit cu 17%, plus preţurile la piese şi anvelope, inflaţia şi dobânzile. Per total, costurile OTL au crescut cu 35%", a explicat Purge.

Directorul economic al regiei a prezentat şi o situaţie comparativă cu alte oraşe din ţară, precizând că în Bacău şi Bistriţa, preţul unui bilet cu o călătorie este de 1,7 lei, în Cluj de 1,75, în Vâlcea 2 lei, iar al abonamentelor unice este de 80 de lei în Bistriţa, Braşov şi Craiova, de 90 de lei în Satu Mare şi Arad, de 100 de lei în Bacău şi Constanţa şi chiar de 130 de lei în Piteşti. "Abonamentele noastre sunt mai ieftine decât în ţară. Dacă am lucra cu preţurile corecte, nu ar costa 60 de lei", a precizat şi Csuzi Istvan, directorul OTL Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
DA ! DA!
DA ! DA! SI ALFA BUZ KFT ARE NEVOIE URGENTA DE BANI !! SARITI MAI SI AJUTATII !! CERETI SI LUI BOLOJAN SA VA AJUTE CA DOR EL V-A PUS ACOLO ! NU ?
Postat 25 Aprilie 2010, 09:25 de TOT EU
REPEDE
DUBLU PRESTACOM SRL ARE NEVOIE URGENTA DE BANI, ASA CA MAJORATI RAPID PRETURILE SA NU INTRE SI ASTIA IN INSOLVENTA CUMVA !!!
Postat 25 Aprilie 2010, 09:21 de TOTO EU
Bucuresti
In conditiile in care la Bucuresti biletele sunt si asa mai ieftine....
Postat 23 Aprilie 2010, 23:29 de Birdy
marire?!
eu cred ca astia sunt prosti.
Postat 23 Aprilie 2010, 12:52 de polo
transportinoradea punct ro
foarte nasol :D si asa e ff mult, mai comparati si voi cu cei din tara ...
Postat 23 Aprilie 2010, 12:50 de transport in oradea
Abuz
Pe langa ca abuzati de noi, calatorii, prin faptul ca ne obligati sa facem abonament unic desi folosim cate un singur mjloc de transport in comun, acuma vreti sa le mai si scumpiti. Rusine sa va fie ... Nu stiu cum de nu v-a dat inca niciun calator in judecata pt. ca ne obligati sa cumparam abonamente unice. E un ABUZ, domnilor OTL-isti ! RUSINEEEEEEEEEEEE
Postat 23 Aprilie 2010, 12:29 de Maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON