URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2017, 10:31

OTL pregăteşte modernizarea tramvaielor vechi Tatra

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Societatea de transport în comun OTL lucrează, alături de specialişti din domeniu, la un prototip de tramvai Tatra care va fi modernizat prin înlocuirea geamurilor, uşilor, renovarea carcasei, a interiorului şi introducerea climatizării. Dacă prototipul va fi un succes, OTL vrea să aplice soluţia şi în cazul celorlalte garnituri Tatra.

După cum se ştie, parcul societăţii cuprinde 10 vehicule Siemens moderne, restul flotei fiind format din garnituri Tatra, de diferite modele, vechi de 35-40 de ani. Cum cel mai ieftin tramvai nou ar costa cel puţin 1 milion de euro, OTL mizează pe modernizarea celor pe care le deţine.

"Am încheiat un parteneriat cu Astra Vagoane Arad, Electroputere VFU Paşcani şi alte firme specializate, pentru realizarea unui prototip de tramvai Tatra modernizat. Îi vom face un facelift, păstrând şasiul şi scheletul, dar schimbând geamurile, uşile, botul, interiorul, scaunele şi cabina vatmanului. De asemenea, vom introduce şi un sistem de climatizare", precizează Csuzi.

Garnitura Tatra (foto) a fost transportată la Astra Vagoane în luna decembrie a anului trecut, iar munca la modernizarea acestuia a început deja. "Ne vom strădui să găsim cele mai bune soluţii pentru ca acest tramvai să fie fiabil şi modern. Sper ca în iunie să circulăm deja cu el prin Oradea", zice directorul OTL.

Modernizarea de test va costa între 150.000 şi 200.000 euro. "Dacă prototipul va fi reuşit vom organiza o licitaţie pentru modernizarea altor tramvaie din parcul nostru. Ar trebui să modernizăm cam 30-40, iar investiţia este o prioritate. Acum luptăm pentru supravieţuire cu aceste tramvaie vechi", spune Csuzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
MISELUL !!
acu 15 ani bolovanul, pe cand era prefect a dus in contencios achizitionarea de tramvaie tara second-hand pe motiv ca nu's bune desi trebuia platit doar transportul , ele fiind donate ! Acu bolovanul se trezeste ca modernizeaza antichitatile pe care nu le voia !!! Un misel acest bolovan, un misel mizerabil, un politruc de doi bani gauriti !!!! El este cel ce a dus PNL-ul (alaturi de alti politruci) la dezestrul national !!!!
Postat 16 Ianuarie 2017, 23:34 de scortosul
Cel mai prost transport in comun din tara
Nu stiu cum se va reusi modernizarea unor vechituri , probabil vor semana cu cele din Franta.Dar eu zic sa mai tineti cateva vechituri comuniste, poate vrea domnul regizor Mungiu sa filmeze tramvaie ca pe vremea comunistilor.Poate vor si alti regizori sa faca filme, ca turisti nu prea avem.Uite asa vom fi celebri. Poate va ganditi sa faceti si niste statii pentru autobuze , sa nu mai stea oamenii in ploaie, ninsoare , ca nu sunt animale.Culmea, conditiile pentru cei care pleaca din autogara Nufarul spre celebrele sate de care nu a auzit nimeni sunt net superioare celor oferite oradenilor .In Oradea ai toate conditiile sa faci infarct asteptand autobuzul.
Postat 16 Ianuarie 2017, 11:26 de User anonimizat
@Klaus_Sebastian
Cum s-ar spune, ai avut ocazia sa taci.... Nu e premiera mondiala ce face OTL. Tramvaie reconditionate circula si in Timisoara si arata chiar bine!
Postat 16 Ianuarie 2017, 10:25 de User anonimizat
Resapari ... tipic romanesc sau unguresc mioritic
Mai bine 3 tramvaie noi decat 30 resapate care in 6 luni ajung la forma de dinainte de resapare.
Postat 15 Ianuarie 2017, 13:23 de Klaus_Sebastian
OK
Face ce face dar d-l Csuzi chiar se misca ! Nu e OTL-ul perfectiunea intruchipata dar chiar se intampla lucruri ! Eu care folosesc intens OTL ma declar 80% multumit ! Ce nu-mi place ? Vara, cand nu se foloseste aerul conditionat cum ar trebui ! Iarna in schimb, zic ca e OK ! Chiar nu as fi de acord sa fie o caldura excesiva iar cand cobor din tramvai / autobuz sa inghet !
Postat 15 Ianuarie 2017, 12:10 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON