URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2010, 14:27

Orădenii pot semna pentru plecarea lui Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi iniţial răspunzător cu strângerea semnăturilor pentru "Moţiunea de cenzură populară" a fost numit de către conducerea PSD Bihor Ovidiu Copil, sarcina acestuia a fost preluată de fostul preşedinte al organizaţiei municipale Oradea, Ovidiu Mureşan.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, Mureşan a anunţat că acţiunea de strângere a semnăturilor va avea loc în municipiu în două locaţii, prima dintre ele fiind aceeaşi în care pesediştii au colectat ajutoare pentru persoanele sinistrate în urma inundaţiilor din Moldova, şi anume pe strada Independenţei, în apropierea Podului Ferdinand. O a doua locaţie, a adăugat Mureşan, este - tot de luni, 9 august - micul platou din faţa magazinului Crişul.

"Vom duce această acţiune şi în pieţele din oraş, unde membrii de partid vor culege semnături de la orădenii care îşi fac cumpărăturile", a precizat Ovidiu Mureşan.

Deocamdată, deşi şi-au propus în urmă cu două săptămâni să adune până la începutul lunii septembrie 100.000 de semnături din întregul judeţ, PSD Bihor a reuşit să colecteze doar 7.000 de iscălituri. Culmea, nu din cauză că oamenii nu ar fi de acord cu plecarea Guvernului, spun liderii organizaţiei, ci a lentorii cu care chiar activiştii partidului îşi îndeplinesc sarcina primită.

Chiar preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a recunoscut că în urmă cu două săptămâni, după ce presa locală a anunţat iniţierea acţiunii, "foarte mulţi oameni ne-au contactat pentru a-şi da semnăturile". Deşi Mang nu a spus-o, poate acesta este şi motivul pentru care de desfăşurarea acţiunii nu mai răspunde cel numit iniţial, Ovidiu Copil, ci Ovidiu Mureşan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
@ ana mares. Tepe "portocalii"!
Despre câteva tepe "portocalii" : a) -25% la salariul de bugetar (competent, dar "nestimulat", sau (auto)premiat); b) -15% la indemnizația de șomaj; c) -16% la pensie (preconizat). Multe succesuri!
Postat 11 August 2010, 11:55 de stefan
teapa
Alta teapa pesedista. Azi am vrut sa semnez. Nu era nici urma de pesedei. Astia sunt cu totii la bere.
Postat 10 August 2010, 14:03 de ana mares
"Bocut de la Securitate!" Ep. Nu vreau sa fac poc!
In cazul unor alegeri generale (anticipate), câte procente credeți ca vor obține candidații PD-L? PD-L va ajunge la 15%? Oare de ce? Poate primim un răspuns pertinent, de la "secția de propaganda" (anca, Romanul simplu, bird(e)y, s.a.) Multe succesuri!
Postat 10 August 2010, 08:05 de stefan
atentie!!!
Furtul de identitate devine o problema din ce in ce mai mare in Romania. Cu o copie dupa cartea de identitate, infractorii iti pot provoca daune materiale importante dar si de imagine. Daca nu ai grija de datele personale de orice tip, de la buletin, pana la date eletronice si cele bancare, risti ca ele sa fie folosite in activitati ilegale care sa iti aduca prejudicii directe. Fara sa ne dam seama, oferim curent in activitatile cotidiene acces la datele personale, de la ridicarea de bani sau scrisori recomandate la unitatile postale, la receptiile spatiilor de cazare, la casele de schimb valutar, sau chiar la achizitionarea de produsE. "De la faptul ca te duci sa faci un xerox de pe buletin, pana la faptul ca la notariat, unul dintre angajati iti poate folosi datele in scopuri ilicite, reprezinta un pericol", au spus reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru Adevarul. De la contracte de telefonie mobila la produse AVON Printre"patiti" se afla si S.V., un tanar din Bucuresti, care a primit o factura mare de telefon ca apoi sa afle ca avea trei contracte cu compania de telefonie mobila. "Am mers la un dealer, de unde fusesera cumparate, pe numele meu doua, Iphone-uri la oferta cu abonament. La dealer, in momentul in care au cautat contractul meu, am vazut copia de pe buletin, in care era inscris numele meu, CNP-ul, o parte din adresa, mai putin etajul si apartamentul. Seria si numarul de pe cartea de identitate erau gresite, iar poza era a celui care, probabil, s-a folosit de datele mele, a declarat tanarul. Compania de telefonie mobila a suportat daunele, insa nu toate victimele furtului de identitate au la fel de mult noroc. Raluca P., din Galati, a primit la sfarsitul lunii o instiintare de la compania de AVON ca ar avea de plata suma de 4.000 de lei. "Parintii mei tot primeau, de cateva luni, in cutia postala plicuri de la distribuitorul de cosmetice, pe care le aruncau, crezand ca sunt publicitate. La sfarsitul lunii iunie, am primit insa o instiintare ca am de platit o restanta de 4.000 de lei la AVON", a povestit Raluca, pentru Adevarul. Tanara a aflat in cele din urma ca o angajata a companiei de asigurari unde facuse o asigurare RCA se folosise de copia dupa cartea ei de identitate si a depus plangere la Politie. Cum sa ne protejam In cazul in care te confrunti cu furtul de identitate, este important sa te prezinti cat mai repede la Politie unde sa depui o sesizare. Pentru a te proteja, esti sfatuit sa nu dai acces la datele tale personale unor persoane neautorizate. Inainte de a divulga orice date, verifica calitatea inscrisurilor prezentate si autenticitatea acestora sau a mesajelor receptionate. Sursa: www.stiri.acasa.ro- 06.08.2010
Postat 09 August 2010, 12:36 de anca
alternativa?
altceva mai important nu au de facut,sa intrebe populatia ce parere are despre Iliescu,Nastase si alti emanati din psd,sa dea solutii la criza nu la destabilizare,oricum in oradea se voteaza de obicei OMUL si nu partidul si asta ar trebui sa le dea de gindit oportunistilor din toate partidele,iar cu stringerea de semnaturi nu stiu cit de obiectiv sau corecti pot sa fie acesti GICA CONTRA
Postat 08 August 2010, 15:48 de luky
toti politicieni
as dori sa strangem semnaturi penrtru profesionalismul imoral aplicat in sistemul Bugetar pentru modul cum profesiile libere fac evaziune si ne consuma timpul prin modul birocratic IMPUS, auzi finate SEDII SOCIALE, nu ne ajuns ONRC, nu vrem economie vrem doar sa platim BUGETARI in rest munceste ploaia si vantul
Postat 08 August 2010, 12:55 de anca
exact
mai incet cu semnaturiile ca va puteti trezi cu alte fapte penale de inselaciune astea se dau on line (nume, judet opinie si atat) nicidecum in scris...serie de buletin plus semnatura...chiar sunteti loviti in cap!!! te miri ca politia nu mai face fata datele de identitate si semnaturie nu se dau oricui si oricum...ATENTIE!
Postat 08 August 2010, 12:01 de anca
replica la articol
Redactia saptamanalului,,Bihoreanul `` nu laudape Ovidiu Muresan consilier PSD,un supraponderal impus la inaintarepentrufotoliu de primar al orasului Oradea la alegerile din 2012 din partea PSD.Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta daca-l prindem peconsilierul acesta judetean PSD Ovidiu Muresan la sarbatoarea comunei Cefa si isi va face reclama la Romtelecom o sa-i rupem picioarele ,asa afacut si anul trecut si ne-a facut de rusine.Ovidiu Muresanconsilier judetean PSD cu 100 000 de semnaturi poti ca sa inaintezi o lege in parlamentul ROMANIEI,,ex constitutia anticoruptie din ROMANIA,cine stie oare la ce vor folosi aceste semnaturi in mina presedintelui,,legitim legal ales `` al PSD Bihor senatorul Ioan Mang?Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 August 2010, 06:43 de Romanul Simplu
ar trebui
ar trebui sa mai slabesti...vei polua aerul,propun taxa pe gazele umane, neglijenta in privinta sanatati ar trebui taxata...nu guvernul BOC dat jos ! tara a ajuns in ultimul hal din cauza unei politici care si a urmarit propriile scopuri: DISCRIMINAREA SOCIALA
Postat 07 August 2010, 21:48 de wow
Fumigene "portocalii". Ep. "pip"
I. Pentru (unii ca) "pip": Bănuiesc ca știți unde este amplasata, statuia lui Gojdu, in centru. Acolo se afla, Sediul PSD Oradea. Se poate semna și acolo. II. Cine nu votează bine, sa nu se mai plângă ca NU O DUCEM BINE! Mult(e) succes(uri)!
Postat 07 August 2010, 18:17 de stefan
Orădenii pot semna pentru plecarea lui Boc
nu am crezut ca puteti fii asa de prosti!!!si eu as semna dar nu siu de nici un loc...cica in piata...in piata din rogerius umblu regulat si nu am vazut nimica de genul acesta....DE CE NU MA MIRA CA NU AATI CISTIGAT ALEGERILE???NO PINA AMU AM VRUT SA SEMNEZ,AM VRUT SA VA VOTEZ...DAR PE MINE NU MAI CONTATI SI CRED CA NU SUNT SG CARE GINDESTE ASA DACA DE ATITA NU SUNTETI IN STARE...SA CULEGETI NISTE SEMNATURI PE CARE MULTA LUME LEAR DA...DACA AR STII UNDE!!!!SARACA PSD CU ASA OAMENI...CARE NUMAI BANII VOR...SE DUC DE RIPA...FRAIERILOR...
Postat 07 August 2010, 15:55 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON