URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2010, 18:20

Orădenii nu se-nghesuie să înfieze "gorunii lui Horea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan a prezentat, joi, rezultatele campaniei "Înfiază un gorun", la mai bine de o lună de la demararea acesteia. Astfel, doar 100 dintre cei 1.000 de goruni puşi la dispoziţia orădenilor au fost înfiaţi până în prezent. "Spre dezamăgirea mea, foarte puţini se arată interesaţi de acţiunile civice", a declarat Horea Vuşcan, preşedintele filialei municipale a Partidului Verde, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, o parte din cei 100 de goruni urmează să fie plantaţi din septembrie pe şoseaua de centură a oraşului. "Am avut o discuţie cu reprezentanţii Primăriei, care mi-au spus că vor putea pune goruni şi pe şoseaua de centură. Totuşi, fiecare e liber să planteze copacii unde doreşte şi poate", a precizat Vuşcan.

Orădenii care doresc să planteze un copac pot accesa site-ul horeavuscan.ro la secţiunea "Înfiază un gorun" şi astfel să-şi aducă aportul la spaţiile verzi din oraş. "Iniţial eu vroiam să plantăm toţi copacii într-un spaţiu, unde să creăm un parc, dar cei de la Primărie mi-au spus că gorunii nu sunt potriviţi pentru parc", a mai zis acesta.

Copacii au fost cumpăraţi de către Vuşcan de la o pepinieră din judeţul Sălaj, unde vor şi rămâne până la plantare.

În paralel cu demersul "Înfiază un gorun", Vuşcan a donat Primăriei Oradea, în urmă cu mai bine de o lună, 500 de stejari roşii şi 500 de goruni, urmând ca municipalitatea să-i planteze în spaţiile oportune pentru astfel de copaci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
iar vuscan???
ce il tot bagati in seama pe ...complexatu asta? chiar nu aveti ce sa scrieti numai despre asemenea nulitati? sau va plateste sa-i pomeniti numele? vai de capu lui si de familia lui...sa nu uite ca mortii se razbuna...iar dumnezeu nu doarme.
Postat 27 August 2010, 10:46 de ana
mai bine dute imparte apa in 2
Poate ca da dumnezeu sa fi si tu odata la locul nepotrivit (din culpa asa cum zici) si sa vad cum o sa gandesti apoi!
Postat 27 August 2010, 09:02 de pt Moise
tot si nada
Asta le stie pe toate: gagici, goruni, politica, business, masini, oloi, semafoare......
Postat 27 August 2010, 08:51 de alsaptelea
???
bolnavu asta chiar nu poate sa inteleaga ca nicio activitate publica nu-i pentru caracterul lui abject?SFAT;vuscane vindeca-te de complexe altfel si vezi ca nu te putem uita cu omorurile alea......chiar daca au fost din culpa asa ca MARS si ascunde-te dupa pomii aia ai tai.
Postat 26 August 2010, 22:53 de Moise
Vandalay
Un pitziponc semidoct, mandru ca a deprins tainele alfabetului.
Postat 26 August 2010, 20:05 de Art
cine-i asta
de ce ii acordati atentie acestui personaj fara valoare intelectuala si umana? de ce ar conta pentru mine ca cetatean ce spune un baiat cu carente de educatie si cultura? parintii lui au tras teapa unor batrani care si-au dat economiile de o viata pe o casa de-a lor si apoi s-a dovedit ca le-a vandut un rebut cu mult defecte? astia sunt oamenii pe care ii promovati voi presa cu titluri serioase ca si cum ar fi grait Moise...rusine
Postat 26 August 2010, 19:15 de dina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON