URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2019, 15:15

Orădeanul Felix Cozma, schimbat de la şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici: "O să-mi caut un loc de muncă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD-istul orădean Felix Cozma a fost înlocuit, miercuri, din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat, pe care o deţinea din luna martie a anului 2018, când fusese numit de premierul de atunci, Viorica Dăncilă.

Cozma a declarat BIHOREANULUI că încă nu a primit decizia actualului prim-ministru, Ludovic Orban, dar că se aştepta să fie vizat de schimbare şi că nu o va contesta, deoarece este normală.

"Eu încă nu am fost informat, dar probabil a fost trimisă la Monitorul Oficial. De publicat încă nu s-a publicat, probabil azi sau mâine. Mă aşteptam, sigur. Noi suntem numiţi politic, venim cu Guvernul, plecăm cu Guvernul, toţi secretarii de stat", a spus Felix Cozma.

Întrebat ce va face în perioada care urmează, PSD-istul a afirmat că "mă întorc acasă la familie, abia aştept", iar în plan profesional "o să-mi caut un loc de muncă". Odată cu funcţia, orădeanul a pierdut şi salariul aferent, de 9.700 lei lunar.

Felix Cozma a fost şeful Organizaţiei de Tineret a PRM Bihor, reprezentând acest partid şi în Consiliul Judeţean Bihor între 2004-2008, când s-a transferat la PSD.

În 2016, a candidat la Senat din partea PSD din poziţia pe care o avea atunci, de director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţii Sociale Bihor. Pentru că nu a obţinut postul de senator, i s-a promis un post de secretar de stat în Ministerul Muncii, dar a trebuit să se mulţumească iniţial cu unul de director.

Ulterior, în 2017, pentru a nu face naveta între Capitală şi Oradea, a renunţat la postul de director din Bucureşti pentru unul similar la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, din subordinea Consiliului Judeţean. Ulterior, a renunţat la această poziţie pentru a fi numit la şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

În locul său, la conducerea ANFP, premierul Ludovic Orban l-a numit pe Ciprian Ciucu, membru PNL, ales în 2016 în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
excalibur
In buzunarul lui sunt taxele tale.
Postat 06 Decembrie 2019, 00:41 de Sandu1206
GREU VA FI !
Greu va fi Felix !
Postat 05 Decembrie 2019, 18:14 de PETREI
Excelsior
Ce inseamna un stat organizat,bine pus la punct...vorba unuia, "o romanie normala".Functionarii publici,dragii de ei, au o "Agenţie Naţionala a Funcţionarilor Publici",care ,la rindul ei ,are si ea,la rindul ei...un presedinte.Contra 9.700 lei lunar.Romania lucrului bine facut.
Postat 04 Decembrie 2019, 19:50 de excalibur
cfr-ist
Nu-i problema. Un baiat ce a terminat liceul la CFR isi va gasi usor un loc de munca. La CAO sau SAJ sunt intotdeauna locuri libere pentru psd-isti.
Postat 04 Decembrie 2019, 16:35 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON